Reddingswerkers in Nepal vinden elf lichamen na busramp door aardverschuiving

In Nepal hebben reddingswerkers elf lichamen geborgen nadat vrijdag twee bussen vol passagiers in een rivier stortten door een aardverschuiving. De overige passagiers zijn nog vermist. Dat melden de Nepalese autoriteiten maandag aan persagentschap AP.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerst droog, later soms fikse neerslag en lokaal onweerachtig

Na een nacht met een prachtige blauwe supermaan, worden we wakker met overwegend zonnig of bewolkt, maar droog weer. De temperaturen liggen tussen 21 en 26 graden. Maar neem je paraplu toch maar mee vandaag! Een actieve storing, verbonden aan een depressie boven de Noorse Zee, bereikt rond de middag het westen van ons land en vanavond het oosten, meldt

Lees meer »

Geen spookhuis met Halloween in Passendale door verbouwingen

Geen halloweenspektakel dit jaar in Passendale. De vzw Daementia had graag opnieuw haar spookhuis geopend in de oude jongensschool, maar het gemeentebestuur geeft daarvoor geen toestemming omdat er verbouwingen gepland zijn. Daementia hoopt om in 2025 een comeback te kunnen maken.
The post Geen spookhuis met Halloween in Passendale door verbouwingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Purperen pracht op een bloeiende Kalmthoutse Heide

Het is midden augustus en natuurliefhebbers weten wat dat betekent: de heide staat weer volop in bloei. Ook de Kalmthoutse Heide kleurt deze dagen prachtig paars. Door het natte weer van de afgelopen maanden is het stuk natuurgebied vroeger dan normaal in bloei gekomen, maar geen nood: wandelaars kunnen er ook de komende weken nog volop genieten van de purperen

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Oekraïense leger probeert nu ook Russische provincie Brjansk binnen te vallen”

Volgens de gouverneur van de Russische provincie Brjansk heeft het Oekraïense leger geprobeerd om de provincie (ten westen van Koersk) binnen te vallen. In de nacht van dinsdag op woensdag heeft het Russische leger dan weer elf drones neergehaald die in de richting van de Russische hoofdstad vlogen. Dat zegt de burgemeester van Moskou. “Het gaat om een van de

Lees meer »

“Structuur staat op poten en dorp staat achter ons”

Winkel Sport start het seizoen met een nieuwe voorzitter. Peter Caset volgt Geert Cool op. Bij rood-zwart blijven ze volledig op de eigen jeugd mikken nu de vroegere B-ploeg als A-team de club zal vertegenwoordigen. “We blijven onze filosofie trouw.”
The post “Structuur staat op poten en dorp staat achter ons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vakantiehoeve Schraevenacker is oase van rust in de IJzervallei: “Kinderen vrij laten genieten van het boerderijleven”

De zomer is het ideale moment om met de kinderen of kleinkinderen erop uit te trekken. Vakantiehoeve Schraevenacker in Oostvleteren is de place to be om met het gezin te genieten van het zalige buitenleven.
The post Vakantiehoeve Schraevenacker is oase van rust in de IJzervallei: “Kinderen vrij laten genieten van het boerderijleven” appeared first on KW.be.

Lees meer »