Nederlandse campingeigenaar Peter Gillis deelt goed nieuws over zoon Mark: “Hij begint langzaamaan wakker te worden”

De toestand van realityster Mark Gillis is verbeterd. “Mark heeft zijn ogen geopend en begint langzaamaan wakker te worden”, laat zijn vader Peter weten. Gillis spreekt van “een dag met een gouden randje”.

 

Meer krantenkoppen in België

Schooldirecteurs over GAS-boetes in het onderwijs: “Een boete geven omdat de factuur niet betaald is, is onzinnig”

De GAS-boete doet misschien binnenkort z’n intrede in het onderwijs. Ouders die de schoolfacturen niet betalen, hun kinderen te veel afwezig laten zijn of geen gezonde maaltijden meegeven, zouden zo’n boete riskeren. Het plan ligt alleszins op de tafel van de politici die onderhandelen over de vorming van een Vlaamse regering. Wij vroegen aan drie schooldirecteurs wat ze vinden van

Lees meer »

Grillrestaurants Chez Koen in Kortrijk en Wervik staan te koop, Koen Neirinck doet verder in feestzaal Hof Ter Heulebeke

Grillrestaurants Chez Koen in het begin van de Zwevegemstraat in Kortrijk en op het Sint-Maartensplein in Wervik staan te koop via het immokantoor ERA. Eigenaar Koen Neirinck doet wel verder met cateringbedrijf Hof 77 en de feestzaal Hof ter Heulebeke in de Potteriestraat in Beselare. Koen Neirinck is al 35 jaar chef-kok.
The post Grillrestaurants Chez Koen in Kortrijk

Lees meer »

Tekening van Nora (9) en Marte (14) binnenkort te zien op etiket limonade De Moare: “Best wel verrast, ik teken niet zo vaak”

Bierbrouwerij De Moare uit Dranouter maakt naast bier ook een limonade. Op het flesje prijkt steevast een etiket met een tekening van de winnaar van een tekenwedstrijd. Binnenkort zullen er zelfs twee verschillende etiketten zijn, want dit jaar slaagde de jury er niet in slechts één winnaar te kiezen.
The post Tekening van Nora (9) en Marte (14) binnenkort

Lees meer »

Reacties stromen binnen op plots ontslag Open VLD-schepen Kurt Claeys

Het ontslag van Kurt Claeys (Open VLD) als schepen van Oostende weekt reacties los bij zowel Oostendse meerderheidspartijen als oppositie. De meesten zijn het erover eens dat dit de enige juiste beslissing was. “ Al blijf je uiteraard onschuldig tot het tegendeel bewezen is”, klinkt het wel.
The post Reacties stromen binnen op plots ontslag Open VLD-schepen Kurt Claeys

Lees meer »

Worden boeken straks duurder? Formateursnota De Wever stelt btw-verhoging voor van 6 naar 9 procent

In de zogenaamde ‘supernota’ van formateur Bart De Wever (N-VA) staat volgens Le Soir een voorstel om de btw op boeken op te trekken van 6 naar 9 procent. Franstalige noch Vlaamse uitgeverijen en boekhandels zien zo’n verhoging zitten. "België verkeert in een leescrisis", zegt Matthijs De Ridder van de Vlaamse Auteursvereniging, "boeken nu duurder gaan maken zou erg contraproductief

Lees meer »

Rozebrug in Veurne tijd afgesloten voor werken

Van maandag 19 augustus tot vrijdag 6 september (van 00.00 uur tot 23.59 uur) en van zaterdag 7 september tot vrijdag 27 september (enkel op werkdagen vanaf 8.30 uur tot 17 uur) zal er hinder zijn om via de Zuidburgweg en de Vaartstraat Veurne in- of uit te rijden.
The post Rozebrug in Veurne tijd afgesloten voor werken appeared

Lees meer »

Adjunct-hoofdredacteur Humo dient klacht in voor bedreiging na column Herman Brusselmans

Matthias Vanderaspoilden, adjunct-hoofdredacteur van het weekblad Humo, heeft een klacht ingediend wegens bedreiging. Die bedreiging werd geuit in de nasleep van de controverse rond de column van Herman Brusselmans. "Ik heb al veel scheldtirades over me heen gekregen sinds het verschijnen van de column, maar dit is anders, omdat hier ook mijn familie wordt geviseerd", zegt Vanderaspoilden.

Lees meer »