Chalko opent de deuren in Knokke-Heist: “Gezelligheid staat centraal”

Ze droomde er al lange tijd van, maar pas op haar 49ste maakt Veerle Kongs haar droom waar. Op het Gemeenteplein in Knokke-Heist opende Chalko de deuren: een plek waar je gezellig iets kan drinken met een hapje. “Maar vooral gezelligheid staat centraal”, zegt Veerle.

In het hoekpand op het Gemeenteplein straalt Veerle als gastvrouw van Chalko. Hoewel ze geen echte ervaring heeft in de horeca koos ze voor een carrièreswitch. “Ik ben altijd actief geweest als vertegenwoordiger in andere sectoren”, legt Veerle uit. “Maar ergens heeft de horeca altijd in mijn achterhoofd gezeten. Als jobstudent al voelde ik het kriebelen om zelf iets te starten. Toch deed ik er niks mee. Het heeft uiteindelijk tot nu geduurd vooraleer het idee in mijn achterhoofd werkelijk werd.”

Puzzelstukjes

Veerle groeide op in Oost-Vlaanderen en verhuisde vijftien jaar geleden naar Knokke-Heist. Het is hier dat ze op haar 49ste haar droom realiseert. “Het voelde als hét moment om de sprong te wagen en eerlijk gezegd was ik toe aan een volledig nieuwe uitdaging. We moeten eerlijk zijn: op mijn leeftijd was het een beetje nu of nooit om een nieuwe weg in te slaan. Ik was al langere tijd op zoek naar een geschikt pand. Een evidente zoektocht was dat niet. Op de Zeedijk bijvoorbeeld had ik een mooi pand op het oog, maar die huurprijs bleek niet haalbaar. Hier op het Gemeenteplein vallen alle puzzelstukjes perfect in elkaar”, zegt Veerle trots. “Ik kende het pand ook omdat ik hier vroeger zélf nog over de vloer kwam. Bovendien woon ik vlak in de buurt.”

‘Drink, eat, talk and meet’

Veerle richtte het hoekpand waar voorheen Bar Dera zat volledig opnieuw in en toverde het om tot een gezellige plaats waar je iets kan drinken met een hapje. “Er een stempel op kleven, vind ik moeilijk. ‘Drink, eat, talk and meet’ is onze leuze. Je kan hier gewoon rustig een pintje of koffie drinken, maar daarnaast bieden we hapjes en bijvoorbeeld ook verzorgde pistolets aan. Deze week is dat met vlees van Dierendonck en gebakken ajuin. Verzorgd, simpel en vooral lekker. Na de zomer wordt de eetkaart wellicht nog wat uitgebreid. De reacties zijn alleszins zeer positief. Zowel lokale inwoners als tweedeverblijvers vinden al vlot hun weg naar hier. Al zijn ook toeristen zeker welkom.”

Verwijzing naar eigen kinderen

Voor wie het zich afvraagt: de naam Chalko is een verwijzing naar haar drie kinderen Charlotte, Alexander en Laurens aangevuld met de achternaam Kongs. “Soms moet je het niet té ver zoeken”, besluit Veerle met een knipoog. (MM)

Chalko is elke dag open, uitgezonderd op donderdag. Op woensdag en zaterdag opent Veerle al om 9.30 uur de deuren. Op vrijdag om 15 uur en de andere dagen om 11 uur. Behalve op woensdag – sluitingsuur 14.30 uur – is de zaak tot 22 uur ‘s avonds open.

The post Chalko opent de deuren in Knokke-Heist: “Gezelligheid staat centraal” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hollywoodstaking doet winst Kinepolis wegsmelten

Meer beleving en meer omzet per bezoeker, dat is het doel van Kinepolis na een eerder tegenvallende eerste jaarhelft. De staking in Hollywood en bijgevolg het gebrek aan blockbusters woog zwaar op de halfjaarresultaten. Toch merkt het bedrijf dat de klant blijft openstaan voor ‘premiumisatie’: wat meer betalen voor een luxueuzere bioscoopervaring met speciale zitjes en een bijzondere kijkbeleving.

Lees meer »

Linda Mertens geeft eerste interview sinds comeback: “Als ik één ding weet, is het dat Milk Inc. nooit meer weggaat”

“Als ik één ding weet, is het dat Milk Inc. nooit meer weggaat”: Linda Mertens (46) spreekt voor het eerst sinds haar comebackconcerten bij Regi in het Sportpaleis. Mertens trad zaterdagavond aan als jurylid in de grote finale van Mister Gay Belgium, haar eerste, niet muzikale, media-opdracht in jaren. “Eerlijk gezegd vind ik jureren heel erg moeilijk, ik heb allemaal

Lees meer »

Zoektocht naar zes vermisten gaat verder: duikers raken voor het eerst in wrak van gezonken zeiljacht, kustwacht zet ook zeedrones in

De Italiaanse kustwacht maakt gebruik van zeedrones om zes vermisten te zoeken die aan boord waren van het luxueuze zeiljacht dat zonk voor de kust van Sicilië. Dat schrijft het Britse ‘Sky News’. De robots kunnen urenlang onder water blijven en met camera’s helpen om de situatie in kaart te brengen. Gespecialiseerde duikers zijn er intussen ook in geslaagd om

Lees meer »