Secret Service onder vuur na moordpoging op Donald Trump

12:47 De veiligheidsdiensten in de Verenigde Staten krijgen veel kritiek te verwerken na de moordaanslag op Donald Trump zaterdag. Hoe kon iemand zo eenvoudig een aanslag plegen op een van de meest beveilig… 

Meer krantenkoppen in België

Kroatië voert dienstplicht in van twee maanden

Kroatië voert vanaf volgend jaar een dienstplicht voor mannen in. Volgens defensieminister Ivan Anusic gaat het om een periode van twee maanden waarin dienstplichtigen worden opgeleid zodat Kroatië “betere, sterkere en kwalitatievere strijdkrachten” krijgt.

Lees meer »

“Het waren zulke fijne, zotte jaren”: ketnetwrapper Gloria Monserez na afscheid tijdens Zomertour in Roeselare

De Ketnet Zomertour streek opnieuw neer in het centrum van Roeselare. Groot en klein genoot onder een stralende zon van de verschillende optredens en randactiviteiten op de Grote Markt. Nadat ze in juli haar vertrek aankondigde, nam ketnetwrapper Gloria Monserez in Roeselare ook afscheid van de ketnetters: “In mijn hart blijf ik voor altijd een ketnetwrapper.”
The post “Het

Lees meer »

Nieuwe naam en euro per uur duurder: 7 dienstencheque-merken, goed voor 100.000 klanten, versmelten tot Daenens

Zeven van de grootste dienstenchequebedrijven van het land zullen vanaf vandaag onder dezelfde merknaam poetsen en strijken. Onder meer ‘Dienstenaanhuis’ en ‘Plus Home Services’ heten voortaan ‘Daenens’. Het merk wordt met 100.000 gebruikers en meer dan 16.500 medewerkers meteen de grootste werkgever in de sector van de poetshulp en één van ‘s lands grootste werkgevers. Voor de klant verandert er

Lees meer »

Aantal omgevingsklachten daalt in Vlaanderen, geluidshinder grootste slokop

Het aantal omgevingsklachten in Vlaanderen blijft de afgelopen jaren dalen. In 2023 ontvingen alle bevoegde overheden in Vlaanderen samen 35.689 klachten. In 2022 waren dat er nog 37.264, het jaar daarvoor 38.267. De meeste milieuklachten gaan over afval, gevolgd door geluidshinder. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Departement Omgeving jaarlijks verzamelt bij alle overheden die in Vlaanderen bevoegd zijn

Lees meer »

LIVE RONDE VAN POLEN. Soudal Quick-Step krijgt hulp om vluchters te gaan halen, is Merlier vandaag wel de snelste?

In de Ronde van Polen zijn we inmiddels aangekomen bij de vijfde etappe, waar de sprinters opnieuw hun snelheid mogen tonen. Op een heuvelachtig parcours met start en finish in Katowice liggen alle kansen open voor een massasprint. Kan een van de Belgische sprinters, zoals Merlier, Meeus of Thijssen, vandaag de overwinning grijpen? Of slaat Olav Kooij opnieuw toe?

Lees meer »

Geen Albert Heijn op voormalig Cebeko-domein in Torhout

De kans dat er een filiaal van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn komt op het voormalige Cebeko-domein aan de Bruggestraat in Torhout is miniem. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning vernietigd die de provincie had afgeleverd en de projectontwikkelaar is niet van plan om nog geld en energie te investeren in de aanvraag van een nieuwe vergunning.
The

Lees meer »

Ruim 370 Franstalige scholen bannen smartphone

De 373 scholen van het netwerk Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE) verbieden het gebruik van smartphones vanaf het begin van het nieuwe schooljaar. In de loop van het jaar zal er een verbod gelden in kleuter-, basis- en middelbare scholen, melden enkele kranten donderdag.

Lees meer »

Kurt Claeys neemt ontslag als schepen na onderzoek dubieuze investeringen: “Wil niet dat deze privézaak mijn collega’s zou kunnen hinderen”

Nadat vrijdagmorgen bekend raakte dat het parket van West-Vlaanderen een onderzoek heeft opgestart naar de Oostendse schepen van Wonen en Ruimtelijke Ordening, Kurt Claeys (Open VLD), heeft hij vrijdagmiddag in een persbericht zijn ontslag als schepen aangekondigd. Claeys laat ook weten dat hij niet meer zal deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.
The post Kurt Claeys neemt ontslag als schepen

Lees meer »

De Kaashoek zoekt overnemers: “Na 42 jaar is het tijd voor iets nieuws”

Vorig jaar blies De Kaashoek nog 40 kaarsjes uit, maar voor Brigitte Duyck (62) is het runnen van de kaasspeciaalzaak fysiek te zwaar geworden. “De passie is niet verdwenen, maar dat is ouder worden en moet ik aanvaarden.” Haar man Patrick Blondeel (64) is al vier jaar met pensioen. “Ik kijk ernaar uit samen te genieten van onze twee kleinkinderen

Lees meer »