El Salvador misbruikt noodtoestand omtrent bendegeweld: kinderen willekeurig gearresteerd, zegt ngo

In het Centraal-Amerikaanse land El Salvador zijn al meer dan 1.000 kinderen veroordeeld sinds maart 2022. President Nayib Bukele voert er een strijd tegen bendes, maar daarbij worden de rechten van kinderen massaal geschonden, stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE VUELTA. Neemt Roglic de rode leiderstrui over van O’Connor?

Een korte etappe van 143 kilometer, maar wel met 3.500 hoogtemeters en een waanzinnig slot. De slotklim naar Cuitu Negru (18,9 km aan 7,4%) wordt onderverdeeld in vier delen. Eerst een opwarmer van 5,6 km aan 6,9%, nadien een steiler stuk van 4,3 km aan 8,6%, gevolgd door een plateau met zelfs een dalende kilometer om in de slotkilometers te

Lees meer »

Belgische slachtoffers van seksueel misbruik schrijven brief aan paus: “U heeft zich nooit tot ons, de slachtoffers, gericht”

Een aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk hebben een brief gestuurd naar paus Franciscus (87) in de aanloop naar zijn bezoek aan ons land eind deze maand. In de brief, die de Franstalige krant ‘Le Soir’ heeft gepubliceerd, komen de slachtoffers met enkele werkpunten om seksueel misbruik binnen de Kerk te erkennen en voorkomen.

Lees meer »

Netanyahu vraagt “vergiffenis” omdat hij gijzelaars niet kon redden – Biden wil dat Israëlische premier meer doet om wapenbestand te bereiken

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders houden eigen dochter gevangen om haar uit te huwelijken in Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

De supernota is dood, leve de supernota

De voorzitters van de 5 partijen die na de verkiezingen van 9 juni een federale regering proberen te vormen, hebben gisteren nog eens rond de tafel gezeten. Vandaag geeft bemiddelaar Maxime Prévot, de voorzitter van Les Engagés, zijn opdracht terug, en kruipt Bart De Wever waarschijnlijk weer in de huid van de formateur. Het wordt stilaan duidelijk dat we te

Lees meer »

500 figuranten en 46 groepen zweten zich te pletter tijdens vernieuwde Bruegelstoet in Wingene: “Vooral leute brengen”

“We willen leute brengen tussen de mensen”, was het opzet van de vernieuwde Wingense Breugelstoet en dat is precies waarin het Bruegelcomité op een snikhete zondag geslaagd is. Niet minder dan 500 figuranten en 46 groepen zorgden voor een gevarieerd schouwspel, waarin talloze spreuken van Pieter Bruegel mooi uit de verf kwamen.
The post 500 figuranten en 46 groepen

Lees meer »

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »

Noëmie (17), die euthanasie wil, ziet na 3 weken eerste positieve resultaten in hersenkliniek: “Ik probeer te geloven dat er een toekomst kan zijn”

“Ik voel me oké en tegelijk triest omdat ik ‘de familie’ hier moet achterlaten.” Noëmie Raes (17) heeft er drie weken behandeling in het Antwerpse neuromodulatiecentrum BRAIN-NM op zitten. De eerste resultaten zijn goed: het aantal symptomen van depressie is aanzienlijk afgenomen. De behandeling wordt vanaf nu verdergezet in Zottegem, waar ze woont.

Lees meer »

Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier van grenzeloos vertrouwen”

KFC Lichtervelde is een team dat KSV Jabbeke nooit mag onderschatten. Een gelijk opgaande partij werd met het kleinste verschil verloren. Nu maken de jongens van de gedreven coach Bart Van Hecke zich op voor de thuisderby tegen Dosko Sint-Kruis.
The post Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier

Lees meer »

Mexicaans Hooggerechtshof staakt tegen justitiehervorming

Het Hooggerechtshof van Mexico heeft zich aangesloten bij het protest tegen een geplande justitiehervorming in het Noord-Amerikaanse land. Met acht stemmen tegen drie beslisten de rechters om hun werkzaamheden deze week op te schorten, luidt het dinsdag in een officiële mededeling.

Lees meer »

Diamant voor Diana en André

Diana Braekevelt en André Vandeweghe werden op zaterdag 24 augustus op het gemeentehuis ontvangen voor de huldiging naar aanleiding van hun 65ste huwelijksverjaardag. Beiden, afkomstig van Pittem, genieten ze vooral van al het goede in het leven.
The post Diamant voor Diana en André appeared first on KW.be.

Lees meer »