ZOMERREEKS. Bieduinen, het domein met een sociaal en ecologisch engagement: “We knuffelen net niet de bomen”

Een voorziening voor mensen met een mentale beperking in en rond het kasteel, bossen die open zijn voor het publiek, een reservaat voor dieren en zelfs een oefenterrein voor het leger. Alles en iedereen is welkom op het landgoed Bieduinen in het Nederlandse Putte, waar eigenaar Joep van Mierlo een sociaal en ecologisch beleid voert. Hij had het zichzelf gemakkelijk kunnen maken en de Essense snoepjesfabriek Lonka van zijn vader kunnen overnemen, maar stapte in de voetsporen van zijn sociaal geëngageerde grootmoeder. “Zij werd ‘de moeder van de zuidwesthoek’ genoemd.”

 

Meer krantenkoppen in België

Joedba organiseert 33ste feest in ‘Europastroate’

Onlangs werd de 33ste editie van het buurtfeest in de Europastroate gehouden, een zijstraat van de Gentstraat. Er waren 26 personen ingeschreven. De groep bracht een bezoek voor een broodjesmaaltijd aan De Ermitage in de Weststraat. Daar konden de buurtbewoners ook met elkaar bijpraten. Tussenin kwam een delegatie van het gemeentebestuur langs met de vlag
The post Joedba organiseert

Lees meer »

“Ons mama is een vechter. Toen ze in het donker op het toilet zat opgesloten, heeft ze eigenhandig de wc-deur met haar rolstoel ingebeukt”: Kelly Pfaff (47) over de home-invasion bij haar ouders

“Niet alleen ons mama leeft al meer dan een jaar in angst, onze papa ook.” Dat zei Kelly Pfaff na afloop van het proces tegen de verdachten die haar moeder Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen tijdens een home-invasion in haar villa in Brasschaat. Dat die aanslag ook een grote impact heeft op haar vader Jean-Marie (70), bleek

Lees meer »

Sarah en David gooien deuren van restaurant Cézar in Brugge weer open: “We misten onze vaste klanten en de buurt te veel”

Een goed anderhalf jaar nadat gastvrouw Sarah De Baere (44) en chef David Delys (47) hun restaurant Cézar in de Brugse Jeruzalemstraat sloten, openen ze binnenkort opnieuw de deuren ervan. “Onze job in loondienst bracht niet wat we verwachtten. En we misten de vaste klanten en de buurt heel erg”, zegt Sarah.
The post Sarah en David gooien deuren

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Streekproductenmarkt in Oostende viert tiende verjaardag met heel wat lekkers van bij ons

De Streekproductenmarkt vindt ondertussen al voor de tiende keer plaats in Oostende. Je kan er zaterdag en zondag bij 23 standhouders streekproducten proeven uit heel Vlaanderen proeven en luisteren naar de makers die met veel liefde spreken over hun product. Jack Knapen, een ambachtelijk bakker uit Bocholt, maakt ter plaatse zijn taarten speciaal voor het jubileum.
The post Streekproductenmarkt

Lees meer »

LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT

Na de succesvolle editie van LandMarck Leeft! eind mei, organiseert LandMarck nu een najaarsevenement voor de Kortrijkzaan op zondag 20 oktober. MARCKT wordt een dag waarop de volledige site in marktsfeer wordt ondergedompeld en daarvoor zoekt de organisatie nog deelnemers.
The post LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT appeared first on KW.be.

Lees meer »