Hij noemde Trump “Amerika’s Hitler” en wil minder rechten voor kinderloze koppels: dit is J.D. Vance, Trumps running mate

Ooit zijn grootste criticus, nu running mate in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en dé man die voormalig president Donald Trump opnieuw naar het Witte Huis moet helpen brengen: op de Republikeinse Conventie in Milwaukee, Wisconsin, werd bekend gemaakt dat J.D. Vance werd geselecteerd als tweede man bij de presidentsverkiezingen. Maar wie is James David Vance? 

Meer krantenkoppen in België

Lidl verlaagt de prijzen van honderdtal producten

Lidl België gaat de prijzen van en honderdtal basisproducten te verlagen, dat laat de supermarktketen maandag zelf weten. “We begrijpen dat september voor veel gezinnen een dure maand is, met schoolbenodigdheden, kleding en andere uitgaven.”

Lees meer »

Merijn Zeeman, sportief directeur van Visma-Lease a Bike, is bezig aan laatste wielermissie: “Wout wint niet vaak omdat hij Wout van Aert is”

De Ronde van Spanje wordt de laatste missie van Merijn Zeeman (45) in het wielrennen. Zeeman is architect van het succes van Visma-Lease a Bike. Op 1 december wordt hij algemeen directeur bij voetbalclub AZ Alkmaar. Maar voor het zover is, wil hij Wout van Aert aan zoveel mogelijk ritzeges én aan de groene trui helpen in de Vuelta. En

Lees meer »

Zeldzame bom uit WOII gevonden aan belangrijke petrochemische fabriek in Tsjechië: “Uniek en gevaarlijk chemisch mechanisme”

Op het terrein van een belangrijke petrochemische fabriek in Tsjechië is een zeldzame onontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Ze bevat een uniek chemisch mechanisme waardoor de ontploffing pas op een veel later tijdstip kan plaatsvinden. Uit voorzorg is de fabriek deels gesloten en werd een veiligheidsperimeter ingesteld, aldus de Tsjechische politie.

Lees meer »

“Deze zoekactie was voor niets”: ‘vermiste’ man (41) nam trein naar Aalst in zijn zwembroek

In Oostende was zondag sinds 21.30 uur een zoekactie gaande naar een mogelijke drenkeling. Op nagenoeg dezelfde plek als maandag verdween een veertiger in zee. De dijk werd afgezet en schepen en een helikopter werden ingezet. De man bleek uiteindelijk in zijn zwembroek de trein naar Aalst te hebben genomen en verkeert in goede gezoncheid. “Neem je verantwoordelijkheid”, zegt burgemeester

Lees meer »

Oostends burgemeester Tommelein boos na zoekactie naar vermiste man die trein naar huis bleek genomen te hebben: “Wanneer gaan mensen twee keer nadenken bij hun daden?”

Een 41-jarige man raakte zondagavond vermist op het strand waarna een reddingsactie werd opgezet, maar uiteindelijk bleek de man doodleuk de trein naar huis genomen te hebben. “Zo’n reddingsoperatie heeft impact op de hele stad, zeker gezien de recente gebeurtenissen waarbij twee tieners verdronken in zee”, klinkt het bij een boze Tommelein.

Lees meer »

Zizou Bergs bevestigt deelname aan European Open in Antwerpen

De European Open mag dit jaar rekenen op Zizou Bergs als Belgische publiekstrekker in de hoofdtabel. Het Antwerpse ATP-toernooi in oktober (13-20/10) bevestigt de deelname van het nummer 85 van de wereld. Eerder maakte de European Open al de komst van de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 11) als ‘top of the bill’ bekend.

Lees meer »

Ferm statement van Ben O’Connor: sterke Australiër slaat dubbelslag in de Vuelta én heeft ruime bonus op Roglic en co beet

Ben O’Connor (Decathlon AG2R La Mondiale) heeft de zesde etappe gewonnen én is de nieuwe leider in de Vuelta. De Australische vluchter snelde na een pittige overgangsit naar de zege in Yunquera én heeft ook een stevige bonus beet in de stand. O’Connor werd eerder dit jaar nog vierde in de Giro, hebben enkele klassementsmannen een probleem?

Lees meer »

Parket vraagt doorverwijzing naar correctionele rechtbank van schepen uit Schaarbeek voor verkrachting

Het parket vraagt de doorverwijzing van de Schaarbeekse schepen Michel De Herde naar de correctionele rechtbank op beschuldiging van verkrachting en aanranding. Dat meldt de RTBF donderdag. Het onderzoek bracht zeven slachtoffers aan het licht en er is ook sprake van bezit en verwerving van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen. De raadkamer doet op 22 oktober uitspraak over het

Lees meer »