Wat betekent de aanslag op Trump voor de presidentsverkiezingen?

Donald Trump is zaterdag aan de dood ontsnapt bij een aanslag. De oud-president stond met een bebloed gezicht en met gebalde vuist op, en lijkt strijdvaardiger dan ooit. Hoe is die aanslag kunnen gebeuren? En is het presidentschap nu écht al binnen, zoals veel Republikeinen denken?

 

Meer krantenkoppen in België

Luc Bellings tipt deze dame blanche aan de kust: “Eén van de lekkerste chocoladesauzen die ik al in mijn leven kreeg voorgeschoteld”

Bestaat er na deze week vol tropische temperaturen een gepaster dessert dan een dame blanche? En dus lepelde Luc Bellings tussen Knokke en De Panne vijf coupes van de onvervalste klassieker leeg: “Ik moet me inhouden of ik drink dat kopje chocoladesaus meteen helemaal leeg.” Al bleek de zoektocht naar de perfecte dame blanche iets moeilijker dan verhoopt.

Lees meer »

Zweden gaat 20 procent van bruine beren doden tijdens jaarlijkse jacht

In Zweden is woensdag het berenjachtseizoen van start gegaan. Tot 15 oktober mogen in totaal 486 bruine beren geschoten worden, ongeveer een vijfde van het totale bestand. Dierenrechtenactivisten maken zich zorgen dat de berenpopulatie wordt aangetast en claimen dat de jacht ingaat tegen de beschermde status die de beer in Europa geniet.

Lees meer »

Forse uitbreiding Antwerpse Hiltonhotel op til: vier nieuwe bouwlagen én zwembad op het dak

Het Hiltonhotel op de Groenplaats in Antwerpen heeft plannen om uit te breiden met vier extra bouwlagen en een buitenzwembad op het dak. De plannen staan in een vergunningsaanvraag die bij de stad is ingediend. Daarbij zou de eerste verdieping van het Grand Bazar Shopping Center worden omgevormd tot kantoorruimte, terwijl de tweede verdieping plaats zou maken voor nieuwe hotelkamers.

Lees meer »

May Pyck trekt voorlopig alleen met lijst SVD naar gemeenteraadsverkiezingen in Brugge

Na Nieuwpoort komt de nieuwe politieke beweging Samen voor Democratie (SVD) op 14 oktober ook op in Brugge voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tenminste indien de voorlopig enige kandidate May Pyck aan honderd handtekeningen geraakt. “Of als ik de steun krijg van een uittredend Brugs gemeenteraadslid”, stelt ze.
The post May Pyck trekt voorlopig alleen met lijst SVD naar gemeenteraadsverkiezingen in

Lees meer »

Zo wil de nieuwe Vlaamse regering de rusthuisfactuur verlagen

De Vlaamse onderhandelaars pakken deze week de knelpunten rond de stijgende rusthuisfactuur aan. N-VA, CD&V en Vooruit hebben een pakket van zeven maatregelen in de steigers staan. Hoe wil de toekomstige Vlaamse regering de prijs drukken en de capaciteit in onze woonzorgcentra garanderen? Met een verbod op winst op de zorg en voorrang voor ouderen met de grootste noden, zo

Lees meer »

Twee cruciale avonden in het verschiet: dit is de situatie van onze Belgische ploegen in Europa (en hoe zit het met onze coëfficiënt?)

Anderlecht, AA Gent en Cercle Brugge staan vanavond en volgende week voor de matchen van de waarheid. Onze clubs proberen zich te plaatsen voor respectievelijk de League Phase van de Europa League of de Conference League. Welke vangnetten zijn er? En hoe zit het met onze coëfficiënt? In het handige overzicht hieronder vindt u alles wat u moet weten over

Lees meer »