Grote zoekactie aan de gang naar vermiste watersporter tussen Zeebrugge en Knokke-Heist

In Zeebrugge is sinds 17 uur een watersporter vermist geraakt. De foiler zou afgedreven zijn richting Knokke-Heist. De brandweer, politie en reddingsdiensten zijn een zoektocht gestart.

 

Meer krantenkoppen in België

Bouchez bijt van zich af bij VTM NIEUWS: “We moeten regering hebben vóór gemeenteraadsverkiezingen, mét De Wever als premier”

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober moet er een federale Arizona-regering zijn, met Bart De Wever als premier. Dat heeft Georges-Louis Bouchez gezegd in de studio van VTM NIEUWS. De MR-voorzitter vindt ook dat Vooruit de verkiezingsuitslag moet respecteren. “Die partij denkt alles te kunnen krijgen: zo werkt het niet.”

Lees meer »

KIJK – CVO MIRAS start campagne voor een digitaal sterk onderwijs met Maaike Cafmeyer in een hoofdrol

Met het project Digisprong wil de Vlaamse overheid het onderwijslandschap een digitale boost geven. MIRAS, het centrum voor volwassenenonderwijs, kortweg CVO, ondersteunt deze ambitie met een nieuw en innovatief aanbod van ICT-cursussen voor scholen en onderwijspersoneel.
The post KIJK – CVO MIRAS start campagne voor een digitaal sterk onderwijs met Maaike Cafmeyer in een hoofdrol appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oppositieleider: “Israël is controle over het noorden kwijt” – Israël roept Palestijnen in deel van humanitaire zone op om Gaza te ontvluchten

Oppositieleider Yair Lapid beschuldigt de Israëlische regering ervan de controle kwijt te zijn over het noorden van Israël. Dat maakt hij kenbaar in een bericht op X. De aanklacht volgt op een nieuwe aanval van Hezbollah in het noorden van Israël, waarbij een gewonde viel.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Oosterweelwerken lopen drie jaar vertraging op, onder andere door PFAS

De werken aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen zullen pas einde 2033 klaar zijn, en niet in 2030 zoals eerder werd aangekondigd. De vertraging heeft onder meer te maken met de PFAS-vervuiling. “Door een langere doorlooptijd van vergunningen en bijkomende onderzoeken door PFAS zullen alle verbindingen van Oosterweel pas in 2033 klaar zijn”, zegt Annik Dirkx van Lantis.

Lees meer »

Ivan De Vadder over harde taal van Georges-Louis Bouchez bij federale formatie: “Oude demonen komen weer boven”

Het is er hard aan toegegaan zondag tijden de gesprekken over de vorming van een federale regering. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is stevig van leer getrokken tegen de andere onderhandelaars. Hij zou onder andere Vooruit-voorzitter Conner Rousseau een "klein kind" genoemd hebben. Volgens Wetstraat-journalist Ivan De Vadder hoeven we niet uit te gaan van zware problemen. "Elke regeringsvorming heeft een zetje

Lees meer »

Sommige scholen schuiven factuur schoollaptop door, want het subsidiegeld blijkt op: “Scholen gaan creatief moeten zijn”

In Vlaanderen zullen sommige ouders moeten bijbetalen voor de schoollaptop van hun kind. Dat schrijft de kranten van Mediahuis. Scholen kregen 3 jaar geleden geld van de overheid om laptops te kopen die 4 jaar moesten meegaan. Een aantal laptops begeeft het nu al, terwijl het geld op is. Scholen zullen vooral zelf creatief moeten zijn, zegt de Vlaamse ICT-coördinatoren

Lees meer »

Aantal omgevingsklachten daalt in Vlaanderen, geluidshinder grootste slokop

Het aantal omgevingsklachten in Vlaanderen blijft de afgelopen jaren dalen. In 2023 ontvingen alle bevoegde overheden in Vlaanderen samen 35.689 klachten. In 2022 waren dat er nog 37.264, het jaar daarvoor 38.267. De meeste milieuklachten gaan over afval, gevolgd door geluidshinder. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Departement Omgeving jaarlijks verzamelt bij alle overheden die in Vlaanderen bevoegd zijn

Lees meer »

‘Eveline’ verschijnt woensdag voor de Gentse correctionele rechtbank: zaak wordt waarschijnlijk uitgesteld

De man die zich uitgaf als ‘Eveline’ en andere vrouwen om naaktfoto’s en filmpjes van onder meer BV’s te bemachtigen, moet zich woensdag samen met een medeverdachte uit Antwerpen voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden. Dat bevestigen de verdediging van de man en het parket Oost-Vlaanderen. De zaak zal hoogstwaarschijnlijk uitgesteld worden.

Lees meer »

“We zeggen ja tegen wonen in Tenerife”: Cynthia (59) en Natje (51) over hun avontuur nu ‘B&B Zoekt Lief’ ontknoping nadert

‘B&B Zoekt Lief’ op VTM nadert de slotweken. En dus moeten de deelnemers binnenkort een belangrijke beslissing nemen. Zo ook Bart (54), maître d’hôtel van Westhaven Bay Hotel in Tenerife. De kans dat voor Bart de liefde uit West-Vlaanderen komt, is zowaar 50 procent, want zowel Cynthia (59) als Natje (51) komen uit onze provincie, respectievelijk uit Roeselare en Izegem.

Lees meer »

Schobbejaks Hoogte zet tijdens pop-upzomerbar Bar Volaré de struisvogel in de kijker

Langs de Deinsesteenweg in Aarsele ligt struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte. Wat ooit begon als een klein landbouwbedrijf van Bert Neirinck en Christel Cauwelier is uitgegroeid tot veel meer dan dat. Zoon Guus organiseert er ’s zomers ook Bar Volaré. De pop-upzomerbar is de ideale plek om al het lekkers wat een struisvogel biedt, te proeven.
The post Schobbejaks Hoogte zet

Lees meer »