Minstens veertig doden bij geweld in Congo

In de Democratische Republiek Congo (DRC) zijn meer dan veertig doden gevallen bij gewelddadigheden tussen Congolese militairen en mobondo-milities. Het geweld vond plaats in het dorp Kinsele, ongeveer 130 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Kinshasa. Dit hebben plaatselijke bronnen gemeld. 

Meer krantenkoppen in België

Justitie zet aanval in op smartphones in de cel

In de Belgische gevangenissen circuleren honderden, zo niet duizenden gsm’s en smartphones. Het gevangeniswezen zal daarom hoogtechnologische opsporingstoestellen kopen voor elk van zijn vestigingen. De vakbonden reageren voorzichtig positief.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Op Pukkelpop valt zodanig veel te zien en te doen, dat je amper weet waar te beginnen!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arno is de eerste Belg die legendarische Zweedse uithoudingsrace tot goed einde brengt: “Ik kan amper nog stappen”

Door te finishen binnen de vooropgestelde tijd van de loopproef over ruim 90 kilometer mag Arno Aerden (29) zich als enige Belg een ‘Vasachamp’ noemen. “Ik moest er eerder dit jaar ook al negentig kilometer voor langlaufen en mountainbiken. Maar de vlag van Wommelgem heeft me extra krachten gegeven”, aldus een vermoeide Arno vanuit het Zweedse Mora, waar de finish

Lees meer »

Klimmers moeten lopen voor hun leven wanneer vulkaan uitbarst

Tientallen bergbeklimmers zijn dit weekend nipt aan de dood ontsnapt tijdens de beklimming van de vulkaan Dukono op het Indonesische eiland Halmahera. De groep had net de krater bereikt toen een enorme aswolk de lucht in schoot. De klimmers, die verschillende waarschuwingen hadden genegeerd en niet op de actieve vulkaan mochten komen, begonnen snel de berghellingen af te klauteren om

Lees meer »

Na 8 jaar mag Eline eindelijk het terras van haar koffiebar opnieuw uitstallen: “Eén buur hield onze vergunning tegen”

Een cappuccino in de stralende zon? Dat kan na liefst acht jaar opnieuw op het terras van de Rokkebolle in Ledeberg. Jarenlang hield één buur de vergunning van zaakvoerster Eline Van Der Strieckt (46) tegen. Maar nu is er dan toch witte rook. “Tranen met tuiten heb ik geweend toen ik het document in handen kreeg”, lacht Van Der Strieckt.

Lees meer »

Fontein op historisch dorpsplein in Kaprijke werkt terug: einde heraanleg pein eindelijk in zicht

De fontein op het historisch dorpsplein in Kaprijke spuit opnieuw water. Tijdens de heraanleg werden de waterleidingen onderbroken om archeologisch onderzoek uit te kunnen voeren en er nadien te werken. De fontein werkte uiteindelijk 2 jaar niet. "Over enkele weken moet de heraanleg van het plein opgeleverd worden, nadat alles nog eens ingezaaid is", zegt burgemeester Pieter Claeys (Het Kartel).

Lees meer »