Na aanslag op Donald Trump ligt Secret Service zelf zwaar onder vuur: “Geschokt dat er niemand op dat dak stond”

Hoe kon een 20-jarige schijnbaar eenvoudig een aanslag plegen op een van de best beveiligde politici in de VS? Die vraag klinkt almaar luider en brengt de Secret Service, die instaat voor de beveiliging van (ex-)presidenten, zwaar in opspraak.

 

Meer krantenkoppen in België

Oekraïense leeuw Rori veilig aangekomen in Natuurhulpcentrum in Oudsbergen

De Oekraïense leeuw Rori is na een reis van twee dagen aangekomen in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Daar zal hij enkele maanden revalideren om dan door te reizen naar een opvangcentrum in Engeland. De leeuw was eigendom van een privépersoon dicht bij de grens met Rusland, maar door de oorlog in het land is de eigenaar mogelijk omgekomen of gevlucht.

Lees meer »

IJsberenkring brengt jubileumeditie Zwemdoortocht

De Brugse ijsberenkring organiseert op zaterdag 31 augustus de 25ste zwemdoortocht in de Langerei in Brugge met als nieuwigheid een Paco-wedstrijd, 250 meter zwemmen voor jongeren van 8 tot en met 12 jaar om kennis te maken met het open water.
The post IJsberenkring brengt jubileumeditie Zwemdoortocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE FORMATIE. Formateur De Wever krijgt drie dagen extra tijd van de koning

Twee maanden na de verkiezingen komen de onderhandelingen voor de vorming van de federale en Vlaamse regeringen op kruissnelheid. Afgelopen nacht onderhandelden N-VA, Vooruit, MR, Les Engagés en CD&V over de ‘supernota’ van formateur Bart De Wever voor de vorming van een federale regering, maar witte rook kwam er voorlopig nog niet. Volg de laatste updates over de formatie in

Lees meer »

Overstromingen en modderstromen door zware onweersbuien in Tirol

Op verschillende plekken in de Oostenrijkse regio Tirol hebben zware onweersbuien vrijdagavond voor overstromingen en modderstromen gezorgd. De brandweer moest op meer dan negentig plekken in de deelstaat ingrijpen, schrijft de Tiroler Tageszeitung. Op beelden die de Kronen Zeitung deelt, is te zien dat het water door de straten van St. Anton am Arlberg stroomt.

Lees meer »

Onderhandelaars clashen over meerwaardebelasting: wat is het precies? Wat met uw beleggingen? En waarom maakt dit de formatie zo moeilijk?

De klok tikt voor formateur Bart De Wever (N-VA) om een akkoord te vinden tussen de onderhandelende partijen in de federale formatie. Het grote struikelblok is en blijft de meerwaardebelasting op aandelen, essentieel voor de socialisten maar een doorn in het oog van de liberalen. Wat is zo’n belasting precies? Waarom ligt dit zo moeilijk? En wat betekent het voor

Lees meer »