Grote zoekactie naar mogelijk vermiste watersporter stopgezet: “Man heeft zichzelf in veiligheid gebracht”

Voor de kust van Zeebrugge en Knokke-Heist gingen de reddingsdiensten dinsdag in de vooravond volop op zoek naar een mogelijk vermiste watersporter. Of de man effectief nog op zee zat, was niet helemaal zeker. Er werden dus geen risico’s genomen en ook de reddingshelikopter werd ingezet. Rond 19.15 uur kwam het nieuws dat de zoekactie werd stopgezet. De man is geïdentificeerd en had zichzelf in veiligheid gebracht.

De hulpdiensten werden even na 17 uur opgeroepen. Het waren de redders zelf die een watersporter in moeilijkheden zagen komen. Een windsurfer passeerde aan hoge snelheid, maar verdween plots uit het zicht. De redders vreesden dat hij niet op eigen kracht uit het water zou geraken. De hulpdiensten kwamen daarop ter plaatse en er werd zowel aan land als op zee gezocht.

Veilig aan land

Of de man effectief in de problemen kwam, was dus niet duidelijk. De hulpdiensten namen evenwel geen enkel risico. Onder andere met reddingsboten werd gezocht voor de kust. De zoekactie speelde zich voornamelijk af voor de kust van Zeebrugge en Knokke-Heist. Iets over 19 uur werd de zoekactie dan uiteindelijk gestaakt. De watersporter waarnaar gezocht werd, kon veilig aan land geraken en heeft de politie daarvan op de hoogte gebracht. (MM)

The post Grote zoekactie naar mogelijk vermiste watersporter stopgezet: “Man heeft zichzelf in veiligheid gebracht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Miljarden naar ouderenzorg of grote infrastructuurwerken? Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) moet knopen doorhakken in ultiem compromisvoorstel

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) roept Vooruit en CD&V morgen apart terug rond de onderhandelingstafel. Daar legt hij zijn derde en ultieme compromisvoorstel neer, zo vernam HLN. De tijd dringt, want de lokale verkiezingen komen snel dichterbij. De discussie draait nu om 3 miljard euro aan nieuw beleid dat in de steigers staat. Geef je dat geld best uit aan

Lees meer »

WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend

De partij WESTAON lanceerde eind 2023 een online bevraging bij de inwoners van Groot-Staden. WESTAON presenteerde nu de resultaten van de enquête.
The post WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sport, plezier en bier tijdens 5de Couckelaersche Bierenloop

Loopclub Tempo Koekelare organiseert op zondag 15 september voor de vijfde keer de Couckeaersche Bierenloop, die plaatsvindt in De Regenboog aan de Belhuttebaan 24 A. Het doel is om zeven rondes van 1,8 kilometer te lopen of wandelen in en rond De Mote.
The post Sport, plezier en bier tijdens 5de Couckelaersche Bierenloop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaans gerecht blijft bij weigering om Puigdemont amnestie te verlenen

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag opnieuw geweigerd om de eerder dit jaar goedgekeurde amnestiewet toe te passen voor Carles Puigdemont, de separatistische oud-premier van Catalonië. De rechtbank blijft bij het vonnis dat begin juli al werd uitgesproken: de amnestieregeling is niet van toepassing voor verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen de in België verblijvende Puigdemont blijft daarmee van kracht.

Lees meer »

LIVE. Veertig doden en zestig gewonden bij Israëlische aanval op tentenkamp Gaza, Israël spreekt van “antiterreuroperatie”

Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens artsen en aan Hamas gelieerde media veertig mensen om het leven gekomen. Zestig anderen zijn mogelijk gewond geraakt. Het Israëlische leger meldt dat het een terroristisch commandocentrum heeft aangevallen, volgens de Palestijnse autoriteiten werd vluchtelingenkamp Al-Mawasi getroffen.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Chirojongens tevreden met opkomst op de startdag

Zondag 8 september was de startdag bij de Chirojongens. Hun lokaal is in de Leysafortstraat 26. “De opkomst was even groot als vorig jaar”, zegt groepsleider Dave Vantyghem. “Er zijn zo’n 25 procent nieuwe leden bijgekomen. We zijn tevreden en zijn benieuwd wat het nieuwe jaar zal brengen. Iedereen is altijd welkom.” Naast Dave is
The post Chirojongens tevreden

Lees meer »