Trump trekt met wind in de zeilen richting partijconventie

19:25 Na de mislukte aanslag op zijn leven predikt Donald Trump verzoening. Hij zal sterker dan ooit staan als hij officieel de Republikeinse nominatie als presidentskandidaat in ontvangst neemt op de parti… 

Meer krantenkoppen in België

Organisatie van de Ensors past reglement rond genderneutrale prijzen aan nadat er vorige editie geen enkele vrouw won

De organisatie van de Ensors heeft haar reglement herzien en aangepast nadat ze de afgelopen jaren veel kritiek kreeg. Ze maakten het evenement in 2022 genderneutraal, maar daardoor kon de afgelopen editie geen enkele vrouw een beeldje in de wacht slepen, wat voor veel boosheid en ongeloof zorgde. “Voor volgende editie zullen we de stemprocedure verfijnen”, klinkt het.

Lees meer »

Italiaanse duikers vinden 6 lichamen in gezonken zeiljacht onder wie Britse miljardair Mike Lynch en 18-jarige dochter

Duikers van de Italiaanse kustwacht hebben de lichamen van alle zes vermisten gevonden in het luxueuze zeiljacht Bayesian dat maandagochtend gezonken is voor de kust van Sicilië. Vier van hen zijn al geborgen. Het gaat onder meer om de Britse miljardair Mike Lynch (59) en zijn 18-jarige dochter Hannah. Dat hebben Siciliaanse autoriteiten bevestigd aan verschillende media.

Lees meer »

Kamala Harris aanvaardt Democratische nominatie en belooft “verbinding” en “nieuwe weg voorwaarts” in toespraak

Huidig vicepresident Kamala Harris heeft de Democratische nominatie voor het Amerikaanse presidentschap formeel aanvaard. Dat deed ze op de vierde en laatste dag van de Democratische conventie in Chicago. In haar toespraak belooft ze een nieuwe weg voorwaarts en roept ze op tot verbinding. Toeschouwers die hoopten op enkele nieuwe standpunten, bleven wat op hun honger zitten.

Lees meer »

Schobbejaks Hoogte zet tijdens pop-upzomerbar Bar Volaré de struisvogel in de kijker

Langs de Deinsesteenweg in Aarsele ligt struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte. Wat ooit begon als een klein landbouwbedrijf van Bert Neirinck en Christel Cauwelier is uitgegroeid tot veel meer dan dat. Zoon Guus organiseert er ’s zomers ook Bar Volaré. De pop-upzomerbar is de ideale plek om al het lekkers wat een struisvogel biedt, te proeven.
The post Schobbejaks Hoogte zet

Lees meer »

Nieuwe naam en euro per uur duurder: 7 dienstencheque-merken, goed voor 100.000 klanten, versmelten tot Daenens

Zeven van de grootste dienstenchequebedrijven van het land zullen vanaf vandaag onder dezelfde merknaam poetsen en strijken. Onder meer ‘Dienstenaanhuis’ en ‘Plus Home Services’ heten voortaan ‘Daenens’. Het merk wordt met 100.000 gebruikers en meer dan 16.500 medewerkers meteen de grootste werkgever in de sector van de poetshulp en één van ‘s lands grootste werkgevers. Voor de klant verandert er

Lees meer »

Meer dan 2.000 bezoekers genieten van De Geestige Koerse: “De schans is steiler dan je denkt”

Recreatiedomein De Geestige Put langs de Caseelstraat werd voor het derde jaar op rij omgetoverd tot De Geestige Koerse. Meer dan 2.000 bezoekers genoten van de sfeer en ambiance en van tientallen waaghalzen die zich op een zelfgemaakte fiets naar beneden stortten.
The post Meer dan 2.000 bezoekers genieten van De Geestige Koerse: “De schans is steiler dan je

Lees meer »

KdG in Antwerpen start eerste Vlaamse bacheloropleiding Medische Beeldvorming en Radiologie: “Op vraag van ziekenhuizen”

De Karel de Grote Hogeschool start in september als eerste Vlaamse hogeschool met een nieuwe bacheloropleiding Medische Beeldvorming en Radiologie. Afgestudeerden zullen artsen kunnen ondersteunen bij het maken van onder meer echografieën, CT- en MRI-scans en zullen ook bestralingen kunnen uitvoeren. "Vlaamse ziekenhuizen hebben er nu al 250 tot 300 extra nodig", klinkt het bij KdG.

Lees meer »