Waarom de “vuist-foto” van Trump (niet) iconisch is: “Bijna niemand deelde de foto van Trump kruipend op de vloer als bange, oude man”

De foto waarop Trump zijn vuist balt terwijl het bloed over zijn wang loopt en de Amerikaanse vlag boven hem wappert, ging viraal. Maar is het beeld ook iconisch? “Een foto van Trump zal nóóit gebruikt worden als symbool om aanslagen op politici te veroordelen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Europese Natuurherstelwet vanaf vandaag van kracht

De natuurherstelwet, een van de laatste grote luiken van de Europese Green Deal, is vanaf vandaag van kracht in de Europese Unie. Het doel van de natuurherstelwet is de achteruitgang van de Europese natuur af te remmen en te herstellen. De wet is niet onbesproken, vooral vanuit de landbouwsector kwam veel protest omdat gevreesd werd voor strenge regels en beperkingen

Lees meer »

Sculpturen en fotografie sieren het Meulebeekse gemeentehuis

‘Kunst in het gemeentehuis’ is aan de negende editie toe. Hiervoor tekenen fotograaf Tom De Witte en bronskunstenaar Filip Santens. De tentoonstelling loopt nog tot 12 oktober in de voorhal en de eerste verdieping van het gemeentehuis in Meulebeke.
The post Sculpturen en fotografie sieren het Meulebeekse gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw en uniek obstakel voor wakeboarders op Lakeside Paradise: “Willen onze plaats bij beste kabelbanen ter wereld verstevigen”

Lakeside Paradise in Knokke-Heist pakt uit met een nieuwe eyecatcher. Het haalde een obstakel naar het Duinenwatermeer dat nog gebruikt werd tijdens de Munich Mash – dat is het grootste evenement ter wereld voor wakeboarders.
The post Nieuw en uniek obstakel voor wakeboarders op Lakeside Paradise: “Willen onze plaats bij beste kabelbanen ter wereld verstevigen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische soldaten “als ratten in de val” nu Oekraïne opnieuw brug in Koersk-oblast vernietigt

Het Oekraïense leger heeft opnieuw een brug vernietigd in de Koersk-oblast, het grensgebied waar Russische en Oekraïense troepen al dagenlang zwaar vechten. Dat zeggen Russische autoriteiten. Het zou al de 3e keer zijn in enkele dagen tijd dat Oekraïne een belangrijke brug beschadigt. Volgens kenners komen de aanvoerlijnen nu in het gedrang, en kan dat het Russische leger in de

Lees meer »

Tenerife sluit verschillende stranden nadat sterke golven strand overspoelen

Op het populaire vakantie-eiland Tenerife stonden de stranden volledig onder water. Door felle rukwinden, een grijze hemel en woeste golven bleef er van het vakantieparadijs weinig over. De drukste stranden werden nu afgesloten, sommige andere stranden zijn open met een gele vlag waarbij zwemmers extra waakzaam moeten zijn. De gemeente van Arona, Tenerife vermoedt dat de sluiting van de stranden

Lees meer »