Benzine vanaf woensdag goedkoper

De maximumprijs van benzine gaat woensdag omlaag. Wie benzine 95 (E10) tankt, betaalt dan nog maximaal 1,755 euro per liter, zo heeft de federale overheidsdienst Economie dinsdag aangekondigd. Dat is een daling met 2,3 cent per liter. Ook benzine 98 (E5) tanken wordt goedkoper. Daar gaat er 3,1 cent af van de maximumprijs, die zo belandt op 1,846 euro per liter.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstzomer komt naar Roeselaerse Sint-Jozefskerk

Kunstzomer Leiestreek is dit jaar toe aan zijn zestiende editie. Tussen 31 augustus en 29 september kan je proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars in verschillende steden en gemeenten in de streek. In Roeselare is dat in de Sint-Jozefskerk.
The post Kunstzomer komt naar Roeselaerse Sint-Jozefskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse talkshowpionier Phil Donahue (88) overleden

De bekende Amerikaanse talkshowhost Phil Donahue is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie aan het programma ‘Today’ van NBC. De televisiester was een echte trendsetter op vlak van talkshows en werd populair als presentator van ‘The Phil Donahue Show’.

Lees meer »

De lettersierschildpad wordt gehouden als huisdier, maar hoort hier niet thuis: “Ze kunnen drager zijn van ziekten en parasieten”

Schildpadden zijn populaire huisdiertjes, maar je moet opletten welke soort je in huis haalt. De lettersierschildpadden zijn bijvoorbeeld gevaarlijker dan je denkt. Ze kwamen oorspronkelijk enkel in Amerika voor, maar de invasieve exoot voelt zich nu ook thuis in onze vijvers en sloten. Hoe schadelijk zijn de dieren voor onze natuur? En wat kan je ertegen doen? Bioloog Wietse Chanet

Lees meer »

Oostende herdenkt zijn bloedige Vissersopstand

Voor de derde keer op rij herdenkt de stad Oostende en een paar socio-culturle verenigingen de vissersopstand in 1887, waarbij vier vissers en een passant om het leven kwamen. Ze werden getroffen door de kogels van de burgerwacht en gendarmerie.
The post Oostende herdenkt zijn bloedige Vissersopstand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speurders hebben ernstige twijfels bij uitleg van hoofdverdachte in bosjesmoord: “Makkelijk zo, Willy kan hem alvast niet meer tegenspreken”

“Brave huisvader” Tim V. (49), die vastzit in de zaak van de bosjesmoord op Willy Van Tongerloo (71), helpt het moordonderzoek niet echt meer vooruit. Ondanks zijn initiële bekentenis, lijkt het er volgens welingelichte bronnen op dat hij niet de waarheid vertelt over de betrokkenheid van een derde persoon én over het mes dat hij voor de feiten gebruikt heeft.

Lees meer »

Veroordeling van voormalige nazisecretaresse bekrachtigd

Het Bundesgerichtshof, de hoogste rechtbank in Duitsland, heeft dinsdag de veroordeling van een 99-jarige voormalige nazisecretaresse bekrachtigd. De vrouw, Irmgard Furchner, kreeg twee jaar voorwaardelijk wegens medeplichtigheid bij de moord van meer dan 10.500 mensen.

Lees meer »

Vrijwilligers van het failliete W-festival in Oostende steken zelf alternatief programma in elkaar

Enkele vrijwilligers van het failliete W-festival in Oostende hebben zelf een bescheiden, alternatief programma in elkaar gestoken. W-festival zou normaal plaatsvinden komend weekend. Er waren al 15.000 tickets verkocht, maar 2 weken geleden kondigde het bedrijf achter het festival aan dat het failliet was en dat alles werd afgelast. Een vrijwilligersgroep van 7 mensen heeft nu beslist om zelf iets

Lees meer »

Naasten van Matthew Perry emotioneel na arrestaties : “Jammer dat hij door zo’n mensen omringd was”

“Hij had veel vrienden die hem oprecht graag zagen.” Enkele goede vrienden van Matthew Perry hebben het moeilijk nadat er vijf mensen gearresteerd werden in het onderzoek naar zijn dood. Zo zou de ‘Friends’-acteur ketamine ter waarde van minstens 50.000 euro gekocht hebben. “Zijn omgeving reageerde erg emotioneel op het nieuws”, aldus een bron in het Amerikaanse ‘People’.

Lees meer »

Recordaantal klachten over De Watergroep

De Vlaamse Ombudsdienst kreeg sinds begin dit jaar al 219 klachten over De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen. Dat is een record en nu al meer dan heel vorig jaar, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. Het gaat onder meer over abnormaal hoge facturen en problemen met de klantendienst.

Lees meer »

Roeister Cato Vanheste: “Mijn beste prestatie ooit”

Onlangs vond in Racice, Tsjechië, de Coupe de la Jeunesse plaats. Een internationaal roeitornooi dat jong talent een kans biedt om ervaring op te doen, en dat is precies wat Cato Vanheste deed. Ze behaalde in skiff twee keer een gouden medaille. “Mijn beste prestatie ooit”, zegt ze trots.
The post Roeister Cato Vanheste: “Mijn beste prestatie ooit” appeared

Lees meer »