Vier Vlamingen in Amerika over de verdeeldheid en geweld om hen heen: “Collega’s praten niet meer met elkaar, families vallen uiteen”

Ook bij de Vlamingen in de Verenigde Staten is de aanslag stevig binnengekomen. En toch: het zat eraan te komen, zeggen ze. “Hoe dit land sinds Obama is veranderd? Wat vandaag gebeurd is, was onvermijdelijk.” 

Meer krantenkoppen in België

Gewezen schepen Bart Pynket verlaat na 18 jaar de politiek: “Te veel gezien hoe spelletjes en kortzichtigheid de overhand hebben gekregen”

Gewezen schepen van onder meer Mobiliteit, Cultuur en Communicatie Bart Pynket (Team 2030) neemt op zondag 13 oktober niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wervik. Het gerucht deed al enkele weken de ronde. Hij zetelt ondertussen al bijna achttien jaar in de gemeenteraad. Eerst twaalf jaar als enig raadslid van Positief Project waarvan hij destijds mee aan de basis lag.

Lees meer »

Verenigde Staten beschuldigen Iran ervan verkiezingen te willen beïnvloeden

De Amerikaanse politie en inlichtingendiensten beschuldigen Iran ervan de verkiezingen in de VS te willen beïnvloeden. "We zijn ervan overtuigd dat de Iraniërs toegang hebben gezocht tot personen met directe toegang tot de presidentiële campagnes van beide politieke partijen, onder meer via een internetaanval op de campagne van Donald Trump", staat in een mededeling van de FBI en andere diensten.

Lees meer »

Heemkring Ruysselede eert Poolse bevrijders tijdens tentoonstelling met uniek bronnenmateriaal en naslagwerken

Naast een uitgebreid bevrijdingsfeest op 7 september en de onthulling van een nieuw vredesmonument – in samenwerking met het gemeentebestuur en NSB Ruiselede – brengt heemkring ‘Oud Ruysselede’ de boeiende tentoonstelling ‘Onze Poolse bevrijders’ van 1 tot 8 september. Het initiatief staat stil bij de moed en de opoffering van de Poolse soldaten, die een cruciale rol speelden in de

Lees meer »

Kazou-kamp aan Costa Brava al voor de derde keer getroffen door ziekte: organisator vindt alternatief voor laatste kamp van deze zomer

Normaal gezien zou later deze week nog een ander Kazou-kamp van start gaan in Platja d’Aro. Maar de deelnemers zullen niet naar de Spaanse Costa Brava trekken. Wel naar Kroatië. De beslissing wordt genomen omdat er al verschillende besmettingen hebben plaatsgevonden op die kampplaats en omdat de resultaten van de virusstalen tot donderdag op zich laten wachten. Dat meldt een

Lees meer »

‘Appeltje’, de vrouw voor wie mannen moorden en helikopters kapen: “Ze is extravert, spontaan en welbespraakt, maar dat is slechts een sociale façade”

“Oh shit, shit. Den Andy is hier terug”, Kristel ‘Appeltje’ Appelt is hysterisch aan de lijn met de dienst 101. De operator weet niet wat hij hoort: “Andy? Dat kan niet”, want Andy ligt half dood op de grond en wordt op dat moment bijgestaan door hulpverleners. Kort voordien poseerde ‘Appeltje’ — later bekend als de ‘helikopterbruid’ — nog met

Lees meer »