CD&V gaat met vijftien nieuwe kandidaten voor verjonging: “Diversiteit op de lijst is een troef”

Ook CD&V maakte de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Zoals gekend vormen Isabelle Degezelle en Raf Deprez het lijsttrekkersduo en staat Eliane Spincemaille als lijstduwer op de laatste plaats.

Degezelle zegt fier te zijn op de lijst. “Het is een zeer evenwichtige lijst met spreiding over het ganse grondgebied en er is ook een mooie leeftijdsspreiding. De twee jongste kandidaten zijn 25 jaar en onze oudste kracht is een dynamische dame van 72 jaar. De gemiddelde leeftijd is 48 jaar en er staan veertien vrouwen en vijftien mannen op. Vijftien onder hen stellen zich voor de eerste keer verkiesbaar”, aldus Isabelle Degezelle.

Raf Deprez zegt dat de grote diversiteit op de lijst ervoor zorgt dat men voeling blijft houden met wat er leeft bij de inwoners en wat de noden zijn. “We gaan voor een Zwevegem waar het goed is om te leven, te wonen, te werken en te genieten. De ambitie van CD&V Zwevegem is om de grootste partij te blijven en dus de burgemeester te leveren.”

Men kiest ook resoluut de kaart van de verjonging met onder meer het duo Isabelle Degezelle en Raf Deprez. “Isabelle kreeg de eerste plaats toegewezen. Raf zal vanop de tweede plaats een sterke tandem vormen met haar”, vult afdelingsvoorzitter Marc Vandeburie aan.

‘200% voor Zwevegem’

Hoe men de campagneboodschap ‘200% voor Zwevegem’ hard zal maken, zal de komende maanden duidelijk worden. De programmapunten maakt men later bekend.

Naast de gemeenteraadverkiezingen zijn er ook de provinciale verkiezingen op 13 oktober. Voor Zwevegem versterkt Isabelle Degezelle de CD&V-ploeg vanop de negende plaats.

We geven de kandidaten volgens volgorde op de lijst: Isabelle Degezelle, Raf Deprez, Barbara Demeulenaere, Dirk Desmet, Bart Dewaele, Brigitte Desmet, Sem Vanhessche, Vic Ravelingeen, Tim Coucke, Evelyn Decruyenaere, Dick Ghiesmans, Tim Vander Cruyssen, Tim Verthé, Hilde Dendauw, Isabel Doom, Ilse Vromant, Caroline Christiaens, David Thijs, Stefaan Matton, Katy Loncke, Huong Le Thi, Michaël Desmet, Kenny Verborgh, Rika Seynaeve, Anny Haerinck, Thierry Balcaen, Myriam Laverge, Bernard Vandenbulcke en Eliane Spincemaille.

The post CD&V gaat met vijftien nieuwe kandidaten voor verjonging: “Diversiteit op de lijst is een troef” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Als Brussel migranten wil, kan het die ook krijgen”: Hongarije dreigt ermee alle asielzoekers naar ons land te sturen

Hongarije heeft een plan voorgesteld om elke asielzoeker die het land probeert binnen te komen naar België te sturen. “Als Brussel migranten wil, kan het die ook krijgen”, zei Gergely Gulyás, minister en hoofd van het kabinet van de Hongaarse premier Viktor Orbán, donderdag. Het plan is een reactie op een miljoenenboete die Hongarije aan Europa moet betalen.

Lees meer »

Cesar en Godelieve uit Koekelare vieren briljanten huwelijk: “In een lichtmauve kleedje”

Cesar Vanhooren en Godelieve Louwage uit de Catstraat in De Mokker vierden onlangs hun briljanten bruiloft, omringd door hun vier kinderen, acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Het feestelijke etentje vond plaats in Salons De Vrede in Ichtegem, waar het echtpaar felicitaties ontving van burgemeester Patrick Lansens en schepen Jan Lievens, namens het lokale bestuur.
The post Cesar en Godelieve

Lees meer »

Rolex van Nicholas (43) duikt twee jaar na diefstal op in Istanboel. “Maar die terugkrijgen, blijkt niet zo simpel”

Twee jaar nadat het Rolex-horloge van 14.100 euro van Nicholas Vertongen (43) uit Puurs werd gestolen, dook het peperdure ding opnieuw op… in Istanboel. Iemand bracht het daar in een officiële winkel binnen en het serienummer deed de alarmbellen afgaan. Zijn gestolen horloge mag dan wel terecht zijn, het ziet er niet naar uit dat het heel snel opnieuw om

Lees meer »

Maar 3 cent winst per uur, vandaar die ‘extra kosten’: zo wordt het geld van een dienstencheque verdeeld

Wie een poetshulp met dienstencheques betaalt, telt daarvoor 9 euro neer. Plus de toeslag die zowat alle dienstenbedrijven tegenwoordig rekenen in de vorm van een administratie- of abonnementskost. De huishoudhulp zelf ziet daar maar weinig van, luidt de kritiek. Wat verdient een poetshulp met dienstencheques? En waar gaat de 10 euro of meer die u uiteindelijk betaalt naartoe? Wij maakten

Lees meer »

16de buurtfeest Buskinslaan symbolisch aan voormalig wijkschooltje

De buren van de wijkhoek Van Hamme-, Buskins- en Guido Gezellelaan sloten het Hemelvaartweekend zomers familiaal feestelijk af met een 16de tweejaarlijks buurtfeest. Langs de Buskinslaan was de speelplaats van het oude schooltje waar sinds halfweg jaren 70 de wijkkinderen opgroeiden een treffende plaats van afspraak. Binnenkort gaat het gebouw definitief onder de sloophamer. Ook
The post 16de buurtfeest

Lees meer »

Alfons en Cécile vieren briljanten jubileum

Cécile Ballegeer en Alfons Vanhoutte hielden op woensdag 14 augustus een bescheiden feestje bij hen thuis in de Houtstraat voor de viering van hun briljanten huwelijksjubileum. Eerder gaven ze al een groot feest met hun familie in feestzaal De Baere in Maldegem. Alfons en Cécile huwden op 30 juli 1959 in Maldegem. Ze leerden elkaar
The post Alfons en

Lees meer »