Pluszoon Alexander krijgt fenomenale Elvistaart van patissier Jo Geers: “Uit de hand gelopen grap”

Zondag 14 juli vierden Sarah Neutkens en Alexander Deprez hun huwelijk in de Pizza Gallery in de Sint-Jansstraat in Borgerhout. Helemaal vanuit Alexanders geboortestad Kortrijk leverde zijn plusvader Jo Geers van Patisserie Geers aan Sint-Jansplein de fenomenale bruidstaart met zes lagen, dezelfde als Elvis en Priscilla Presley in 1967.

Eind april bracht Alexander Deprez zijn unieke satirische theater- en filmvoorstelling ‘Edelweiss Piraten’ naar het Textielhuis in Kortrijk. Gisteren sneed de gewezen Kortrijkzaan met zijn muze Sarah Neutkens de huwelijkstaart aan. “Gemodelleerd naar de bruidstaart van Elvis en Priscilla Presley. Een uit de hand gelopen grap”, glimlacht Alexander. “Mijn pluspapa Jo zei dat hij de bruidstaart zou schenken, waarop wij antwoordden ‘doe dan maar zo’n taart als die van Elvis Presley’. Dat moesten we hem geen twee keer zeggen.”

“‘Doe dan maar zo’n taart als die van Elvis Presley’. Dat moesten we hem geen twee keer zeggen” – Alexander Deprez

“Ik postte de bijzonder bestelling van de iconische huwelijkstaart op Facebook. We waren super enthousiast om dit meesterwerk te delen, waarop heel wat media-aandacht volgde. Na een interview op Radio 2 belde een vrouw me op om te zeggen dat ze de chef kende die deze taart maakte in het jaar 1967 in Las Vegas. Een Zwitser, nu 87 jaar oud, die toen chef patissier was in het hotel waar Elvis huwde: Denis Martig”, vertelt Jo.

“Na een interview op Radio 2 belde een vrouw me op om te zeggen dat ze de chef kende die deze taart maakte in het jaar 1967” – Jo Geers

Denis trouwde met een Belgische vrouw en woont nu in Spanje. “Ik nam via mail contact op met hem en ik kreeg de volledige samenstelling van de vulling die gebruikt werd in de taart. Hoe zot is dat!” Een week lang werkte het vijfkoppige team van Patisserie Geers aan de taart, alle details tot in de perfectie verzorgd, om die afgelopen zondag in Borgerhout af te leveren.

De hele maand juli stellen kunstenaarskoppel Sarah en Alexander hun werk tentoon in de Pizza Gallery. Eveneens de locatie van het huwelijksfeest zondag 14 juli. Daar werden de genodigden getrakteerd op de unieke pièce montée.

The post Pluszoon Alexander krijgt fenomenale Elvistaart van patissier Jo Geers: “Uit de hand gelopen grap” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zinderend concertje van ‘Ici Paris’ slaat om in onvervalst ‘old school’ straatfeest in Kortrijk: “Er was hier plots 300 man aan het dansen”

De groep ‘Ici Paris’ was uitgenodigd door Eetcafé Jazz in Kortrijk om een concert te verzorgen. Het zinderend concert groeide in een mum van tijd uit tot een onvervalst ‘old school’ straatfeest. “Zelfs passanten en de buren dansten mee.”
The post Zinderend concertje van ‘Ici Paris’ slaat om in onvervalst ‘old school’ straatfeest in Kortrijk: “Er was hier plots

Lees meer »

Gefrustreerde Annie Geeraerts (98) doet oproep naar burgemeester Bart De Wever : “Al heel m’n leven ga ik naar theater, nu geraak ik er niet meer”

“Er wordt met oudere mensen geen rekening meer gehouden”: ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (98) heeft een duidelijk boodschap voor het stadsbestuur van Antwerpen. Geeraerts zakt al heel haar leven maar al te graag af naar theater- operavoorstellingen, maar dat heeft ze sinds kort moeten opgeven. “Ik ben slecht te been, en de taxi kan me simpelweg niet voor de deur afzetten.

