78.416 nieuwe kankerpatiënten in 2023: dit zijn de meest voorkomende kankers en hun overlevingskansen

Vorig jaar werd bij 78.416 Belgen kanker vastgesteld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Stichting Kankerregister. Dat is een record, maar daar waar een kankerdiagnose tien jaar geleden nog vaak het einde betekende, is dat nu lang niet meer het geval. Dankzij immuuntherapie zijn sommige kankers zelfs bijna volledig te genezen. Hoe groot zijn de overlevingskansen per kanker? En slaat immuuntherapie bij alle types aan? Kankeronderzoeker Filip Lardon legt uit. 

Meer krantenkoppen in België

“Op de dag dat hij stierf, vroeg hij om ‘een hele dikke spuit’”: assistent injecteerde Matthew Perry dagelijks met ketamine

Voor zover het publiek wist was ‘Friends’-ster Matthew Perry op het moment van zijn dood al 19 maanden nuchter en clean. Maar nu blijkt dat de laatste maanden van de acteur gedomineerd werden door een verwoestende zoektocht naar drugs. Hij werd daarbij ‘geholpen’ door zijn inwonende assistent, Kenneth Iwamasa. Die trok niet aan de alarmbel, maar zette doodleuk zelf injecties

Lees meer »

Oekraïne zegt tegenoffensief in Charkiv te zijn begonnen – Zelensky: “Invasie in Koersk is manier om de oorlog te eindigen”

Het Oekraïense leger zegt een tegenoffensief te zijn begonnen in de regio Charkiv. In de afgelopen vier dagen zouden daarbij driehonderd Russen zijn omgekomen, schrijft ‘The Kyiv Independent’. Zowel Rusland als Oekraïne claimden donderdag ook nieuwe successen op het slagveld. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Wall Street kent beste week van het jaar

De stemming op Wall Street was vrijdag nog altijd positief, na de stevige opmars een dag eerder. De bekende beursindex Dow Jones eindigde 0,24 procent hoger op 40.659,76 punten. De brede S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq wonnen met hetzelfde percentage, tot respectievelijk 5.554,25 en 17.631,72 punten.

Lees meer »

Oswald Maes (90), bekend als Rogerke uit ‘Thuis’, heeft dementie en woont in zorgcentrum: “Soms wordt hij opstandig”

Zeven jaar lang was hij Rogerke in ‘Thuis’. Dat weet Oswald Maes (90) nog wel, maar veel meer herinnert hij zich er helaas niet meer van. De acteur, die deze week de kaap van de 90 rondt, verblijft al twee jaar in een woonzorgcentrum. “Oswald is dementerend”, vertelt z’n echtgenote Cecilia aan ‘Primo’. “Een gesprek voeren is moeilijk, maar gaat

Lees meer »

Kamala Harris trekt harde lijn tussen zichzelf en Donald Trump: “In veel opzichten is hij geen ernstig man”

Kamala Harris greep de slotrede van de Democratische Conventie aan om zichzelf en haar plannen met het land voor te stellen. Ze trok een harde lijn tussen zichzelf en Donald Trump en spiegelde het Amerikaanse volk “een kostbare, maar vluchtige kans” voor “om de bitterheid, het cynisme en de verdeeldheid uit het verleden achter ons te laten”.

Lees meer »

Ernstige watervervuiling in spaarbekken in Zwevegem

Het spaarbekken in het James Ensorplein in Zwevegem is ernstig vervuild geraakt. Om de verontreiniging en de milieuschade zoveel mogelijk te beperken werd het spaarbekken afgestopt en werden twee mobiele waterzuiveringsinstallaties geplaatst.
The post Ernstige watervervuiling in spaarbekken in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Allereerste inschrijving en sterke cijfers voor KU Leuven Kulak: “20% hogere slaagkans dan andere campussen”

Jana Tanghe (17) uit het Oost-Vlaamse Ouwegem schrijft zich als eerste in aan KU Leuven Kulak. Traditiegetrouw werd de eerste ingeschrevene door vicerector Piet Desmet in de bloemetjes gezet met een kleine attentie. Het nieuwe academiejaar start op maandag 23 september en betekent ook het begin van een feestjaar voor Kulak. In 2025 mag de campus immers 60 kaarsjes uitblazen.<br

Lees meer »

Sverre De Witte (16) naar wereldkampioenschap in Peru: “Alles is begonnen op de vriendjesdag van de judoclub”

Zaterdag vertrekt de 16-jarige judoka Sverre De Witte naar het wereldkampioenschap judo in Peru. In de categorie tot 50 kg wacht de cadet weer een zware opdracht, aangezien hij geen reekshoofd is. De ambitie is daarom niet minder: net als op de Europese kampioenschappen wil hij minstens één kamp winnen.
The post Sverre De Witte (16) naar wereldkampioenschap in

Lees meer »

27 doden en 16 gewonden bij busongeval in Nepal

Minstens 27 mensen zijn om het leven gekomen en zestien anderen gewond geraakt toen een bus met Indiase toeristen vrijdag in Nepal van de weg af geraakte en van een berghelling donderde tot aan de oever van een rivier. Dat heeft de politie gemeld.

Lees meer »

20 Antwerpse jongeren ziek op kamp van Kazou in Spaanse Platja d’Aro: “Last van maag en darmen”

20 Antwerpse jongeren en een monitor zijn ziek geworden op een Kazou-kamp in Platja d’Aro in Spanje. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en Kazou bevestigt het nieuws. De 15 à 16-jarigen hebben last van een maag-darminfectie. "Vandaag komt een speciaal virusteam ter plaatse", zegt Lieselotte Vleminckx van Kazou. Eerder werden ook Limburgse jongeren ziek op dezelfde kampplaats.

Lees meer »