41-jarige bestuurster vlucht weg na ongeval in Ardooie en crasht op vluchtheuvel in Ruddervoorde: brandweer bevrijdt vrouw uit wagen

Een 41-jarige vrouw uit Ardooie raakte dinsdag betrokken bij twee bizarre verkeersongevallen. De vrouw pleegde om 11.30 uur in haar thuisgemeente vluchtmisdrijf na een ongeval, maar crashte 40 minuten later zwaar op een vluchtheuvel in Ruddervoorde, kilometers verder. De vrouw moest door de brandweer via de koffer bevrijd worden uit haar wagen. “Ze had enorm veel nekpijn zodat we geen risico’s konden nemen”, zegt brandweermajoor Filip Vlaeminck.

De 41-jarige vrouw uit Ardooie raakte om 11.30 al betrokken bij een ongeval in de Stationsstraat in haar thuisgemeente. Daar was een voertuig aan het keren, maar de vrouw merkte dat te laat op. Ze botste op het voertuig en knalde daarna ook nog tegen een bloembak. De wagen raakte ook nog een gevel van een woning.

Na het ongeval reed de vrouw gewoon door. Getuigen konden de nummerplaat van de vrouw noteren en verwittigden de politie. Medewerkers van de politie belden de vrouw op en vroegen haar om terug te keren naar de plaats van de feiten. De Ardooise deed dat echter niet en raakte opnieuw betrokken bij een ongeval, dit keer in Ruddervoorde.

Vluchtheuvel

Het was politiezone Het Houtsche die opgeroepen werd voor het ongeval in Ruddervoorde. “Om 12.10 uur reed de vrouw uit Ardooie met haar Audi op een vluchtheuvel in de Zedelgemsestraat”, zegt Lien Vermeersch van Het Houtsche. “Toen wij daar de vaststellingen deden, bleek dat dezelfde vrouw om 11.30 uur betrokken was bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Ardooie.”

Daarop kwam ook een politieploeg van regio Tielt naar het ongeval in Ruddervoorde. Wat de vrouw dan een twintigtal kilometer verder plots in Ruddervoorde deed, is niet duidelijk.

Via koffer bevrijd

In ieder geval ging het in Ruddervoorde om een stevige klap. De vrouw kwam met haar Audi A4 van de snelweg E403 en slipte bij het nemen van de rotonde boven op de brug. Ze kwam bovenop de vluchtheuvel tot stilstand en vernielde daarbij alle wegwijzers. Aanvankelijk werden enkel de politie en een ziekenwagen opgeroepen. “Maar omdat de vrouw enorm hevige nekpijn had, namen de ambulanciers geen risico en werden wij opgeroepen voor een bevrijding”, zegt brandweermajoor Filip Vlaeminck. “Dat moest erg voorzichtig gebeuren. De beste manier was via de koffer. Daar legden we de zetels plat en knipten we de hoofdsteunen door om vrije toegang te hebben. Daarna werd de vrouw volledig geïmmobiliseerd en via de plank naar buiten gedragen.”

De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis van Rumbeke gebracht. Haar Audi is volledig vernield. Door het ongeval was de Zedelgemsestraat anderhalf uur versperd en was de afrit Ruddervoorde afgesloten. (JH)

The post 41-jarige bestuurster vlucht weg na ongeval in Ardooie en crasht op vluchtheuvel in Ruddervoorde: brandweer bevrijdt vrouw uit wagen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Russische raket verwoest hotel in thuisstad Zelensky: minstens één dode en vier gewonden

De Oekraïense hoofdstad Kiev is in de nacht van maandag op dinsdag getroffen door een Russische aanval. Het leger meldt dat drones werden afgevuurd op de regio. Een hotel in de plaats Kryvyi Rih, thuisstad van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, werd maandagavond ook getroffen. Een persoon kwam daarbij om het leven. Volgens de plaatselijke autoriteiten liggen mogelijk nog meerdere

Lees meer »

Smartphone op school: verbieden of niet?

Scholen móéten zich wel met de smartphone bezighouden. Veel schooldirecteuren breken er zich het hoofd over. De Vlaamse overheid heeft geen algemeen verbod uitgevaardigd. Sommige scholen doen dat dan maar zelf. Andere willen het smartphonegebruik genuanceerder aanpakken.

