Dames SC Zonnebeke willen zo hoog mogelijk eindigen

De dames van SC Zonnebeke hebben vorig seizoen hun heropstart niet gemist. Ze bereikten de promotie van derde naar tweede provinciale en willen dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen.

“Vorig seizoen verliep wel goed, maar toch hadden we de indruk dat het voetbal beter kon en dat er meer inzat dan een vijfde plaats”, stelt Koen Vangheluwe van de begeleidingsdgroep van de dames. “Vandaar dat we ook hebben uitgekeken naar een andere trainer die meer ervaring heeft. We kwamen uit bij Kris Truant, al jaren trainer in Reningelst waar hij ook de dames onder zijn hoede had. Hij wordt bijgestaan door Colin Van de Steene als T2 die ook jeugdtrainer is. De damesploeg wordt ondersteund door Koen Vangheluwe, Sandro Deleye, Christoph Vandevivere (sponsors), Alain Baes en Typh Dekorten.”

Nieuwkomers

Ade Baes, Justin Bossuyt, Virgini Plamont, Imke Surmont, Bliss Litaert, Heleen Cailliau, Gwen Geeraert, Allysia Hougardy, Fiebe Callens, Anke Declercq, Marthe Depouvere, Jaylo Majeski, Rachel Depypere, Iris Pauwels en Evelien Vandaele bleven de club trouw. Nieuwkomers zijn Noona Verbrugghe (Dadizele), Noor Delrue (Diksmuide), Axana Verkooren (Ruddervoorde), Amber Dewilde (Poperinge), Nica Deleu (Dikkebus) en Noor Vanhoucke (DV Kortrijk).

Mix jong en oud

“Ik moet de ploeg nog leren kennen, maar ik zie een mix van jong en oud en van ervaring en minder ervaring”, stelt trainer Kris Truant. “Het is zeker de bedoeling zo hoog mogelijk te eindigen. Uit ondervinding weet ik dat het een heel pittige reeks is met ploegen als Merkem en Vlamertinge, maar dat mag geen euvel zijn. Goed voetbal brengen, er plezier aan beleven en stap voor stap vooruitgaan, moet ons doel zijn.”

“Stap voor stap vooruitgaan, moet ons doel zijn” – Trainer, Kris Truant

SC Zonnebeke wil de voetbal alvast promoten bij de meisjes. Met flyers in de scholen en kennismakingsmomenten willen ze speelsters aantrekken. “Zo kunnen we in de toekomst meer beroep doen op speelsters van eigen club”, besluit Koen Vangheluwe.

The post Dames SC Zonnebeke willen zo hoog mogelijk eindigen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het was geen urine, maar Ricard!”

Een Franse politieagent riskeert in beroep een jaar cel. Toen uitkwam dat zijn Kortrijkse partner hem al lange tijd bedroog, zouden de stoppen van de 52-jarige Pierre D. zijn doorgeslagen. Hij zou zijn vriendin urenlang hebben opgesloten in het toilet en zelfs op haar hebben geürineerd.
The post Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het

Lees meer »

Zij staan aan de start van Izegem Koers: de winnaar van vorig jaar, de zoon van De Leeuw en een Olympiër

Door de concurrentie van onder meer de Rondes van Spanje en Groot-Brittannië zijn al heel wat topcoureurs in de WorldTour aan de slag. Voor wedstrijdverantwoordelijke Pieter-Jan Debackere is het dan ook geen sinecure om een kwaliteitsvol peloton samen te stellen. Niettemin komen er zeker al minstens 160 renners aan de start in Izegem, onder meer ook Dries De Bondt, de

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft meer details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet meer hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »