Ook Willy Claes had 12 bodyguards: “Ik kan niet begrijpen hoe dat met Trump is kunnen gebeuren”

Zes lijfwachten vormden zaterdag meteen na de schoten een levend schild rond Trump. Ook Willy Claes had in zijn tijd als secretaris-generaal van de NAVO twaalf bodyguards. “Ik denk niet dat zo’n aanslag toen mogelijk was geweest.”

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom geen videogesprek? Koning Filip neemt twee keer vliegtuig voor uurtje audientië met Bart De Wever

De verplaatsingen van koning Filip (64) trekken de aandacht. Volgens de Waalse krant ‘Sudinfo’ nam onze vorst voor zijn audiëntie met Bart De Wever twee keer het vliegtuig binnen een tijdsbestek van elf uur. Het gaat om korteafstandsvluchten die handenvol geld kosten, maar volgens onze royalty-expert Wim Dehandschutter is het logisch dat de koning op deze manier reist.

Lees meer »

Amerikaanse talkshowpionier Phil Donahue (88) overleden

De bekende Amerikaanse talkshowhost Phil Donahue is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie aan het programma ‘Today’ van NBC. De televisiester was een echte trendsetter op vlak van talkshows en werd populair als presentator van ‘The Phil Donahue Show’.

Lees meer »

May Pyck trekt voorlopig alleen met lijst SVD naar gemeenteraadsverkiezingen in Brugge

Na Nieuwpoort komt de nieuwe politieke beweging Samen voor Democratie (SVD) op 14 oktober ook op in Brugge voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tenminste indien de voorlopig enige kandidate May Pyck aan honderd handtekeningen geraakt. “Of als ik de steun krijg van een uittredend Brugs gemeenteraadslid”, stelt ze.
The post May Pyck trekt voorlopig alleen met lijst SVD naar gemeenteraadsverkiezingen in

Lees meer »

OPINIE – Deze week staan Florian, Marvin en Michèle op onze voorpagina: “Schenk aandacht aan wie het écht verdient”

Wie zetten we groot op onze voorpagina? Die vraag was deze week niet zo moeilijk. En dat komt – eerlijk is eerlijk – door Wim Opbrouck… Zijn geest waart nog rond op de redactie sinds zijn passage hier een paar jaar geleden.
The post OPINIE – Deze week staan Florian, Marvin en Michèle op onze voorpagina: “Schenk aandacht aan

Lees meer »

Nieuwe sportvloer Kuurnse sporthal feestelijk geopend

De gemeente Kuurne heeft de zomersluiting van haar sporthal benut om de verouderde sportvloer, die dringend aan vervanging toe was, te vernieuwen. Vorige week werd de oude groene vloer vervangen door een nieuwe, frisse blauwe ondergrond.
The post Nieuwe sportvloer Kuurnse sporthal feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse regering sluit alsnog deal over begroting voor 2025

De Duitse regering heeft vrijdag alsnog een akkoord bereikt over de begrotingsplannen voor 2025. Als gevolg van deze deal zal het begrotingstekort volgend jaar afnemen van 17 miljard naar 12 miljard euro, in plaats van naar de eerder geplande 9 miljard euro. Dat maakte de woordvoerder van verkeerslichtcoalitie, Steffen Hebestreit, in een schriftelijke mededeling bekend. “Bondskanselier Olaf Scholz, minister van

Lees meer »

Lokale held kroont zich tot Belgisch kampioen Bommetje met unanieme score: “Alsof er een menselijke torpedo in het zwembad is terechtgekomen”

De jonge Zonhovenaar Bailoh Bah heeft het officieuze BK Bommetje gewonnen tijdens een Red Bull Full Moon Event op camping Heidestrand. De tengere tiener versloeg verschillende deelnemers die lichamelijk nochtans beter ‘gebouwd’ waren voor de opdracht. Met een ultieme sprong die de wetten van de fysica tartte, kroonde hij zich tot kampioen.

Lees meer »