Grote zoekactie aan de gang naar vermiste watersporter tussen Zeebrugge en Knokke-Heist

In Zeebrugge is sinds 17 uur een watersporter vermist geraakt. De foiler zou afgedreven zijn richting Knokke-Heist. De brandweer, politie en reddingsdiensten zijn een zoektocht gestart.

 

Meer krantenkoppen in België

Joris De Loore sneuvelt in tweede kwalificatieronde US Open

Joris De Loore (ATP 211) is woensdag gestrand in de tweede kwalificatieronde van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Hij ging na een uur en 53 minuten tennis ten onder tegen de Amerikaan Eliot Spizzirri (ATP 344) met 7-5 en 7-6 (7/5).
The post Joris De Loore sneuvelt in tweede kwalificatieronde US Open appeared

Lees meer »

Oostende zoekt ‘Chef Crevette’: wie maakt beste garnaalkroketten?

Met vier zijn ze, de finalisten van de gloednieuwe kookwedstrijd Chef Crevette. De hobbykoks hebben hun eigen manier om de lokale lekkernij te maken en ook hun eigen manier hoe ze ertoe zijn gekomen. De Oostendenaars strijden eind september in een spannende finale. De winnaar krijgt een duoticket voor het Garnaalkrokettenfestival en Rest”O“Cheques ter waarde van 200 euro.
The

Lees meer »

Laatste Virga Jesse-ommegang van 2024 anderhalf uur uitgesteld door verwachte slechte weer, noodplan voor Boslandtrail en activiteiten afgelast

Omwille van het slechte weer dat voorspeld is, zal de laatste Virga Jesse-ommegang van deze editie niet om half 8 vanavond maar om 9 uur vertrekken. Om half 10 passeert de ommegang dan de tribune op het Kolonel Dusartplein. Die tribune wordt ook pas opengesteld na een veiligheidsevaluatie. "De veiligheid van deelnemers en toeschouwers is voor ons prioriteit", klinkt het

Lees meer »

Weer een inbraak bij café De Gouden Aap op Vlasmarkt: “Je voelt je machteloos”

In het weekend van 6 juli werden verschillende horecazaken geteisterd door inbraken. Enkele weken later, 17 augustus om 6 uur ’s ochtends, wordt De Gouden Aap op Vlasmarkt voor een vierde keer – op minder dan een jaar tijd! – het slachtoffer van diefstal. “Via het smalle verluchtingsrooster aan de buitenkant kwam de dief binnen”, legt Xander Beeckman (25) uit.

Lees meer »

Tim Walz aanvaardt formeel nominatie voor vicepresident na bevlogen en pakkende toespraak over vruchtbaarheidsproblemen

Tim Walz, de running mate van Kamala Harris, heeft formeel de nominatie voor vicepresident aanvaard op de derde avond van de Democratische Conventie in Chicago. Walz, zichtbaar onder de indruk van de omvang van het publiek, prijst in zijn toespraak zijn gewone komaf en krijgt het publiek stil wanneer hij het heeft over de vruchtbaarheidsproblemen van zijn gezin.

Lees meer »

Evacuaties om bosbrand in uiterste zuiden van Frankrijk, ook camping ontruimd

In het departement Pyrénées-Orientales, in het uiterste zuiden van Frankrijk, woedt zaterdag een grote bosbrand die bewoond gebied bedreigt. Het vuur woedt tussen Villelongue-dels-Monts en Saint-Génis-des-Fontaines, meldt de brandweer op Facebook. In beide plaatsen is het rampenplan in werking getreden en zijn bewoners geëvacueerd. Ook een camping in Saint-Génis-des-Fontaines is ontruimd.

Lees meer »

“Zelfs zwemmen kan hij”: Remco Evenepoel en Oumi geven inkijk in deugddoende vakantie op Grieks eiland

“Vierdaags uitje met mijn geliefde, batterijen heropladen na de Olympische Spelen”, schrijft Remco Evenepoel bij een video die een inkijk geeft in de recente en korte vakantie die de dubbele olympische kampioen beleefde op een Grieks eiland. “Nu terug aan het trainen”, staat er ook bij. Grappige reactie op de Instagrampost: “Oh nee jongens, hij kan zelfs zwemmen.”

Lees meer »

“Gender is niet zwart-wit”: Joben (59) vraagt met huwelijk aandacht voor intersekse personen

Joben Benoot (59) en Folkert Schellekens (54) stappen op zaterdag 24 augustus, na 25 jaar samen, in het huwelijksbootje in het stadhuis van Damme. Daarmee onderstrepen ze hun liefde, maar willen ze ook de jarenlange zoektocht naar erkenning voor de genderidentiteit van Joben in de aandacht brengen.
The post “Gender is niet zwart-wit”: Joben (59) vraagt met huwelijk aandacht

Lees meer »

Ingelmunsterse TikTokkers Senne en Neal dringen Pukkelpop binnen

Nadat TikTokkers Neal Remmerie (19) en Senne Haverbeke (19) uit Ingelmunster konden binnendringen op Tomorrowland, herhaalden ze dit weekend hun stunt op Pukkelpop in Hasselt. “Gelukkig hadden we geen slechte bedoelingen. We deden dit puur voor entertainment.”
The post Ingelmunsterse TikTokkers Senne en Neal dringen Pukkelpop binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische premier Netanyahu: “Wie ons schaadt, schaden wij” – Hezbollah vuurt “meer dan 300 raketten” af

De pro-Iraanse Libanese militie Hezbollah zegt meer dan driehonderd raketten te hebben afgevuurd op Israël. Zeker elf militaire installaties zouden zijn geraakt. De luchtaanvallen zijn een vergelding voor de dood van een topcommandant van de militante groepering, vorige maand in Beiroet. In Israël is de noodtoestand afgekondigd. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Zaak Schild & Vrienden in beroep start in september met verwachte nieuwe discussie rond samenstelling zetel

In de zaak rond Schild & Vrienden, waarbij de Gentse correctionele rechtbank oprichter Dries Van Langenhove veroordeelde tot één jaar effectieve celstraf voor inbreuken op de racisme- en negationismewet en 10 maanden cel met uitstel voor inbreuken op de wapenwet, start het proces in beroep op 19 september. Verschillende partijen in de zaak verwachten opnieuw een procedureslag waarbij de samenstelling

Lees meer »