Bloemen Blush stopt na 40 jaar: “Ik heb elk facet van het beroep altijd met plezier gedaan”

Voor Thierry Ghiesmans (60) is de tijd rijp om te stoppen met zijn bloemenzaak op de hoek van de Oudenaardsesteenweg en de Verriestlaan. 40 jaar lang kon je op deze plaats terecht voor bloemen en planten voor alle gelegenheden. “Van geboorte tot sterfbed, je wordt bij alle belangrijke momenten in het leven betrokken.” Zaterdag 27 juli is de laatste openingsdag.

Via de ouders van vriend Peter Tytgat maakte Thierry kennis met de stiel. “Vooral het artisanale en het artikel bloemen spraken me aan. Een attentie die iets betekent.” Samen met Mieke Desseyn opende het trio Bloemen Blush. Vijf jaar vormden ze een team voor ze een andere weg kozen en Thierry alleen verder ging met eigen personeel. “Velen bleven voor lange periodes aan boord, tot wel 18 jaar.”

“Een bloemenzaak bevat veel facetten. Het is een intens beroep, met onder meer atelierwerk, klanten bijstaan en leveringen, maar ik heb het altijd graag gedaan. Mijn interesse werd steeds aangescherpt. Aangezien het seizoenartikelen zijn, verandert mijn aanbod constant. Geen gewenning of verveling, er is altijd iets nieuws. Daarnaast brengen feestdagen ook variatie in het thema van de bloemstukken. In het begin combineerden we ons bloemwerk ook met decoratiestukken, maar dat heb ik de laatste tien jaar afgebouwd. Er zijn genoeg spelers op de markt die puur daarop werken, maar het was ook een leuke fase.”

“Aangezien het seizoenartikelen zijn, verandert mijn aanbod constant. Geen gewenning of verveling, er is altijd iets nieuws”

In 40 jaar tijd heeft Thierry drie generaties meegemaakt net als verschillende trends in de bloemensector, zoals vrouwen die steeds vaker ook bloemen geven aan mannen. “Mensen kopen in onze winkel minder bloemen voor thuis, die vind je overal tegenwoordig, maar als attentie of cadeau blijft een sterke factor. Opvallend was de overgang naar snijbloemen. Ook zien we verschillende fases in kleuren. Bijvoorbeeld voor corona kochten mensen veel witte bloemen, na corona werd het kleurrijker. Dat is waarschijnlijk iets psychologisch. Bloemen en alles wat kleur brengt zijn goed voor de moraal.”

“Ook zien we verschillende fases in kleuren. Bijvoorbeeld voor corona kochten mensen veel witte bloemen, na corona werd het kleurrijker”

Als tuinliefhebber blijven bloemen binnen Thierry zijn bereik, maar hij zal vooral de voldoening missen van de dankbaarheid. “Een bloemetje verkopen kan iedereen, maar met mijn luisterend oor en inlevingsvermogen – en soms wat geduld – kon ik steeds met iets moois voor de dag komen, naar wens van de klant. De stress kan ik wel kwijt (lacht).”

The post Bloemen Blush stopt na 40 jaar: “Ik heb elk facet van het beroep altijd met plezier gedaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geena Lisa specialiseert zich als narcismecoach: “Het was een vriendin die me erop wees dat ik in toxische relatie zat”

Ze presenteert, schrijft boeken, geeft lezingen, acteert en zingt. Maar het grootste deel van haar tijd coacht Geena Lisa Peeters (52) mensen die uit een toxische relatie met een narcist willen stappen. “Ondertussen ben ik voor 95 procent van de tijd narcismecoach”, vertelt Lisa, die het zelf meemaakte, in ‘Primo’. “Er komen ook collega’s over de vloer, ja. De mediawereld

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Zilver! Ewoud Vromant rijdt fantastische tijdrit, maar botst opnieuw op Fransman Léauté

Ewoud Vromant (40) heeft een tweede medaille gepakt op de Paralympische Spelen. Na het zilver in de achtervolging op de piste legde hij ook in de tijdrit beslag op de tweede plaats. Opnieuw hield de Fransman Alexandre Léauté hem van het allerhoogste. De medailleteller van ons land staat inmiddels op vier. Vandaag komen er nog heel wat medaillekandidaten in actie.

Lees meer »

Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »