Toelatingsexamen geneeskunde was te moeilijk: studenten krijgen extra punten

Het toelatingsexamen geneeskunde van begin juli had een “hoge moeilijkheidsgraad”, stelt de examencommissie vast. Ze kent alle deelnemers daarom dertien extra punten toe voor beide examenonderdelen. “Elk jaar worstelen we met de moeilijkheidsgraad.”

 

Meer krantenkoppen in België

Na 8 jaar mag Eline eindelijk het terras van haar koffiebar opnieuw uitstallen: “Eén buur hield onze vergunning tegen”

Een cappuccino in de stralende zon? Dat kan na liefst acht jaar opnieuw op het terras van de Rokkebolle in Ledeberg. Jarenlang hield één buur de vergunning van zaakvoerster Eline Van Der Strieckt (46) tegen. Maar nu is er dan toch witte rook. “Tranen met tuiten heb ik geweend toen ik het document in handen kreeg”, lacht Van Der Strieckt.

Lees meer »

Aalsterse burgemeester zet medische diensten op scherp: “Geruchten over een geval van apenpokkenvirus op ons grondgebied”

De burgemeester van Aalst, Christoph D’Haese (N-VA), zet de medische diensten van het OLV-ziekenhuis en ASZ op scherp voor de mogelijke aanwezigheid van het zogenaamde apenpokkenvirus of Mpox in de stad. “Ik kan de bevolking geruststellen dat er absoluut geen reden is tot paniek”, klinkt het. De burgemeester activeert wel de stedelijke veiligheidscel die de situatie op de voet zal

Lees meer »

Vooruit Plus stelt winkelplan voor: “Er staan in Oostende te veel panden leeg in bekende winkelstraten”

De tien zelfstandigen op de Vooruit Plus lijst stelden hun winkelplan voor. Betere ondersteuning van starters, kwaliteitseisen voor handelszaken en een voedingsmarkt zijn de speerpunten. “Er staan te veel panden leeg in bekende winkelstraten”, luidt het
The post Vooruit Plus stelt winkelplan voor: “Er staan in Oostende te veel panden leeg in bekende winkelstraten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jennifer Lopez wil achternaam van Ben Affleck laten vallen

Er zijn meer details opgedoken over de scheidingsaanvraag van Jennifer Lopez (55). De Amerikaanse zangeres vroeg op 20 augustus de scheiding aan van haar echtgenoot Ben Affleck (52). Inmiddels raakte bekend dat J.Lo af wil van de achternaam van de Amerikaanse acteur en weer door het leven wil gaan als Jennifer Lynn Lopez.

Lees meer »

Nieuwe campagne ‘Visser tot Vork! Proef vis van bij ons’ gelanceerd in Brugge

Maandag is op de Vismarkt in Brugge het startschot gegeven voor een nieuwe campagne ‘Visser tot Vork! Proef vis van bij ons’. “Met Flavourite Bruges zetten we Brugge als kweekvijver van gastronomisch (jong) talent steeds meer op de kaart en willen we onze topproducten, zoals de vis van bij ons, meer bekendmaken bij het grote publiek. Daar kunnen onze vissers

Lees meer »

Poppentheater Roodsnor pakt uit met stunt- en vliegwerk op Kleinste Steeple in Waregem: “Het wordt de max”

Zaterdagmiddag vindt het familie-uitje bij uitstek van de Waregem Koerse Feesten plaats. Cultuurcentrum De Schakel verenigt tijdens De Kleinste Steeple in park Casier opnieuw tal van straat- en circusartiesten uit binnen- en buitenland. Het Waregemse poppentheater Roodsnor is ook van de partij, en voegt voor het eerst live muziek en stunt- en vliegwerk toe aan de show.
The post

Lees meer »

Zwaar vervoer ergert de bewoners van Lissewege

De blijvende problemen met zwaar vervoer in Lissewege en Zwankendamme zit de plaatselijke bewoners erg hoog. Diverse raadsleden verwoordden maandagavond hun bekommernissen tijdens de Brugse gemeenteraad.
The post Zwaar vervoer ergert de bewoners van Lissewege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dorp Leke krijgt in najaar eigen bankautomaat om geld af te halen: “Grote meerwaarde voor dorpsbewoners”

Het dorp Leke, deelgemeente van Diksmuide, krijgt in het najaar haar eigen Batopin-cashpunt, die voor vier banken cashautomaten uitbaat. Dat werd unaniem beslist op de gemeenteraad. Het punt gaat wellicht in het najaar al open, in het voormalige lijkenhuisje in de Kerkomgangstraat.
The post Dorp Leke krijgt in najaar eigen bankautomaat om geld af te halen: “Grote meerwaarde voor

Lees meer »