Professor Ann Massie: “Ook al is het bij muizen, we hebben een hack gevonden om de veroudering van het geheugen uit te schakelen”

Het was een verrassing, niet het minst voor de professor zelf, maar in het laboratorium aan de VUB van Ann Massie (47) en haar onderzoeksteam leven muizen langer en gezonder. De code gekraakt? Mogelijk, maar van muis naar mens is nog wat anders: een breinbreker waarover Massie zich al twintig jaar buigt. “Misschien ben ik naïef, maar mocht ik niet geloven dat ons onderzoek ooit iets tastbaars zal opleveren voor de mens, zou ik niet voortdoen.” 

Meer krantenkoppen in België

Rechter fluit Vandenbroucke terug: minister mag “cruciaal bewijsmateriaal” in coronavoorraad niet vernietigen

Kopzorgen voor minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Hij wilde voor meer dan 200 miljoen euro aan covidvaccins, testmateriaal en medicatie laten vernietigen, maar wordt teruggefloten door de rechter. Het zou namelijk “cruciaal bewijsmateriaal” zijn. HLN kon de documenten inkijken en stelt vast dat de fameuze ‘Medista-affaire’ de minister blijft achtervolgen.

Lees meer »

IJsberenkring brengt jubileumeditie Zwemdoortocht

De Brugse ijsberenkring organiseert op zaterdag 31 augustus de 25ste zwemdoortocht in de Langerei in Brugge met als nieuwigheid een Paco-wedstrijd, 250 meter zwemmen voor jongeren van 8 tot en met 12 jaar om kennis te maken met het open water.
The post IJsberenkring brengt jubileumeditie Zwemdoortocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Laat ons er vanavond eens één grote homobar van maken”: Sam Smith komt lijp en geil, en likt Pukkelpop een set lang schaamteloos in de hals

Lijp van bij de eerste noot. In de rug gedekt door een massief gouden Aphrodite, zijdelings languit met wulpse vormen en een treiterblik. Sam Smith wond er op Pukkelpop steeds minder textiel rond en al helemaal geen doekjes. De artiest aasde op prooi, strooide lekkers als een lokker en trakteerde op één langgerekte paringsdans langsheen de allermooiste songs. Als u

Lees meer »

Chelly (26) bleef maar sukkelen met verkoudheid, dan kwam het loodzware verdict: “Ik weiger op te geven, daarvoor is het leven me te dierbaar”

Chelly Kerkhof heeft leukemie en had eigenlijk op haar 26ste volop van het leven moeten genieten. In plaats daarvan moet ze op zoek naar een stamceldonor nadat drie chemokuren én een eerste stamceltransplantatie via haar mama niet aansloegen. “Bang? Ik mag er niet te veel over nadenken”, zegt de jonge vrouw moedig.

Lees meer »

Boetes voor lakse ouders, minder verlof voor leerkrachten en Nederlands als rode draad: dit ligt op tafel in de Vlaamse onderhandelingen over onderwijs

N-VA, Vooruit en CD&V bogen zich dinsdag aan de centrale Vlaamse onderhandelingstafel over het grote onderwijsdossier. In de laatste onderhandelingsnota staan er nog veel discussiepunten, maar enkele grote lijnen zijn wel al afgeklopt. Leerlingen én ouders moeten Nederlands leren, anders kunnen ze sancties krijgen. De job van leerkracht gaat er anders uitzien, met minder verlof maar met extra premies. Van

Lees meer »

Yves Miroir vraagt nu ook ontslag van burgemeester Bart Tommelein in dossier rond schepen Kurt Claeys: “Hij was op de hoogte, maar deed niks”

Yves Miroir, die klacht indiende bij het parket van West-Vlaanderen tegen Kurt Claeys, vraagt nu ook het ontslag van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Volgens het oppositieraadslid was de burgemeester ‘al een tijdje op de hoogte’ van de dubieuze investeringen van Claeys, maar ondernam hij geen actie. Tommelein ontkent alvast met klem. “Dit is een politiek spel om zoveel mogelijk

Lees meer »

Collectief ontslag voor honderdtal Belgische pakjesbezorgers van onderaannemer Amazon: “Enkel berichtje via Whatsapp”

Een honderdtal pakjesbezorgers van KM Group, een bedrijf in Flémalle dat als onderaannemer werkt voor het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon, is eind juli collectief ontslagen. Dat zeggen de vakbonden woensdag. De pakjesbezorgers krijgen sindsdien geen loon en wachten nog altijd op hun C4. Voorlopig komen ze dus niet in aanmerking voor ontslagvergoedingen of werkloosheidsuitkeringen.

Lees meer »

Familie en vrienden stappen jaar na overlijden witte mars voor Inès (15): “Waarom liet aanrijder nog niets van zich horen?”

Woensdag 21 augustus is het net een jaar geleden dat Inès Moula (15) het leven liet doen een bestelwagen inreed op het bushokje waar ze met haar mama zat te wachten. Mama Farah Debbar (44) is herstellende en heeft 17 operaties achter de rug. “Fysiek is nog niet alle leed geleden, maar gaat het stilaan iets beter. Maar mijn dochter

Lees meer »