WIELERKORT. Tijdritfenomeen Tarling verlengt contract tot 2027, Astana in zee met Chinese investeerder

Het wegseizoen is volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom geen videogesprek? Koning Filip neemt twee keer vliegtuig voor uurtje audientië met Bart De Wever

De verplaatsingen van koning Filip (64) trekken de aandacht. Volgens de Waalse krant ‘Sudinfo’ nam onze vorst voor zijn audiëntie met Bart De Wever twee keer het vliegtuig binnen een tijdsbestek van elf uur. Het gaat om korteafstandsvluchten die handenvol geld kosten, maar volgens onze royalty-expert Wim Dehandschutter is het logisch dat de koning op deze manier reist.

Lees meer »

Onderzoek geopend naar schepen voor aanprijzen dubieuze investeringen: “Constructies met piramidespelen”

Het parket van West-Vlaanderen heeft een onderzoek geopend naar Oostends schepen Kurt Claeys (Open VLD). De redactie van VRT NWS kon verschillende getuigen spreken die de schepen ervan beschuldigen dubieuze investeringen aangeprezen te hebben in en rond de stad. Daarbij zou er ook een voorstel geweest zijn om geld te gebruiken dat gebruikt wordt voor sociale doeleinden in de stad.

Lees meer »

Italiaanse duikers vinden lichamen van Britse miljardair Mike Lynch en 18-jarige dochter: zoektocht naar 4 vermisten in gezonken luxejacht gaat verder

Duikers van de Italiaanse kustwacht hebben twee lichamen gevonden in het luxueuze zeiljacht Bayesian dat maandagochtend gezonken is voor de kust van Sicilië. Het gaat om de Britse miljardair Mike Lynch (59) en zijn 18-jarige dochter Hannah. Dat meldt Salvo Cocin van de Siciliaanse civiele bescherming volgens de Britse krant ‘The Telegraph’. Daarmee komt het dodental op drie. Reddingswerkers zoeken

Lees meer »

Ernstige watervervuiling in spaarbekken in Zwevegem

Het spaarbekken in het James Ensorplein in Zwevegem is ernstig vervuild geraakt. Om de verontreiniging en de milieuschade zoveel mogelijk te beperken werd het spaarbekken afgestopt en werden twee mobiele waterzuiveringsinstallaties geplaatst.
The post Ernstige watervervuiling in spaarbekken in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt is master in de filosofie: “De mode bepaalt de politieke dans, niet de partij”

Voormalig minister en ex-burgemeester Renaat Landuyt (65), Bruggeling met Ieperse roots, is aan de KU Leuven met grootste onderscheiding master in de filosofie geworden. Met een masterproef over ‘modedemocratie’: hoe de mode onze democratie stuurt. Een opmerkelijke stelling.
The post Voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt is master in de filosofie: “De mode bepaalt de politieke dans, niet de partij”

Lees meer »

Berre over ‘Break’em All’ bij ‘Tien om te Zien’ én ‘Zomerhit’: “Het is een ballad, eerder een Winterhit, dan een Zomerhit!”

Drie jaar geleden leerden we Berre kennen tijdens ‘Zomerhit’. Vanaf toen was hij iet meer weg te slaan op de podia. Ook in ‘Tien om te Zien’ en op ‘Zomerhit’ is Berre drie jaar later er nog telkens bij. Op zaterdagavond 24 augustus zingt hij op de VRT ‘Break’em All’ in ‘Zomerhit’ én op zondagavond 1 september brengt hij hetzelfde

Lees meer »