Waarom de Republikeinse conventie in Democratisch bastion Milwaukee plaatsvindt

In Milwaukee is Donald Trump erg onpopulair, toch vindt de Republikeinse conventie er plaats. De stad heeft de publiciteit en het geld dan ook hard nodig.

 

Meer krantenkoppen in België

Kuurne koopt voor 100.000 euro parkeermeters die het niet zal gebruiken: “Wij zullen het geld recupereren”

De gemeente Kuurne heeft 14 digitale parkeermeters gekocht die niet geïnstalleerd zullen worden, samen goed voor een kostprijs van zo’n 100.000 euro. De parkeermeters werden twee jaar geleden aangekocht toen het centrum van Kuurne vernieuwd werd, en moesten parkeerwachters helpen om efficiënter te controleren. Maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen, vindt het gemeentebestuur.

Lees meer »

Maria Jonckheere viert 103de verjaardag in wzc Sint-Jozef in Oostkamp

Dinsdag 10 september vierde Maria Jonckheere haar 103de verjaardag in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Oostkamp. Marie verblijft er sinds 2022 en is op 12 juni van dit jaar verhuisd naar de nieuwbouw van afdeling De Sterrenkijker.
The post Maria Jonckheere viert 103de verjaardag in wzc Sint-Jozef in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerenoveerde Kapittelzaal doet Paterskerk in Izegem stukje herleven

Twee jaar na de sloop van de Paterskerk krijgt met de renovatie van de voormalige kapittelzaal een stukje van het historische gebouw toch een tweede leven. Woonzorgcentrum ’t Pandje laat ze ombouwen tot een polyvalente ruimte, met respect voor het verleden. Zo zal een deel van het interieur, met de kenmerkende banken, bewaard blijven.
The post Gerenoveerde Kapittelzaal doet

Lees meer »

NMBS en Infrabel brengen oorzaken van treinvertragingen nauwkeuriger in kaart: “Elke minuut telt voor de stiptheid”

De treinen in België hebben in augustus een stiptheidsgraad gehaald van 92,3 procent. Dat is de beste prestatie sinds januari 2022, zo blijkt uit cijfers die maandag werden gepubliceerd op de opendatawebsite van spoornetbeheerder Infrabel. Samen met spoorwegmaatschappij NMBS wil Infrabel voortaan de oorzaken van vertragingen op het spoor veel nauwkeuriger bijhouden en publiceren. Voor elke trein die onderweg anderhalve

Lees meer »

Uitstel, maar geen afstel

Volgende week woensdag vindt in Limburg het Europees kampioenschap tijdrijden plaats. De Belgische usual suspects – en garanties op medailles – Remco Evenepoel en Wout van Aert gaven verstek. Wel van de partij voor ons land: Victor Campenaerts en onze eigenste Yves Lampaert. Hun kansen op eremetaal zijn allerminst onbestaande. Zeker omdat met Joshua Tarling
The post Uitstel, maar

Lees meer »

Werken aan Rijksweg in Izegem gestart: “Mogelijk wel wat verkeershinder”

Aan de Rijksweg in Izegem zijn wegenwerken gestart die voor heel wat verkeershinder kunnen zorgen. De werken vinden plaats tussen de rotonde aan de meubelwinkel Top Interieur en de rotonde ter hoogte van het voetbalterrein. Eind november zullen de werken afgerond zijn en is de andere weghelft aan de beurt. Nadien schuiven de werken verder op en wordt een ander

Lees meer »