Firma Seynaeve brengt platina jubilarissen samen in Wielsbeke

André Derudder (94) en Margriet Van Compernolle (92) kennen intussen de weg naar het gemeentehuis van Wielsbeke. Naast goud, diamant en briljant kwamen ze er nu hun platina huwelijksjubileum vieren.

André is afkomstig uit Oostrozebeke, uit de toenmalige Kallemoeistraat. Hij volgde er het lager onderwijs tot aan de leeftijd van 14 jaar en deed er nog drie jaar houtbewerking aan de vakschool in Waregem bij. Beroepshalve was hij het langst actief bij meubelen Lefevere, toen gevestigd langs de Gentseweg op de grens tussen Kortrijk en Harelbeke en later in Stasegem. Op 58 jaar kon hij er met brugpensioen.

Soldatenkledij

Margriet werd geboren in Marialoop bij Meulebeke, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Tielt. Ze volgde nog één jaar naaischool na haar lager onderwijs met inbegrip van het zevende en achtste studiejaar. Haar loopbaan startte Margriet in het atelier van Paul Vandaele, de vader van de gewezen Tieltse burgemeester Michiel Vandaele. Na enkele jaren werd de overstap gemaakt naar de firma Seynaeve in Oostrozebeke waar soldatenkledij gestikt werd. Ze leerde er André kennen die daar toen ook aan de slag was.

Na een jaar verkering trouwden ze in Tielt. Het kersverse echtpaar ging zich vestigen in de Veldstraat in Oostrozebeke, na een tweetal jaren verhuisden ze naar ’t Sas in Ooigem. In 1957 konden ze uiteindelijk hun intrek nemen in een quasi nieuwe sociale woning in de Peter Benoitstraat waar ze nog altijd wonen.

Het huwelijk werd gezegend met zes kinderen, allemaal zonen: Patrick (getrouwd met Gerda) woont in Kuurne. Guido is de weduwnaar van Monique. Luc was samenwonend met Liliane, die inmiddels ook overleden is. Eric is eveneens weduwnaar en nu samen met de Poolse Yvona, hij woont trouwens in Polen. Wilfried is de vijfde zoon. Christian, de jongste, overleed helaas op 27-jarige leeftijd. Eigenlijk is Margriet nog bevallen van drie zonen, waaronder een tweeling, maar die hebben na de geboorte amper geleefd. Intussen is de familie uitgebreid met zes klein- en 13 achterkleinkinderen.

Wandelen en fietsen

André engageerde zich volop in het verenigingsleven. Samen reisden ze ook veel met de verenigingen waarvan ze lid waren. Eenmaal André met brugpensioen was, hebben ze samen enorm veel gewandeld en gefietst. André leest graag en veel terwijl Margriet van puzzels houdt. Elke dag maakt André met zijn echtgenote Margriet in de rolstoel een wandeling, het blokje rond.

The post Firma Seynaeve brengt platina jubilarissen samen in Wielsbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Middelbare school Spes Nostra Heule zet stap naar duurzaamheid met 156 zonnepanelen: “We willen goede voorbeeld geven aan leerlingen”

De middelbare school Spes Nostra in Heule heeft een belangrijke stap gezet richting een duurzamere toekomst. De school plaatste deze week maar liefst 156 zonnepanelen, waarmee ze niet alleen hun ecologische voetafdruk willen verkleinen, maar ook hun energiekosten aanzienlijk willen verlagen.
The post Middelbare school Spes Nostra Heule zet stap naar duurzaamheid met 156 zonnepanelen: “We willen goede voorbeeld

Lees meer »

Wie wint ‘Zomerhit 2024′?: dit zijn de tien finalisten

Zonet zijn op Radio2 de tien finalisten van ‘Zomerhit 2024′ bekend gemaakt. Zowel jong als oud maken op 31 augustus in Blankenberge kans op de ultieme trofee. Zo zijn onder meer Bart Kaëll, Bart Peeters, Omdat Het Kan & Average Rob en Hannah Mae & MAKSIM bij de gelukkige finalisten.

Lees meer »

Mandelfietsers Ingelmunster organiseren (met de steun van bergkoningin Justine Ghekiere) de vijfde Mandel Classic

Mandelfietsers Ingelmunster organiseert in het weekend van 31 augustus en 1 september de vijfde editie van Mandel Classic. Een fietsfestijn voor families, bezitters van elektrische fietsen en andere wielerfanaten. Het betreft een toertocht met diverse afstanden (45, 69, 95, 115 en 140 km) en een familietocht (24 km) met start (tot 15 uur) en aankomst aan de sporthal in Ingelmunster.

Lees meer »