Resultaten van toelatingsexamen arts bekend: ruim 1.700 studenten mogen beginnen aan opleiding

Van de 4.814 deelnemers aan het toelatingsexamen geneeskunde mogen 1.723 studenten volgend academiejaar beginnen aan de opleiding. Dit is een enorme toename ten opzichte van vorig jaar, toen 1.600 studenten konden starten. "De organisatie blikt tevreden terug op het verloop", klinkt het bij het Agentschap voor Hoger Onderwijs. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse Vereniging van Journalisten na bedreigingen aan adjunct-hoofdredacteur Humo: “Geen enkele publicatie rechtvaardigt doodsbedreigingen”

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) veroordeelt de doodsbedreigingen aan het adres van de adjunct-hoofdredacteur van Humo, Matthias Vanderaspoilden, en zijn peuter. Ook een mogelijke klacht tegen uitgever DPG Media wegens de omstreden satirische Humo-column van Herman Brusselmans, kan voor de journalistenvereniging niet door de beugel.

Lees meer »

Opnieuw grote zoekactie naar drenkeling in Oostende

De hulpdiensten zijn in Oostende massaal op zoek naar een mogelijke drenkeling. Dat bevestigt de lokale politie van Oostende. Een 41-jarige man uit Aalst ging volgens zijn vrienden in de vooravond in zee, maar kwam niet meer uit het water.
The post Opnieuw grote zoekactie naar drenkeling in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Kaashoek zoekt overnemers: “Na 42 jaar is het tijd voor iets nieuws”

Vorig jaar blies De Kaashoek nog 40 kaarsjes uit, maar voor Brigitte Duyck (62) is het runnen van de kaasspeciaalzaak fysiek te zwaar geworden. “De passie is niet verdwenen, maar dat is ouder worden en moet ik aanvaarden.” Haar man Patrick Blondeel (64) is al vier jaar met pensioen. “Ik kijk ernaar uit samen te genieten van onze twee kleinkinderen

Lees meer »

Taylor Swift was bang en voelde zich schuldig na terreurdreiging in Wenen: “Maar autoriteiten dankbaar dat we rouwden over concerten en niet over levens”

Taylor Swift heeft voor het eerst gereageerd op het annuleren van haar concerten in Wenen wegens terreurdreiging. In een bericht op Instagram zegt de 34-jarige Amerikaanse zangeres dat ze bang was en zich schuldig voelde. “Maar ik was ook de autoriteiten dankbaar omdat we dankzij hen rouwden over concerten in plaats van levens”, aldus Swift.

Lees meer »

Nele en dochter Romy nemen delicatessenzaak ’t Fijn Beleg over in Wingene: “Unieke kans die we niet konden laten liggen”

Enkele maanden terug beslisten Toni Verbeke en Cathérine Holvoet, de vorige uitbaters van de broodjes- en delicatessenzaak ’t Fijn beleg in de Oude Bruggestraat in Wingene, om met pensioen te gaan. En kijk: amper twee maanden later is er al een overnemer. Nele Vanneste (40) en dochter Romy Lannoo (17) heropenen de zaak op woensdag 21 augustus. “We hebben het

Lees meer »

Honderden mensen in Wijnendale zonder kraantjeswater door ‘onvindbaar’ lek: “Volledige voorraad mosselen in de vuilnisbak”

Kappers met de handen in de haren en horecazaken die deuren noodgedwongen moeten sluiten: Wijnendale bij Torhout kampt al sinds donderdagochtend zonder kraantjeswater en de gevolgen laten zich voelen. “Die 25 kilogram mosselen? Die zijn voor de vuilnisbak”, zucht de zaakvoerster van een plaatselijke brasserie. Burgemeester van Torhout Kristof Audenaert (CD&V) neemt de situatie ernstig en schakelde vrijdagvoormiddag een versnelling

Lees meer »

Zwaar ongeval met vrachtwagens op buitenring: geknelde bestuurder bevrijd en in levensgevaar afgevoerd

Op de buitenring in Sint-Stevens-Woluwe is maandagmiddag een zware kop-staartaanrijding gebeurd tussen twee vrachtwagens. Eén bestuurder zat gekneld en werd door de brandweer bevrijd. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee van de drie rijstroken op de Ring bleef tot laat in de namiddag afgesloten en het verkeer moest lokaal omrijden. Dat zorgde voor grote files.

Lees meer »

Cercle-verdediger Jesper Daland trekt naar Cardiff City

Jesper Daland trekt na drie seizoenen de deur achter zich dicht bij Cercle Brugge. De Noorse verdediger en sterkhouder van Cercle vertrekt naar de Engelse tweedeklasser Cardiff City en ondertekende in de Welshe hoofdstad een contract van vier seizoenen. Beide clubs maakten de overgang dinsdag wereldkundig.
The post Cercle-verdediger Jesper Daland trekt naar Cardiff City appeared first on KW.be.

Lees meer »