Zweeds-Libanese zakenman verruilt Casa voor Inno

16:13 Twee maanden nadat hij zich ingekocht heeft bij Casa verruilt de Zweeds-Libanese zakenman Ayad Al-Saffar de Belgische interieurketen voor de warenhuisketen Inno. Die maakt in tegenstelling tot Casa we… 

Meer krantenkoppen in België

“Onze desserts zijn een hype dankzij TikTok”: Bieke (40) baat al drie jaar Bie Sweets uit in Roeselare

Bieke Vermander (40) heeft een gat in de markt ontdekt. In Bie Sweets in de Ooststraat 104 in Roeselare verkoopt ze al drie jaar onder meer bubble tea met parels, ice cream rolls en Amerikaanse snoepjes. “Door TikTok-filmpjes hebben jongeren deze lekkernijen opgepikt”, lacht Bieke.
The post “Onze desserts zijn een hype dankzij TikTok”: Bieke (40) baat al drie

Lees meer »

Waarom geen videogesprek? Koning Filip neemt twee keer vliegtuig voor uurtje audientië met Bart De Wever

De verplaatsingen van koning Filip (64) trekken de aandacht. Volgens de Waalse krant ‘Sudinfo’ nam onze vorst voor zijn audiëntie met Bart De Wever twee keer het vliegtuig binnen een tijdsbestek van elf uur. Het gaat om korteafstandsvluchten die handenvol geld kosten, maar volgens onze royalty-expert Wim Dehandschutter is het logisch dat de koning op deze manier reist.

Lees meer »

Grootste ijsberg ter wereld voorkomt eigen ondergang door rondjes te draaien

De grootste ijsberg ter wereld, bekend als A23a, zat meer dan 30 jaar vast in Antarctica. Met een oppervlakte vergelijkbaar met de provincie West-Vlaanderen en een diepte van meer dan 300 meter, begon de ijsberg in 2020 langzaam af te drijven naar de Zuidelijke Oceaan. Nu draait de enorme ijsberg rond in een draaikolk, en vertraagt daarmee zijn eigen ondergang.

Lees meer »

La Route des Géants loopt over Kemmelberg

Met start op de Grote Markt en aankomst in de Rijselstraat valt zondag 25 augustus vanaf 13.30 uur het doek over het internationale Ieperse wielerseizoen. La Route des Géants, een UCI-wedstrijd voor junioren, telt drie doortochten op de Kemmelberg.
The post La Route des Géants loopt over Kemmelberg appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De ontgoocheling droop van z’n gezicht”: het wrede moment waarop Van Aert ontdekt dat hij tweede is

Topsport kan soms gruwelijk hard zijn. Na de prangende sprint in de Vuelta was het in spanning afwachten voor Wout van Aert. Eerste? Of toch tweede? Wanneer het verdict viel, volgde een diepe zucht. En een stevige vloek. Ondertussen hoorde hij zijn boosdoener enkele meters verder luid juichen. “De ontgoocheling droop van Wouts gezicht”, vertelt onze man ter plekke.

Lees meer »

“Had ik mijn kinderen dan in die brand moeten laten?”: man (32) krijgt jaar cel nadat hij kinderen uit brand redde en zo zijn contactverbod schond

Een 32-jarige man uit Bornem is door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar. De dertiger werd schuldig bevonden aan het slaan van zijn vrouw en het schenden van het opgelegd contactverbod nadat hij zijn kinderen uit brandende woning redde. “Maar wat als ik daar niet was geweest?”, vroeg de dertiger op zitting.

Lees meer »

“Reken maar dat hij er bij zijn laatste vertoning heel wat fans bijkreeg”: Gabriël wordt 21, maar wie is hij écht?

Zijn oudere zus Elisabeth (22) gaat meestal met alle aandacht lopen, maar prins Gabriël – die vandaag 21 kaarsjes uitblaast – komt steeds meer piepen. Met zijn bijna dubbele meter is hij letterlijk en figuurlijk de grote broer in het gezin van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51). Zij kunnen steeds meer rekenen op de ‘reserve-prins’ als posterboy van

Lees meer »

Brugse Gidsen met een hart bieden aparte inkijk in het Begijnhof, waar ook nieuw Begijnenbiertje gelanceerd wordt

Van 23 tot 25 augustus krijgen 600 bezoekers een aparte inkijk in het historische Begijnhof Ten Wijngaerde in Brugge. De Brugse Gidsen met een Hart houden er hun jaarlijkse ‘Groot-Hart-Actie’. Er worden enkele uitzonderlijke stukken uit de archieven eenmalig tentoongesteld. Tegelijkertijd wordt een nieuw streekbier gepresenteerd: het Begijnenbiertje Brauhuysjoncwijf.
The post Brugse Gidsen met een hart bieden aparte inkijk

Lees meer »

Walz valt aan en overtuigt in een avond vol sterren

Tim Walz, de running mate van Kamala Harris, pakte woensdag het conventiepubliek in met tomeloze geestdrift en een dosis populisme. Naast Bill Clinton en Stevie Wonder, verscheen ook Oprah Winfrey op het podium. “Nu en dan moet je pestkoppen confronteren.”

Lees meer »

Pascal Braeckman en Jan Van Eyken gaan ‘Backstage’ in nieuwe show: “We lachen ook met Ben Crabbé”

Dit najaar trekken Pascal Braeckman (62) en Jan Van Eyken (67) naar de Vlaamse theaterzalen met de nieuwe komische show ‘Backstage’, met waargebeurde verhalen over zichzelf én andere BV’s die ze in de backstage tegen het lijf liepen, zoals Koen Wauters, Tom Waes en Ben Crabbé. “Sommige anekdotes zijn zo ongeloofwaardig, maar wel altijd echt gebeurd.”

Lees meer »

Vernieuwde Okay Passendale heropent als duurzame buurtsupermarkt

Op woensdag 21 augustus opent Okay Passendale in de Statiestraat opnieuw de deuren. Dit na een grondige opknapbeurt, waarbij de winkel gerenoveerd werd in de stijl van de nieuwste generatie Okay-winkels.
The post Vernieuwde Okay Passendale heropent als duurzame buurtsupermarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hott stage en dildowerpen zijn succes op warme editie van Kamping Kitsch Club

Zwoel, zwoeler, zwoelst. Dankzij de samenwerking met Hott.be kan Kamping Kitsch Club niet alleen uitpakken met recordcijfers op basis van bezoekers. Ook de temperatuur stijgt tot meer dan tropische niveaus, dankzij de Hott stage en het dildowerpen.
The post Hott stage en dildowerpen zijn succes op warme editie van Kamping Kitsch Club appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eric (66) fietst 4000 km en trotseert 100 cols voor onderzoek naar Alzheimer: “Ik doe dit voor mijn familie, en voor de toekomstige generaties”

Eric Moens (66) uit Machelen heeft deze zomer een missie: hij fietst de 100-cols route, een uitdaging van ongeveer 4000 kilometer en 80.000 hoogtemeters. Moederziel alleen – zonder intensieve training en enkel gewapend met zijn doorzettingsvermogen – gaat hij deze fysieke en mentale uitdaging aan om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, waar hij meerdere

Lees meer »