Hooggeplaatste Noord-Koreaanse diplomaat in Cuba loopt over naar Zuid-Korea

Een hooggeplaatste Noord-Koreaanse diplomaat die in Cuba was gestationeerd, is afgelopen november overgelopen naar Zuid-Korea. Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant Chosun Daily vandaag. 

Meer krantenkoppen in België

‘Dankzij’ crash met auto ontdekt Xana (22) dat ze lijdt aan erfelijke aandoening: “In het ziekenhuis vonden ze mijn verhaal opmerkelijk”

Ze reed rond op de Brugse Steenweg in Blankenberge en toen werd het zwart. Xana Baert (22) was zaterdag betrokken bij een bizar verkeersongeval. Nu blijkt dat ze waarschijnlijk het bewustzijn verloor door een longembolie, maar ondertussen werd ze ook het slachtoffer van online haat. “Ik hoop dat sommige mensen nu twee keer nadenken.”

Lees meer »

Limburgse milieu- en natuurverenigingen vragen in aanloop naar gemeente- en provincieraadsverkiezingen om gezonde en groene leefomgeving op politieke agenda te zetten

De Limburgse milieu- en natuurorganisaties vragen exact 1 maand voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen aan alle politieke partijen om milieu en natuur bovenaan de politieke agenda te zetten. Om hun boodschap kracht bij te zetten, schrijven ze een brief naar alle provinciale partijvoorzitters. Die brief werd vanmiddag ondertekend in het heidegebied Molenheide in Zonhoven, het geografisch middelpunt van provincie Limburg.

Lees meer »

Kijk bij HLN vandaag én morgen exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

“Het doet zeer dat ik op mijn leeftijd nog zo vernederd moet worden”: Hubert (87) fysiek belaagd na discussie over parkeerplaats

Afgelopen zondag stroomde Kruiseke vol voor een geslaagde rommelmarkt. Een succes, al is dat voor Hubert Vuylsteker (87) met een bittere nasmaak. Hij werd na een discussie over een parkeerplaats hard aangepakt, zelfs tot in zijn woning. “De dokter zegt dat ik er niet te veel aan moet denken, maar dat lukt me niet.”
The post “Het doet zeer

Lees meer »

“Tweehonderd autosleutels stelen om de bazen van Audi te chanteren? Niveau nihil”

Het sociaal conflict bij Audi Vorst wordt bitser met de dag. Personeel dat wil werken, mag dat niet van de directie. “Een hufterige beslissing, maar geen onbegrijpelijke”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ze werd uitgelokt door werknemers die tweehonderd autosleutels in beslag namen. Die kinderachtige ‘diefstal’ heeft het sociaal overleg bij Audi nodeloos op de spits gedreven.”

Lees meer »

Dokters Maria en Aline getuigen over seksuele intimidatie door patiënten. “Naakt en mét erectie zei hij: ‘Kom, onderzoek mij maar’”

“Elke keer zei hij dingen als ‘ik wil bonga bonga of retteketet doen met jou’.” Volgens een internationale studie krijgt meer dan de helft van de vrouwelijke artsen te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag door patiënten. In Vlaanderen ligt dat aantal rond de veertig procent. Huisartsen Maria (30) en Aline (35) maakten het al mee en getuigen over hun ervaringen

Lees meer »

KIJK. “Mijn hele huis was aan het schudden”, Roemeense toont hoe angstaanjagend het leven is in dorp aan Oekraïense grens

Een Russische drone drong onlangs het Roemeens luchtruim binnen. Iets wat de inwoners van het Roemeense dorp Periprava niet is ontgaan. Cerasela Cilobon filmde hoe de drone over haar dorp vloog: “Moeder! Mijn hele huis is aan het beven! Hoe dicht was dat!” Al meer dan een jaar wordt het dorp opgeschrikt door de oorlog in Oekraïne. Periprava ligt namelijk

Lees meer »

Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Op woensdag 18 september om 21 uur neemt Club Brugge het in het Jan Breydelstadion op tegen het Duitse BVB Dortmund in het kader van de UEFA Champions League. Deze wedstrijd wordt beschouwd als een risicowedstrijd. Het stadsbestuur en de lokale politie nemen veiligheidsmaatregelen om alles in goede banen te leiden.
The post Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Lees meer »

Na die regen van afgelopen nacht: nu al de 12de opeenvolgende maand met meer neerslag dan normaal, ook komende dagen nattigheid op het menu

De herfst lijkt echt een beetje in het land. We krijgen ook weer veel regen op ons dak. Met de regen van afgelopen nacht erbij hebben we nu al meer dan 66,5 mm neerslag opgevangen in Ukkel sinds 1 september, meldt onze weerman David Dehenauw woensdagochtend. Gemiddeld noteren we in september 65,3 mm. “Daarmee is het daar nu al de

Lees meer »

Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

“Au revoir slecht weer, bienvenue Coely!” Het miezerige weer deerde de meer dan duizend aanwezigen op het terrein van Het Schippersweekend in Lauwe dit weekend niet. De openingsdag van het festival zette meteen de toon, en stoomde de festivalgangers klaar voor een weekend van muzikale euforie.
The post Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

Lees meer »