Omstreden wet beperkt vrijheid van vereniging in Slovakije na aanslag op premier

In Slovakije is een controversiële wet van kracht geworden die onder meer de vrijheid van vereniging beperkt. De zogenaamde ‘Lex Attentat’ werd eind juni aangenomen als reactie op de aanslag met een vuurwapen tegen premier Robert Fico in mei. Critici laken de inperking van de grondrechten. 

Meer krantenkoppen in België

Republikein George Santos bekent fraude

George Santos, het 36-jarige voormalige Republikeinse parlementslid dat in december uit het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden werd weggestemd, heeft maandag bekend dat hij heeft gefraudeerd. Hij riskeert tussen 2 en 22 jaar cel.

Lees meer »

Amper twintig buurtbewoners in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge

De Vlaamse overheid, Club Brugge en de stad Brugge hebben het beroep tegen het nieuwe stadion van Club Brugge ontvangen. Opvallend: dat werd ondertekend door maar twintig tegenstanders, zo schrijft Het Nieuwsblad. “Veel buren vrezen belaagd te worden”, zegt spreekbuis Toon Van Moerbeke.
The post Amper twintig buurtbewoners in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Delhaize ging 382 miljoen euro in het rood in 2023

Delhaize heeft in 2023 een nettoverlies van 382,3 miljoen euro geleden in ons land. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vorige week gepubliceerd werd in de Balanscentrale van de Nationale Bank. Volgens het jaarverslag van Delhaize Le Lion/De Leeuw NV was er bij een omzet van 5,33 miljard euro een negatief bedrijfsresultaat van 389,2 miljoen euro, waarvan 270 miljoen euro

Lees meer »

Nieuw autodeelsysteem in De Panne

Het lokaal bestuur De Panne maakt de overstap naar een nieuw en voordeliger autodeelsysteem via claus2you. Dit nieuwe systeem biedt aanzienlijke voordelen voor de eindgebruikers.
The post Nieuw autodeelsysteem in De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »