Thomas Matthew Crooks, de 20-jarige schutter die Trump op een haar na miste: “Andere studenten lachten hem uit”

De schutter die zaterdagavond oud-president Donald Trump bijna kon vermoorden tijdens een campagnebijeenkomst werd door de FBI geïdentificeerd als de 20-jarige Thomas Matthew Crooks. Hij werd ter plekke gedood door agenten van de Secret Service. Wie is die jongeman, wiens kogels Trump op een haar na misten en die geregistreerd stond bij de Republikeinen? 

Meer krantenkoppen in België

Britse regering overweegt rookvrije zones, Nigel Farage: “Ik kom al dertig jaar naar deze pub, maar kom niet terug als overheid roken verbiedt”

De Britse regering zou van plan zijn om roken te verbieden voor wie bij restaurants, cafés of parken staat. De mogelijke maatregel kan op weinig steun rekenen van de Britse horeca of de rechtse politicus Nigel Farage: “Het gevaar is dat ze roken bijna onmogelijk maken.” Ook een Conservatief oppositielid toont zich geen voorstander, maar doet dat aan de hand

Lees meer »

Israël vindt gevechtshandleiding Hamas: “Razendsnel door tunnels bewegen en maximale schade aanrichten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke

De brandweer is woensdagochtend uitgerukt nadat een personenwagen tegen de gevel van een appartementsgebouw in Westkerke eindigde. Daardoor sneuvelde een raam.
The post Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpen Centraal doet dienst als filmset voor opnames Amerikaanse film ‘Now You See Me 3’, nu ook scènes op Grote Markt

Op de bovenste verdieping van station Antwerpen Centraal was er donderdagochtend veel bedrijvigheid, niet alleen van passagiers ook van een uitgebreide cameraploeg. Voor de derde film van de Amerikaanse franchise Now You See Me kozen ze voor het prachtige station als decor. Een bende goochelaars probeerde opnieuw met geniepige truken geld te stelen.

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog zo geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

De Wieltjesfeesten openen met Stoasje RO(C)K’T

De jaarlijkse Wieltjesfeesten in Menen is één van de grote feestweekends om reikhalzend naar uit te kijken. Het startschot gebeurt op vrijdagavond 6 september om 19.00 uur met Stoasje RO(C)K’T, die voor de tweede maal onder leiding van Lorenzo Naert staat.
The post De Wieltjesfeesten openen met Stoasje RO(C)K’T appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur

N-VA Oostkamp heeft met 27 kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober de intentie om met haar programma ‘Thuis in Oostkamp’ een grotere rol te spelen in het lokale bestuur.
The post N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »