De Lysterscheure ontvangt de Ierse folkzanger Andy Irvine in Diksmuide: “Nooit gedacht dat hij zou toezeggen”

Goed nieuws voor liefhebbers van authentieke Ierse folkmuziek. In de Lysterscheure komt op 27 juli Andy Irvine langs. Belle Vereecke kan het amper geloven: “Ik stuurde hem een berichtje, min of meer voor de grap, maar hij antwoordde positief!”

De Lysterscheure is een gezellige plek waar in de intimiteit van de opgeknapte schuur kan genoten worden van muziek. Hein Denys (48) en Belle Vereecke (49) zorgen er voor een unieke programmatie.

“Toen ik hoorde dat Andy Irvine naar België kwam , één van mijn jeugdidolen, stuurde ik hem een mailtje, min of meer voor de grap. Maar er kwam antwoord op en het was positief: hij zou bij ons in de Lysterscheure komen optreden op 27 juli”, vertelt Belle.

Slapen in B&B

“Ik was sprakeloos, overdonderd, dat had ik helemaal niet verwacht! Het moest eerst wel tot mij doordringen dat zo een groot persoon bij ons wil komen optreden. We hebben voor hem een overnachting geboekt bij de B&B van onze buren, zijn groep komt later aan en wij zullen hen gaan ophalen en uiteraard zorgen we ook voor een lekkere maaltijd voor de hele groep.”

“We hopen ooit een klein festivalletje te organiseren”

“Toen ik die dag naar huis kwam, hoorde ik Belle gillen, eerst wist ik niet wat er aan de hand was”, lacht Hein. “Ikzelf was ook heel enthousiast toen ze het nieuws vertelde. Andy Irvine is 83 jaar maar hij zal met de auto naar hier komen, toch wel bijzonder. Hij is een Ierse folkmuzikant, singer-songwriter, oprichtend lid van Sweeney’s Men, Planxty, Patrick Street, Mozaik, LAPD en Usher’s Island. Hij werkte ook samen met onder meer Dónal Lunny, Paul Brady, Mick Hanly, Dick Gaughan, Rens van der Zalm en Luke Plumb. Irvine speelt mandoline, mandola , bouzouki, harmonica en draailier.”

De Lysterscheure bestaat 5 jaar en is het geesteskind van Hein en Belle die in 2001 de boerderij aankochten en al meteen van plan waren iets met de schuur te doen.

Muziekfestival

“We zijn enorme muziekliefhebbers, vooral van jazz, folk, blues, bluegrass en kleinkunst. In een gezellige setting met kaarsjes, zachte verlichting en voor een luisterpubliek organiseren we zo een tiental optredens per jaar. In onze schuur wordt de muziek zorgvuldig gekozen : er komen alleen groepen die we zelf graag horen. Het is eigenlijk een muzikale hobby die we willen delen met anderen. Alle inkomsten worden opnieuw geïnvesteerd in de groepen, muziekinstallatie en dergelijke. We hopen ooit een klein festivalletje te organiseren en zijn hiervoor wat geld opzij aan het zetten.”

In beperkte kring

“We zijn gestart kleine groepen om dan geleidelijk over te gaan naar de meer bekende namen”, vertelt Belle. “Zo hadden wie hier al Guido Belcanto, Roland, Patrick Riguelle en Jan Hautekiet, Big Dave en Les Guitares Maqiques, Bruno Deneckere, Derek, Nils Decaster en Sara De Smedt, Old Salt, A Murder in Mississippi, Steven Troch,… In de Lysterscheure is er plaats voor een 70-tal mensen, dus iedere keer weer is het een concertje in beperkte kring, heel intiem.”

Belle en Hein verwelkomen je graag in de Lysterscheure, Koekelarestraat 40 in Leke Diksmuide. Hen volgen, kan op www.facebook.com/delysterscheure/ waar ook alle informatie over aankomende optredens, prijs en bestellen van tickets en dergelijke te vinden is.

Info: 0479 63 54 25 en via [email protected].

The post De Lysterscheure ontvangt de Ierse folkzanger Andy Irvine in Diksmuide: “Nooit gedacht dat hij zou toezeggen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje

Een 59-jarige vrouw moest woensdagavond uit haar wagen geholpen worden nadat ze per ongeluk in de vaart belandde in de Oerenstraat tussen Beauvoorde en Oeren. De dame raakte niet gewond.
The post Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober

Tijdens de happening Manifiesta, de jaarlijkse happening van PVDA in Oostende, zei voorzitter Raoul Hedebouw dat hij het aantal mandatarissen op gemeentelijk vlak hoopt te verdubbelen op 13 oktober. PVDA mikt op 300 verkozenen in zeventig gemeenteraden. Manifiesta lokte zaterdag 15.000 belangstellenden.
The post Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober appeared

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. ZILVER! Genyn snelt op 100 meter naar zijn tweede medaille, Habsch zesde

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Ook in de avondsessie was het raak. Peter Genyn bezorgde België een zilveren medaille op de 100

Lees meer »

IN KAART West-Vlaanderen waardeert open ruimte het meest: aandeel lintbebouwing ligt hier het laagst

Zo’n 22 procent van alle gebouwen in West-Vlaanderen maken deel uit van lintbebouwing of verspreide bebouwing buiten de stadskern, dat blijkt uit een analyse van buurtontwikkelaar Matexi. Dat is niet weinig, maar wel een pak minder dan alle andere Vlaamse provincies. Positief nieuws, want zowel op economisch als ecologisch vlak is het voordeliger om nieuwbouw zoveel mogelijk in de stads-

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag

De Open Monumentendag anno 2024 wordt op zondag 8 september in Meulebeke omgedoopt tot een onvergetelijke fietsuitstap. Onder de noemer ‘En Route’ organiseert het lokaal bestuur van de Berengemeente een boeiende activiteit. Het wordt een aangename fietstocht doorheen pittoreske landschappen met tal van bezienswaardigheden onderweg.
The post Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koppel dat in leegstaand café woonde en zombiedrug flakka gebruikte riskeert 18 maanden cel

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrug flakka had gebruikt, riskeert daar 18 maanden celstraf voor. Die wil het parket met uitstel onder voorwaarden geven, zodat het koppel zich verplicht residentieel laat opnemen. “Maar dat kan ik zo ook wel”, sprak de 36-jarige

Lees meer »