DNA-onderzoek moet na 21 jaar moord op Freddy ophelderen: “Kan bijzonder interessant zijn voor speurders”

Rechercheurs hebben DNA-stalen afgenomen bij familieleden en vrienden van de vermoorde Freddy Putseys (42) uit Scherpenheuvel-Zichem, in de hoop zo de meer dan twintig jaar oude moord op te kunnen helderen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE FORMATIE. De Wever (N-VA) om 20 uur op de koffie bij de koning – Mahdi (CD&V): “Hopelijk geraken we er snel uit”

N-VA, Vooruit, CD&V, Les Engagés en MR zijn er woensdagnacht – opnieuw – niet in geslaagd om de federale formatie terug op de rails te krijgen. Het is afwachten of de vijf partijen vandaag nog een uitweg vinden. Als formateur Bart De Wever vanavond zonder akkoord naar de koning moet dan dreigt het game over te zijn voor de N-VA-voorzitter.

Lees meer »

Legertop Oekraïne meldt Russische luchtaanval op Kiev

De Oekraïense legertop meldt opnieuw Russische luchtaanvallen op hoofdstad Kiev en elders in het land. De toestand rond de kerncentrale bij de Oekraïense stad Zaporizja is aan het verslechteren. Dat laat Rafael Grossi, de algemeen directeur van het Internationaal Atoomenergieagentschap, weten. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Cultuursocioloog Walter Weyns: “Verbod Gaza-benefiet in Antwerpen is geen censuur, maar leidt wel tot spanningen tussen stad en cultuur”

Het verbod van de stad Antwerpen op een kunstenaarsbenefiet in het Middelheimpark ten voordele van Palestijnse kinderen in Gaza is geen censuur. Dat zegt Walter Weyns, cultuursocioloog aan de Universiteit Antwerpen. “Het evenement mag doorgaan op een andere locatie, maar het is wel duidelijk dat er spanningen met de cultuursector zijn."

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Biden: dichter bij bestand “dan ooit” – Israëlische president veroordeelt ‘pogrom’ op Westelijke Jordaanoever

De onderhandelingen over een wapenbestand tussen Israël en de Palestijnse terreurbeweging Hamas in de Gazastrook zullen volgende week worden voortgezet in de Egyptische hoofdstad Caïro na een “constructieve” gespreksronde deze week. Dat melden bemiddelaars vrijdag in een verklaring. Om de druk te verhogen reist de Amerikaanse buitenlandminister zaterdag naar Israël. De Israëlische president Isaac Herzog heeft donderdag op X een

Lees meer »

Internationaal Theater Amsterdam verbreekt alle banden met Belgische regisseur Ivo van Hove, na onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag 

Het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) verbreekt onmiddellijk "in goed overleg" de samenwerking met de Belgische regisseur Ivo van Hove. Dat laat algemeen directeur Clayde Menso weten. Ook de raad van toezicht van het ITA zet integraal een stap opzij. Deze beslissingen zijn het gevolg van een onafhankelijk onderzoek, waarin grensoverschrijdend gedrag door van Hove is aangetoond.

Lees meer »