Lees meer »

Roeselare, Kortrijk en Brugge maken zich op om priester-dichter Guido Gezelle te herdenken: “Een mijlpaal in de Vlaamse cultuurgeschiedenis”

In Roeselare is de start gegeven voor het Guido Gezellejaar. Eind november zal het 125 jaar geleden zijn dat de bekende priester-dichter overleed. In de maanden daarvoor, vanaf september, zal dat worden herdacht met lezingen, exposities, wandelingen en optredens in Roeselare, Brugge en Kortrijk, 3 steden die een belangrijke rol speelden in het leven van Gezelle.

Lees meer »

Verdachte van explosie nabij synagoge opgepakt na schotenwisseling met antiterreureenheid Franse politie

De Franse politie heeft zaterdagavond een verdachte opgepakt voor de explosie aan de synagoge van de Franse kuststad La Grande-Motte. Dat heeft ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin gemeld op X. Twee andere mannen uit zijn directe omgeving werden van hun vrijheid beroofd ten behoeve van het onderzoek, zo bericht het Franse antiterrorismeparket.

Lees meer »

De Wever gooit de handdoek. Wat kan er nu gebeuren?

De teerling is geworpen. Formateur Bart De Wever gooit de handdoek. Hij biedt donderdagavond op het Paleis zijn ontslag aan. Nu Arizona – voorlopig – tegen het canvas is gegaan, rijst de vraag wat er nu moet gebeuren. Komen er pogingen om Arizona te reanimeren? En wat zijn de andere mogelijkheden?

Lees meer »

Europese luchthavens voeren opnieuw strengere regels in voor vloeistof in handbagage

De strenge regels voor vloeistof en gels in handbagage worden vanaf september opnieuw van kracht in alle luchthavens in de Europese Unie. Dat deelt de luchthaven van Frankfurt woensdag mee. In de hele EU zullen reizigers zo voortaan opnieuw verpakkingen van maximaal 100 milliliter mogen meenemen. Ze zullen ook verpakkingen met vloeistof opnieuw moeten inpakken in één doorzichtige plastic zak,

Lees meer »

Gefrustreerde Annie Geeraerts (98) doet oproep naar burgemeester Bart De Wever : “Al heel m’n leven ga ik naar theater, nu geraak ik er niet meer”

“Er wordt met oudere mensen geen rekening meer gehouden”: ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (98) heeft een duidelijk boodschap voor het stadsbestuur van Antwerpen. Geeraerts zakt al heel haar leven maar al te graag af naar theater- operavoorstellingen, maar dat heeft ze sinds kort moeten opgeven. “Ik ben slecht te been, en de taxi kan me simpelweg niet voor de deur afzetten.

Lees meer »

KIJK – Redders helpen drie zeilers uit omgekantelde catamaran: “Ze kwamen al dichtbij route voor beroepsvaart”

De redders van de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) kregen een dringende en opmerkelijke oproep. “Een catamaran met drie personen was ter hoogte van Heist omgeslagen en dreef door de stroming richting de vaarroute voor de beroepsvaart bij Zeebrugge”, klinkt het. Ze moesten de catamaran rechtzetten en naar het strand zeilen.
The post KIJK – Redders helpen drie zeilers uit

Lees meer »

Van ‘obusios’ tot de blind date van Jeffrey: dit zijn de beste West-Vlaamse fragmenten uit ‘Man bijt hond’

VRT en Woestijnvis brengen na twaalf jaar het populaire programma ‘Man bijt hond’ terug op tv. Doorheen de jaren passeerden heel wat kleurrijke figuren de revue. Wij zochten de 7 meest memorabele fragmenten uit West-Vlaanderen nog eens op.
The post Van ‘obusios’ tot de blind date van Jeffrey: dit zijn de beste West-Vlaamse fragmenten uit ‘Man bijt hond’ appeared

Lees meer »

‘Money time’ voor de Vlaamse formatie: zo wil Matthias Diependaele (N-VA) de moeilijke knopen doorhakken

Het is money time voor Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA): eind deze week wil hij een eerste compromisnota op tafel leggen. Dat moet het startschot zijn voor de eindsprint van de Vlaamse onderhandelingen. Wachten op de federale formatie gaat niet meer, want de hoop om voor de lokale verkiezingen te landen is in rook opgegaan. Hoe wil Diependaele dat aanpakken?

Lees meer »