Lees meer »

Chelly (26) bleef maar sukkelen met verkoudheid, dan kwam het loodzware verdict: “Ik weiger op te geven, daarvoor is het leven me te dierbaar”

Chelly Kerkhof heeft leukemie en had eigenlijk op haar 26ste volop van het leven moeten genieten. In plaats daarvan moet ze op zoek naar een stamceldonor nadat drie chemokuren én een eerste stamceltransplantatie via haar mama niet aansloegen. “Bang? Ik mag er niet te veel over nadenken”, zegt de jonge vrouw moedig.

Lees meer »

Kandidaat carnavalprinses Heidi trekt zich terug na financiële problemen met prins Wesley

Het klonk als een sprookje toen kandidaat Prins Carnaval 2025 Wesley 1 (Wesley Noë) en zijn ‘roosje’ Heidi Vanhee zich nog vóór het einde van het vorige carnavalseizoen kandidaat stelden als nieuw prinsenpaar. Het duo bruiste van energie en wist heel wat sponsors te strikken. Maar nu laat Heidi weten dat ze zich als kandidaat prinses terugtrekt. “Wesley maakt er

Lees meer »

Reacties stromen binnen op plots ontslag Open VLD-schepen Kurt Claeys

Het ontslag van Kurt Claeys (Open VLD) als schepen van Oostende weekt reacties los bij zowel Oostendse meerderheidspartijen als oppositie. De meesten zijn het erover eens dat dit de enige juiste beslissing was. “ Al blijf je uiteraard onschuldig tot het tegendeel bewezen is”, klinkt het wel.
The post Reacties stromen binnen op plots ontslag Open VLD-schepen Kurt Claeys

Lees meer »

Meer dan 100 voertuigen nemen deel aan oldtimerrun in Komen

Nog geen plannen zondag? Liefhebber van historische auto’s? Een voorkeur voor het geluid van ronkende motoren? Dan is zondag de overdekte markt van Komen-Waasten je tijdelijke mekka. Voor de negentiende keer al organiseert de Rotary Club er hun jaarlijkse oldtimerrun.
The post Meer dan 100 voertuigen nemen deel aan oldtimerrun in Komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu ook petitie tegen herinrichting Leopold II-laan in Oostduinkerke: “Het leeft enorm in de buurt”

Nadat de gemeente vorige week besloot om de herinrichting van de Leopold II-laan in Oostduinkerke ‘on hold’ te zetten na protest, zijn buurtbewoners en handelaars nu ook een petitie gestart. De initiatiefnemers hopen op zo’n 2.000 handtekeningen.
The post Nu ook petitie tegen herinrichting Leopold II-laan in Oostduinkerke: “Het leeft enorm in de buurt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen schepen Bart Pynket verlaat na 18 jaar de politiek: “Te veel gezien hoe spelletjes en kortzichtigheid de overhand hebben gekregen”

Gewezen schepen van onder meer Mobiliteit, Cultuur en Communicatie Bart Pynket (Team 2030) neemt op zondag 13 oktober niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wervik. Het gerucht deed al enkele weken de ronde. Hij zetelt ondertussen al bijna achttien jaar in de gemeenteraad. Eerst twaalf jaar als enig raadslid van Positief Project waarvan hij destijds mee aan de basis lag.

Lees meer »

ACHTER DE SCHERMEN. “Ik ga naar huis”: zo ontplofte vorig jaar de bom tussen Courtois en Tedesco

Thibaut Courtois (32) zal onder bondscoach Domenico Tedesco niet meer voor de Rode Duivels spelen. Dat bevestigt hij vanavond met een statement. Wij reconstrueren wat er zich allemaal afspeelde achter de schermen tijdens de bewuste avond in juni 2023, waar alles foutliep. Over bemiddelingsgesprekken tot 4u ‘s nachts en Tedesco die niet wilde meegaan in een blessureverhaal.

Lees meer »

‘Prison Break’ in Wortel: hoe konden gedetineerden dagenlang onopgemerkt gat in celmuur maken om te ontsnappen?

De 4 gedetineerden die gisterennacht geprobeerd hebben om te ontsnappen uit de gevangenis van Wortel konden een gat in de muur maken door de verouderde staat van het gebouw. Dat zeggen de liberale en socialistische vakbond. De 4 gevangenen waren door een zelfgemaakt gat in een van hun celmuren gekropen en probeerden daarna over het gevangenishek te klimmen met aan

Lees meer »