Ruim 9 miljoen Rwandezen naar de stembus: opnieuw monsterscore voorspeld voor huidig president Kagame

De Rwandezen trekken vandaag naar de stembus voor de parlements- en presidentsverkiezingen. Naar alle waarschijnlijkheid zal huidig president Paul Kagame de verkiezingen winnen met een monsterscore. Kagame is al 30 jaar aan de macht en heeft de wet laten veranderen om te kunnen herkozen worden. De man wordt geprezen voor de heropbouw van zijn land. Maar krijgt ook kritiek voor zijn autoritaire bewind en inmenging bij de oorlog in Oost-Congo. 

Meer krantenkoppen in België

Geert en Carine sluiten straks Ste. Marie, de laatste authentieke slager in Wenduine: “Toen ik startte waren we nog met zeven”

Met Keurslager Ste. Marie in de Kerkstraat verdwijnt straks de laatste authentieke slagerij in Wenduine. “Ik heb de tijd geweten dat we met zeven waren”, zegt Geert Clyncke die met zijn vrouw Carine van een welverdiend pensioen gaat genieten.
The post Geert en Carine sluiten straks Ste. Marie, de laatste authentieke slager in Wenduine: “Toen ik startte waren we

Lees meer »

Aléssandro (3) belandt met hersenschudding in ziekenhuis na dag speelpleinwerking: “Ze zeiden dat ze niet ‘enkel naar hem konden kijken’”

Een hersenschudding en een verlaagde hartslag: Aléssandro (3) zijn bezoekje aan het speelplein eindigde vrijdagavond in het ziekenhuis. Mama Noor Gabriël zit nu met veel vragen. Want wat er met haar zoontje is gebeurd, heeft niemand gezien. De gemeente benadrukt dat ze het incident serieus neemt. “Zowel ik als de jeugddienst hebben meteen contact opgenomen met de mama”, zegt Rutger

Lees meer »

Kompany komt in debuutmatch nooit in de problemen: Bayern München maatje te groot voor tweedeklasser Ulm

Uw favoriete nieuwsapp belooft plechtig geen bloemlezing over Vincent Kompany te posten uit de Duitse pers. In de geboortestad van Albert Einstein deed recordkampioen FC Bayern wat er van hen werd verwacht: niet struikelen bij de plaatselijke tweedeklasser, SSV Ulm (0-4). Meteen een ruime zege voor zijn debuterende coach, met dank aan veteraan Thomas Müller.

Lees meer »

Weer een inbraak bij café De Gouden Aap op Vlasmarkt: “Je voelt je machteloos”

In het weekend van 6 juli werden verschillende horecazaken geteisterd door inbraken. Enkele weken later, 17 augustus om 6 uur ’s ochtends, wordt De Gouden Aap op Vlasmarkt voor een vierde keer – op minder dan een jaar tijd! – het slachtoffer van diefstal. “Via het smalle verluchtingsrooster aan de buitenkant kwam de dief binnen”, legt Xander Beeckman (25) uit.

Lees meer »

KIJK. ‘Catfish’-presentator geeft emotionele update na ernstig ongeval: “Apprecieer wat je hebt, je kan het in één seconde verliezen”

Nev Schulman (39) werd begin augustus met zijn fiets aangereden door een vrachtwagen. Bij dat ongeluk brak hij op twee plaatsen zijn nek. Nu heeft de presentator, bekend van ‘Catfish’ op MTV, een update gegeven. Dat doet hij in een video op Instagram waarin hij te zien is met een nekkraag. “Ik moest een spoedoperatie ondergaan aan mijn ruggengraat.”

Lees meer »

Kuurns kinderburgemeester komt per ezel nieuwe restaurant McDonald’s openen

Woensdagochtend vond er een opmerkelijke opening plaats van het nieuwe McDonald’s-restaurant aan de Brugsesteenweg in Kuurne. Kinderburgemeester Kobe Dewaele deed de allereerste bestelling aan de McDrive, niet vanuit een auto, maar zittend op een ezel. Even later betraden de burgemeester en de schepen van lokale economie de keuken om er een Big Mac te bereiden. De ceremonie begon echter met

Lees meer »