Zonnig begin van de dag, maar tegen de avond kans op onweer

De werkweek gaat zonnig van start, maar geleidelijk duiken meer hoge sluierwolken op. Aan het einde van de namiddag bereiken regen- of onweersbuien ons land vanaf de Franse grens.

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Verheyen ‘snuift lijntje’ met Zita Wauters en Peter Van de Veire, maar het is niet wat het lijkt

Verrassende foto’s op Instagram: Jan Verheyen (61) deelde beelden waarop hij en onder anderen Zita Wauters een lijntje coke snuiven. Na het verschijnen van nog meer foto’s van een verrassend clubje bekende Vlamingen wordt het duidelijk: het gaat om filmbeelden uit ‘Patsers’, de nieuwe prent van Adil El Arbi en Bilall Fallah die binnenkort uitkomt. Meerdere BV’s maken dus een

Lees meer »

Viertal helpt bewoners uit appartementsblok bij brand op vijfde verdieping: “Er was toch wel wat paniek”

Brasserieuitbater Thommy en een drietal andere mensen reageerden zaterdag rond 18 uur heel alert toen op de Veemarkt in Kortrijk een brand uitbrak in een appartementsblok. Onmiddellijk drongen ze het gebouw binnen en startten ze met de evacuatie van de bewoners. En hoewel er niemand gewond raakte en het vuur vlug onder controle was, waren enkele oudjes toch serieus in

Lees meer »

Brugs schepen Jasper Pillen voltrekt 1.000ste huwelijk

In het stadhuis in Brugge mocht schepen voor Burgerlijke Stand Jasper Pillen zijn 1.000e huwelijk voltrekken sinds juli 2021. Het ging om het huwelijk van Jolien Van D’Helsen en Nils Simoens.
The post Brugs schepen Jasper Pillen voltrekt 1.000ste huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen spookhuis met Halloween in Passendale door verbouwingen

Geen halloweenspektakel dit jaar in Passendale. De vzw Daementia had graag opnieuw haar spookhuis geopend in de oude jongensschool, maar het gemeentebestuur geeft daarvoor geen toestemming omdat er verbouwingen gepland zijn. Daementia hoopt om in 2025 een comeback te kunnen maken.
The post Geen spookhuis met Halloween in Passendale door verbouwingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Australiër moet boete van bijna 50.000 euro betalen omdat hij 71 kangoeroes doodde

In Australië moet een man, na de dood van 71 kangoeroes op zijn terrein, 80.000 Australische dollar betalen, omgerekend zo’n 48.000 euro. Een rechtbank in Shepparton, een stad ten noorden van grootstad Melbourne, bevond de 65-jarige schuldig aan de pijn, het leed en de dood van oostelijke grijze reuzenkangoeroes, berichten plaatselijke media. Bij de dode kangoeroes waren ook twee jonge

Lees meer »

Eén speler miste twee (!) keer en beide keepers scoorden: Ajax naar play-offs na bloedstollende reeks van 34 penalty’s

Een strafschoppenreeks van meer dan 25 minuten waarin 34 elfmeters werden getrapt: je verzint het niet. Het Europa League-kwalificatieduel tussen Ajax en Panathinaikos kende een onwaarschijnlijke ontknoping. Daarin zat ook een Belgisch tintje: Mika Godts trapte twee penalty’s binnen en zorgde zo mee voor de wel heel felbevochten kwalificatie van Ajax.

Lees meer »

Oekraïne valt Moskou aan, maar dreigt steden in Donbas te verliezen: in wiens voordeel kantelt de oorlog? Kolonel Housen analyseert

Oekraïne voerde vannacht één van de zwaarste drone-aanvallen ooit uit op Moskou en houdt stand bij de invasie van de Russische grensregio Koersk. Tegelijk vorderen Russische troepen gestaag in de Donbas, waar de stad Pokrovsk in het vizier komt. In wiens voordeel is de oorlog nu eigenlijk aan het kantelen? Kolonel en expert krijgskunde Roger Housen analyseert: “De operatie in

Lees meer »

Een tv-chef, een ex-Miss België en ‘tante Carine’: 11 nieuwe namen voor ‘De verraders’ bekend

Al negen potentiële ‘Verraders’ zijn uit de schaduw getreden, maar met elf nieuwe namen is de groep BV’s die deelnemen aan het VTM-programma compleet. Naast Ingeborg en Hans Otten, die eerder werden aangekondigd, zullen ook onder anderen seksuologe Lotte Vanwezemael, ex-Miss België Annelien Coorevits en Sean Dhondt zich wagen aan de mindgame vol leugens en intrige.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamas beschuldigt Israëlische premier Netanyahu ervan akkoord voor staakt-het-vuren te hinderen

De extremistische Palestijnse organisatie Hamas beschuldigt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ervan een akkoord voor een staakt-het-vuren in de weg te staan. “We houden Benjamin Netanyahu volledig verantwoordelijk voor de mislukking van de inspanningen van de bemiddelaars”, aldus Hamas in een persbericht. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Dokters gaven ‘Friends’-ster Matthew Perry drugs: ook bij dood van deze beroemdheden spelen artsen hoofdrol

Het is een filmisch verhaal dat voor kippenvel en voor grote ongeloof zorgt: de dood van Friends-acteur Matthew Perry (54). De Hollywoodster overleed, zo werd donderdag duidelijk, aan een overdosis ketamine, geregeld en toegediend door mensen die hij vertrouwde. Hoe tragisch ook, grote beroemdheden gingen Perry voor. Zes voorbeelden die in het geheugen staan gegrift.

Lees meer »

KIJK – CVO MIRAS start campagne voor een digitaal sterk onderwijs met Maaike Cafmeyer in een hoofdrol

Met het project Digisprong wil de Vlaamse overheid het onderwijslandschap een digitale boost geven. MIRAS, het centrum voor volwassenenonderwijs, kortweg CVO, ondersteunt deze ambitie met een nieuw en innovatief aanbod van ICT-cursussen voor scholen en onderwijspersoneel.
The post KIJK – CVO MIRAS start campagne voor een digitaal sterk onderwijs met Maaike Cafmeyer in een hoofdrol appeared first on KW.be.

Lees meer »