Voorleesfestival strijkt neer in Leuven: “300 mensen, zowel jong als oud, luisterden geboeid”

In Leuven zijn zo’n 300 mensen afgezakt naar de Vismarkt voor het eerste Voorleesfestival. Verschillende kinder- en jeugdauteurs kwamen er voorlezen uit eigen werk. "Zowel jong als oud luisterde geboeid, zo creëerden we samen een mooi moment." 

Meer krantenkoppen in België

Journalistenkoepel wil internationale druk op Azerbeidzjan omdat het land journalisten opsluit

De Europese Federatie van Journalisten (EFJ) roept op tot internationale druk op de regering in Azerbeidzjan om journalisten vrij te krijgen. In Azerbeidzjan, het gastland van de volgende VN-klimaattop, zitten volgens de EFJ momenteel 23 journalisten gevangen "omdat ze simpelweg hun werk deden". De koepelorganisatie stelt dat de regering in Bakoe in aanloop naar de conferentie steeds harder optreedt tegen

Lees meer »

Yasin (18) overleed voor er een match kwam, Chelly (26) is nog altijd op zoek: waarom een stamceldonor vinden zo moeilijk is voor mensen met niet-westerse etniciteit

Chelly Kerkhof (26) heeft leukemie en zoekt een stamceldonor. Sowieso al geen makkelijke opdracht, maar door haar gemengde afkomst is de kans dat het lukt nog veel kleiner dan bij wie uitsluitend West-Europese roots heeft. Dat bleek vrijdag nog maar eens toen de 18-jarige Gentenaar Yasin Kapaklikaya overleed, na een vruchteloze zoektocht.

Lees meer »

Adjunct-hoofdredacteur Humo dient klacht in voor bedreiging na column Herman Brusselmans

Matthias Vanderaspoilden, adjunct-hoofdredacteur van het weekblad Humo, heeft een klacht ingediend wegens bedreiging. Die bedreiging werd geuit in de nasleep van de controverse rond de column van Herman Brusselmans. "Ik heb al veel scheldtirades over me heen gekregen sinds het verschijnen van de column, maar dit is anders, omdat hier ook mijn familie wordt geviseerd", zegt Vanderaspoilden.

Lees meer »

LIVE. Oekraïne verplicht gezinnen met kinderen om te evacueren in Povrovsk – Zelensky: “Oekraïense inval in Rusland moet bufferzone creëren”

Rusland ontkent een mediabericht over geplande, geheime onderhandelingen voor een gedeeltelijk staakt-het-vuren. De Amerikaanse krant ‘Washington Post’ had bericht dat het Oekraïense offensief in het Russische Koersk plannen voor zulke gesprekken doorkruist heeft. Intussen heeft Oekraïne gezinnen met kinderen in de stad Pokrovsk, vlakbij het front, bevolen om te evacueren.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Paulusfeesten mogen na boegeroep dan toch open blijven tot 02:00 uur: “We betreuren de communicatie op sociale media”

Op de eerste avond van de Paulusfeesten, afgelopen dinsdag, ontstond onduidelijkheid tussen politie Oostende en de organisatoren over het afgesproken einduur van het spelen van muziek en het schenken van drank.
The post Paulusfeesten mogen na boegeroep dan toch open blijven tot 02:00 uur: “We betreuren de communicatie op sociale media” appeared first on KW.be.

Lees meer »

15 ZIB-zwemmers naar CSIT Swimming Championships

Voor de eerste keer wordt in ons land, in Oostende, de CSIT Swimming Championships georganiseerd. Zwemclub Interbad Brugge (ZIB) neemt eraan deel, tussen maandag 26 en vrijdag 30 augustus. “Onze doelstelling is beter doen dan vorig jaar.”
The post 15 ZIB-zwemmers naar CSIT Swimming Championships appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE YOUNG BOYS-GALATASARAY (VTM 2). Mertens vervangen door Ziyech tijdens de rust, kan Galatasaray 2-0 achterstand ophalen tegen Young Boys?

Het Zwitserse Young Boys en het Turkse Galatasaray treffen elkaar in de play-offs van de Champions League. Dries Mertens en z’n ploegmaats trokken naar Zwitserland voor de heenmatch. In de eerste helft moesten ze het onderspit delven tegen een goede Young Boys, die 2-0 voorstaan. De match is ook live te bekijken op VTM 2 en VTM GO.

Lees meer »

Groeit de ‘crisette’ in de formatie uit tot een ware crisis? “De voortekenen zijn erg slecht”

Afgelopen zondag heeft een politieke confrontatie over de invoering van een meerwaardetaks de formatieonderhandelingen helemaal op scherp gesteld. Wat aanvankelijk nog op een incident leek, blijkt te zijn uitgegroeid tot een ware crisis in de formatie. Vooral het optreden van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez blijkt diepe wonden te hebben geslagen. Komt het nog goed met de opdracht van formateur Bart De

Lees meer »

LIVE VUELTA. Eerste bergrit bezig, Van Aert maakt zich geen illusies: “99% zeker dat ik rode trui straks kwijt ben”

De vierde etappe van deze Vuelta is de eerste op Spaanse bodem én de eerste voor de klassementsmannen. Aankomst van deze bergetappe ligt op de Pico Villuercas, een klim van bijna 15 kilometer met vooral aan het eind enkele oersteile kilometers met pieken tot 20%. Verliest een favoriet hier al van z’n pluimen? En hoe verloopt de dag voor leider

Lees meer »