TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland claimt dorp in Oekraïense regio Donetsk veroverd te hebben

Het Russische ministerie van Defensie heeft zondag gezegd dat Russische strijdkrachten het dorp Urozhaine in de oostelijke regio Donetsk hebben veroverd, maar het Oekraïense leger zegt dat er nog gevochten wordt in het gebied. Het besluit om Amerikaanse langeafstandsraketten in Duitsland te stationeren kan Europese hoofdsteden tot doelwit maken van Russische raketten, waarschuwt Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 15 juli terug. 

Meer krantenkoppen in België

ACHTER DE SCHERMEN. “Ik ga naar huis”: zo ontplofte vorig jaar de bom tussen Courtois en Tedesco

Thibaut Courtois (32) zal onder bondscoach Domenico Tedesco niet meer voor de Rode Duivels spelen. Dat bevestigt hij vanavond met een statement. Wij reconstrueren wat er zich allemaal afspeelde achter de schermen tijdens de bewuste avond in juni 2023, waar alles foutliep. Over bemiddelingsgesprekken tot 4u ‘s nachts en Tedesco die niet wilde meegaan in een blessureverhaal.

Lees meer »

‘Eveline’ verschijnt woensdag voor de Gentse correctionele rechtbank: zaak wordt waarschijnlijk uitgesteld

De man die zich uitgaf als ‘Eveline’ en andere vrouwen om naaktfoto’s en filmpjes van onder meer BV’s te bemachtigen, moet zich woensdag samen met een medeverdachte uit Antwerpen voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden. Dat bevestigen de verdediging van de man en het parket Oost-Vlaanderen. De zaak zal hoogstwaarschijnlijk uitgesteld worden.

Lees meer »

Antwerpfan zwaar toegetakeld nadat ze in Brugge vuurwerkpijl van eigen fan in de hals krijgt: “Jullie mogen er trots op zijn, ‘maskers’”

De verplaatsing naar Club Brugge is zondag voor een fan van Antwerp op een persoonlijk drama uitgedraaid. De vrouw had de pech in het bezoekersvak een slecht geworpen vuurwerkpijl in de hals te krijgen en moest met zware brandwonden afgevoerd worden naar het ziekenhuis. “De pijn die ik voel in mijn hals door die pijl, is nog niets in vergelijking

Lees meer »

“Is dit een grap?”: De Bruyne door Premier League-spelers niet in elftal van het jaar gezet, maar hij wordt niet het meest gemist

Sterren spotten gisterenavond in Manchester, waar de jaarlijkse PFA Awards van de Premier League uitgereikt werden. Phil Foden ging met de hoofdprijs lopen – hij werd door z’n collega-voetballers verkozen tot beste speler van het afgelopen seizoen. Kevin De Bruyne ontbrak op de rode loper én in het elftal van het jaar. Maar daar werd een andere speler méér gemist…

Lees meer »

Aanbod KATZ blijft groeien: vanaf september nieuwigheden in domeinen Muziek, Dans en Beelden en Audiovisuele Kunsten

Het aanbod van KATZ, de Kunstacademie van Torhout en Zedelgem, blijft groeien. Vanaf september zijn er nieuwe lessenreeksen voorzien in de domeinen Muziek, Dans en Beeldende en Audiovisuele Kunsten. Directeur Leen Langenbick en schepen van Onderwijs Lieselotte Denolf zijn daar blij mee.
The post Aanbod KATZ blijft groeien: vanaf september nieuwigheden in domeinen Muziek, Dans en Beelden en Audiovisuele

Lees meer »