Hanne Vandenbroucke verbetert persoonlijk record in polsstokhoogspringen: “Vier meter is plots geen droom meer, maar realiteit”

Tijdens de Moore-Guldensporenmeeting in Kortrijk verbeterde Hanne Vandenbroucke haar persoonlijk record tot 5,77 meter in het polsstokhoogspringen. Daarmee werd ze knap tweede na de Britse Jessica Robinson.

De Wevelgemse atlete van Koninklijke Kortrijk Sport Spurs maakt indruk dit seizoen. Telkens verbetert ze haar persoonlijk record. Vorig weekend lag de lat op 5,77 meter. Bij de eerste poging was het meteen raak. De 24-jarige ex-turnster mag dromen van meer, veel meer. “Ik ben pas met polsstokhoogspringen begonnen na de coronaepidemie”, glundert Hanne. “Ik heb heel lang toestelturnen op B-niveau gedaan. Toen ik in Leuven ging studeren waren de opties om ver te turnen een stuk minder. Op aanraden ben ik dan initiatielessen polsstokhoogspringen gaan volgen in Leuven. Dit leek meteen mijn ding te zijn. Ik combineerde dit nog twee jaar met turnen, maar dit is nu het eerste jaar dat ik me nog enkel op atletiek focus. Ik schreef mij in bij KKS en boekte onder de vleugels van Wouter Decraene onmiddellijk goeie resultaten. Ik sloot vorig seizoen af met 5,53 meter.”

Blijven evolueren

“Dit is nu het eerste jaar dat ik me nog enkel op atletiek focus. Ik startte op het PK meteen met 3,54 meter. Daarna deed ik telkens iets beter om vervolgens vorig weekend voor eigen publiek over 5,77 meter te gaan. Tijdens de training en de opwarming benader ik soms een hoogte van om en bij de 4 meter. Deze hoogte hoop ik dit jaar nog tijdens een wedstrijd te ronden. Voor mij staan nog de FlandersCup in Ninove op het programma dit weekend, het polsstokgala in Leuven en een meeting in Deinze. Hopelijk ga ik dan al richting 3,80 meter of misschien zelfs 3,90 meter. Zoals ik nu blijf evolueren, is de kaap van 4 meter plots geen droom meer maar een realistisch doel.” Tijdens de week combineer ik mijn trainingen met mijn doctoraat aan de VUB Brussel. Iets waar ik tot op heden probleemloos kan matchen”, aldus Hanne Vandenbroucke.

The post Hanne Vandenbroucke verbetert persoonlijk record in polsstokhoogspringen: “Vier meter is plots geen droom meer, maar realiteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Broers Axel en Gilles nemen koffiehuis Eliana over

Enkele weken nadat koffiehuis Eliana een aantal producten officieel een erkenning als Beernems streekproduct kregen, wordt de zaak overgenomen door Axel en Gilles Beuselinck. Voormalig uitbater Ann Vandenbussche geniet ondertussen van een welverdiend pensioen.
The post Broers Axel en Gilles nemen koffiehuis Eliana over appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Rosa Stroo en Jerôme Dendooven

Op 24 september was het precies 60 jaar geleden dat Jerôme Dendooven en Rosa Stroo elkaar het jawoord gaven. Hun liefdesverhaal begon in 1960, toen Rosa met enkele vriendinnen fietste in Westkapelle. Jerôme zag hen toevallig en niet lang daarna sloeg de vonk over. Jerôme groeide op in Westkapelle, Rosa kwam uit Hoeke. Na hun
The post Diamant voor

Lees meer »

Blankenberge zet in op meer groen in de stad

Het lokaal bestuur diende bij de provincie een subsidiedossier in om de Parkstraat te vergroenen. “We kozen voor de Parkstraat vanwege het kleinschalige karakter en de uitdagingen die gepaard gaan met het toevoegen van groen in een dergelijke straat”, licht schepen Patrick De Klerck, bevoegd voor Stedenbouw en provincieraadslid, toe.
The post Blankenberge zet in op meer groen in

Lees meer »

Originele promotie voor startdag KLJ

KLJ Gits heeft op een originele manier promotie gemaakt voor de startdag op 28 september. Overal in Gits verschenen er namelijk rare blokken. Het leken wel blokken uit Mario Bros maar het betrof een promostunt van de KLJ. Iedereen die geboren is in 2009 of vroeger is van harte welkom op de startdag op 28
The post Originele promotie

Lees meer »

Bakkerij Vlamynck in Knokke-Heist bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd: “Onze manier om de klanten te bedanken”

Het is wellicht een van de bekendste bakkerijen van Knokke-Heist, bakkerij Vlamynck in de Paul Parmentierlaan. En woensdag was het feest, want de bakkerij bestaat exact 50 jaar. “In vergelijking met vroeger is er véél meer concurrentie van supermarkten. De jeugd koopt en denkt vaak ook anders. Maar wij zijn overtuigd dat onze kwaliteit het verschil maakt”, zeggen Christophe (48)

Lees meer »

KIJK. Vlak voor de start even in de problemen: Evenepoel sukkelt net voor tijdrit met ketting

Een alles behalve ideale start voor Remco Evenepoel. Vlak voor de start van zijn tijdrit op het WK wielrennen, sukkelt de uittredende wereldkampioen en olympische kampioen tijdrijden met een probleem aan de ketting. Terwijl de seconden wegtikken, moet er nog vlug gesleuteld worden aan de ketting van Evenepoels gouden fiets. Hij krijgt zelfs als een tweede fiets aangeboden, maar gelukkig

Lees meer »

Disneyland® Paris biedt 7.000 contracten aan in catering, hotels, shows en technische diensten tijdens een Casting Tour die langs Rijsel gaat

Disneyland Paris lanceert vacatures voor verschillende beroepen tijdens zijn Casting Tour door Frankrijk, Italië en Spanje om op zoek te gaan naar talenten uit Europa, van september 2024 tot maart 2025. Belgische kandidaten kunnen op maandag 16 en dinsdag 17 september terecht in Rijsel om zich kandidaat te stellen.
The post Disneyland® Paris biedt 7.000 contracten aan in catering,

Lees meer »

Gezin van vijf krijgt klappen bij zomerbar, verdachten bijzonder arrogant in rechtbank: “Ze willen enkel geld scheppen”

Drie twintigers uit Roeselare en Ledegem riskeren in de Brugse rechtbank tot 18 maanden cel voor zinloos geweld aan een zomerbar in Kortemark. Een gezin van vijf deelde daarbij in de klappen. “Vijf slachtoffers vielen er die avond en allemaal waren ze minstens zeven dagen arbeidsongeschikt.” De twintigers reageren echter dat het gezin enkel uit is op geld.

Lees meer »

Koppel brengt gevonden bankkaart niet naar politie, maar doet er enkele aankopen in Roeselaarse stationsbuurt mee: duo riskeert tot tien maanden cel

Een intussen ex-koppel riskeert respectievelijk tien en acht maanden cel omdat ze met een gevonden bankkaart een aantal contactloze aankopen deden in de stationsbuurt van Roeselare. Het slachtoffer verloor zijn portefeuille op 26 september 2022 en merkte daags nadien dat er voor een kleine 200 euro geld van zijn rekening verdwenen was.
The post Koppel brengt gevonden bankkaart niet

Lees meer »