Achter de schermen bij de eerste opname van ‘Tien om te zien’ met prinses Delphine in een verrassingsrol

Prinses Delphine zorgde voor de verrassing van de avond tijdens de eerste opname van het nieuwe seizoen van ‘Tien om te zien’. Acht weken bonst het showbizzhart opnieuw aan de kust. Gisteren gestart in de regen bij de repetities, maar bij zonsondergang gereanimeerd door 5.500 fans op de dijk van Westende. Wij waren erbij achter de schermen én voor het podium, hoorden de eerste livezang van Average Rob – de vreemde eend in de bijt – én spraken met de prinses. “Ik ben ook verzot op het Songfestival, dus voor mij klopte dit.” 

Meer krantenkoppen in België

Deze brief bracht ooit vreselijk nieuws en is nu gevonden op grootste oorlogsbegraafplaats: “We denken dat iemand deze brief mist”

In de Westhoek vond een Britse toerist een verloren maar originele brief op de grootste oorlogsbegraafplaats ter wereld. De brief brengt een vrouw het noodlottige nieuws dat haar man vermist is aan het front. Het In Flanders Fields Museum lanceert een oproep naar de eigenaar, wellicht familie van de vermiste soldaat. “Zulke documenten hebben een sterke emotionele betekenis voor nabestaanden.”

Lees meer »

LIVE VUELTA. Roglic lijkt rode trui weg te geven, O’Connor en Leemreize rijden weg bij Vansevenant en co

Overgangsrit met het nodige klimwerk in de Vuelta vandaag. De renners krijgen in totaal zo’n drieduizend hoogtemeters voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de Alto de las Abejas (9,3 km aan 4%). Ideaal terrein voor aanvallers en punchers dus. Wout van Aert probeerde meermaals mee te glippen in de vroege vlucht, maar dat lukte niet. Mauri Vansevenant trok

Lees meer »

Weer een inbraak bij café De Gouden Aap op Vlasmarkt: “Je voelt je machteloos”

In het weekend van 6 juli werden verschillende horecazaken geteisterd door inbraken. Enkele weken later, 17 augustus om 6 uur ’s ochtends, wordt De Gouden Aap op Vlasmarkt voor een vierde keer – op minder dan een jaar tijd! – het slachtoffer van diefstal. “Via het smalle verluchtingsrooster aan de buitenkant kwam de dief binnen”, legt Xander Beeckman (25) uit.

Lees meer »

Hoe kan al 40 jaar verboden pesticide plots op biocourgette in supermarkt zitten? “Geval van milieuvervuiling”

Supermarktketen Delhaize roept in overleg met het FAVV biologisch geteelde courgettes terug, omdat het ontdekte dat er te veel gewasbeschermingsmiddelen op zitten. Het gaat om insecticiden die al verboden zijn sinds 1984. Ben je als koper van biogroenten dan niet juist extra beschermd tegen chemische producten? Pieter Vanoghe, expert gewasbescherming, legt uit: “Biogroenten koop je niet omdat ze gezonder zijn

Lees meer »

Voormalig uitbaatster van café ‘t Bloemgat in Ardooie Dina Kerkhof is daags voor haar 91ste verjaardag overleden

Op dinsdag 13 augustus is Dina Kerkhof overleden in het rusthuis in Kachtem, net één dag voor ze haar 91ste verjaardag zou vieren. Dina was in de regio vooral bekend als de voormalige uitbaatster van café ‘t Bloemgat in Ardooie.
The post Voormalig uitbaatster van café ‘t Bloemgat in Ardooie Dina Kerkhof is daags voor haar 91ste verjaardag overleden

Lees meer »