Nunjo (21) uit Avelgem neemt deel aan dartscompetitie in Engeland: “Een sterke prestatie kan me dichter brengen bij een WK-ticket”

Avelgemnaar Nunjo Dewaele neemt op zaterdag 27 en zondag 28 juli deel aan de Youth Development Tour in Engeland. De grootste Europese dartstalenten nemen het daar tegen elkaar op. Er staat ook een ticket voor het WK op het spel bij de eindafrekening van de Tour.

De 21-jarige Nunjo Dewaele is een van de grootste talenten onder de vleugels van Dartshop Vanhee. Tot twee jaar geleden combineerde hij darten met cyclocross, en niet zonder succes. In het veldrijden werd de veelzijdige sporter twee keer Belgisch kampioen, tweemaal Europees kampioen, Vlaams kampioen en wereldkampioen in de nevenbonden. “Toch maakte ik de keuze om voor het darten te gaan en sindsdien raakte ik geen fiets meer aan”, vertelt Nunjo, die beroepshalve schrijnwerker is. “Vroeger was darten een leuke uitlaatklep naast het fietsen, nu is het een passie geworden.”

Mentaal moeilijk

“Momenteel gaat het darten niet volledig zoals ik zou willen. Vooral mentaal zit het soms tegen. Bij een achterstand van 2-0 of 3-0 gaat het kopje naar beneden, terwijl het dan misschien nog kan”, geeft Nunjo toe. “Meestal loopt het mis bij de dubbels. Ook bij een heel goeie leg vallen die dubbels soms niet.” Enkele weken geleden nam hij met Arne Degryse nog deel aan het SterkDarts tornooi in Brugge. “Daar moesten we in de finale het onderspit delven tegen Kim Huybrechts, maar dat is natuurlijk geen schande.”

“Volgend weekend hoop ik in Milton Keynes, waar de Youth Development Tour doorgaat, op een goeie dag. Daar sterk presteren kan me dichter brengen bij een WK-ticket. Ik moet nog negen plaatsjes opschuiven om dit doel te bereiken. Twee goeie weekends en ik kan er zo maar eens bijzijn.”

Engeland

“Ik trek samen met Arne Degryse naar Milton Keynes, zo’n 2,5 uur rijden vanuit Dover. Als het in Wigan doorgaat, loopt de reistijd op tot 7 uur onderweg zijn. Een hele dag in de auto dus. Ik combineer dit met mijn job als schrijnwerker, maar gelukkig heb ik een baas die meegaat in mijn dartsverhaal. Ook mijn vriendin steunt mij hierin. Daar ben ik heel dankbaar voor”, aldus een ambitieuze Nunjo Dewaele.

The post Nunjo (21) uit Avelgem neemt deel aan dartscompetitie in Engeland: “Een sterke prestatie kan me dichter brengen bij een WK-ticket” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gefrustreerde Annie Geeraerts (98) doet oproep naar burgemeester Bart De Wever : “Al heel m’n leven ga ik naar theater, nu geraak ik er niet meer”

“Er wordt met oudere mensen geen rekening meer gehouden”: ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (98) heeft een duidelijk boodschap voor het stadsbestuur van Antwerpen. Geeraerts zakt al heel haar leven maar al te graag af naar theater- operavoorstellingen, maar dat heeft ze sinds kort moeten opgeven. “Ik ben slecht te been, en de taxi kan me simpelweg niet voor de deur afzetten.

Lees meer »

Biden voor het eerst sinds einde kandidatuur op campagne met Harris: “Ik ben te oud”

De huidige president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris zijn donderdag voor het eerst samen op campagne getrokken sinds Biden zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen introk en Harris naar voren schoof als Democratische presidentskandidate. En dat ging gepaard met wat humor. “Ik weet dat ik er maar 40 jaar oud uitzie, maar ik ben een beetje ouder”, aldus Biden.

Lees meer »

Vooruit Tielt-Meulebeke heeft volledige lijst klaar: “Mix van ervaring, vernieuwing en enkele comebacks”

Dat Simon Bekaert en Annick Duyck respectievelijk de eerste en tweede plaats op de lijst van de socialisten bekleden wisten we al, maar maandagavond maakte Vooruit Tielt-Meulebeke de volledige lijst met 31 kandidaten bekend. En daar zitten enkele verrassingen bij. Tegelijk lichtte de partij ook al een tipje van de sluier over het programma. Zo willen ze dat het Meulebeekse

Lees meer »

Dirk (80) verpulvert Belgisch record voor 80-plussers op 3 kilometer: “Door de adrenaline loop ik nog rapper”

Afgelopen weekend vond de atletiekmeeting Grote Prijs DL Chemicals/Stad Waregem plaats op de piste naast de voetbalvelden bij de Zuiderlaan. Op de afsluitende 3.000 meter snelde de 80-jarige Dirk Beeuwsaert uit Heule naar een nieuw Belgisch record in de categorie Masters Mannen 80. “En nu verder trainen voor de 5.000 meter in Mechelen”, vertelt de kampioen.

Lees meer »

‘Koningin van de ketamine’ ging na dood van Matthew Perry nog op luxevakantie, maar besefte dat er bloed aan haar handen kleefde

De vrouw die volgens het Amerikaanse gerecht medeverantwoordelijk is voor de dood van ‘Friends’-acteur Matthew Perry, leefde een jetsetleven dat betaald werd door haar inkomsten als drugdealer voor Hollywood-beroemdheden. Dat blijkt uit de aanklacht tegen Jasveen Sangha, door de Amerikaanse media inmiddels de ‘koningin van de ketamine’ gedoopt.

Lees meer »

Union pakt op valreep volle buit tegen Charleroi

In de eerste match zonder spelmaker Cameron Puertas moest Union zwoegen en zweten. Zonder de orkestmeester vond het maar erg moeizaam gaatjes in de afweer van Charleroi. Een beresterke Sadiki versierde in blessuretijd alsnog een terechte strafschop, die Fuseini omzette: 1-0.

Lees meer »

Transfluvia-bestuurder Philippe Strypsteen (72) overleden

In Oostduinkerke is ondernemer Philippe Strypsteen (72) overleden. Hij was bestuurder van het douane- en transportbedrijf Transfluvia met vestigingen op de transportzone LAR in Rekkem en in Risquons-Tout (Moeskroen). Enkele jaren geleden liet hij de leiding over aan zijn drie zonen. Philippe overleed door een hartfalen. Reanimatie mocht helaas niet meer baten.
The post Transfluvia-bestuurder Philippe Strypsteen (72) overleden

Lees meer »