Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen in Kuurne: “Gratis formule deed duidelijk zijn werk”

Iets meer dan 2.200 bezoekers hebben afgelopen zaterdag het gratis festival p’ Latse Doen bijgewoond op de Vlaskouter in Kuurne. Grote publiekstrekker was alvast het optreden van Abba4U. Daarnaast waren er ook onder meer optredens van de Nederlandse Tributeband Rondje Doe Maar, Scummy Men en St. Jimmy’s.

Het festival werd geopend met een optreden voor de allerkleinsten van Ballies Zomershow. Daarnaast stonden in Club K ook nog Inmate, de Kuurnse band The Puromaniacs, Lukja en MC Equal. Voor de late vogels die tot het einde bleven, was er nog bonnes MuziekCarrousel XXL en Go Ninja Go.

Positieve reacties

“Onze gratis formule deed duidelijk zijn werk in combinatie met de aangeboden bands op de affiche. De vele lachende gezichten en dansende concertgangers verklapten alvast dat de sfeer goed zat op ons festival. Ook de vele positieve commentaren die ik reeds mocht ontvangen, deden alvast deugd”, aldus Sven Maes, voorzitter van p’ Latse Doen.

Ook de weergoden waren het festival alvast goedgezind, wat eveneens meteen voor het juiste festivalgevoel zorgde bij de aanwezigen.

The post Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen in Kuurne: “Gratis formule deed duidelijk zijn werk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Frustraties nemen de bovenhand bij Standard-fans bij eerste nederlaag: Kortrijk-keeper bekogeld met massa bekers en flesjes

Standard heeft in het Guldensporenstadion tegen een eerste seizoensnederlaag aangelopen. KV Kortrijk won met het kleinste verschil na een doelpunt van de goed ingevallen Thierry Ambrose. De Rouches speelden meer dan 50 minuten met een mannetje minder. In de blessuretijd lieten de Luikse fans zich van hun slechtste kant zien. Ze bekogelden Kortrijk-doelman Patrik Gunnarsson met heel wat bekers en

Lees meer »

Zizou Bergs bevestigt deelname aan European Open in Antwerpen

De European Open mag dit jaar rekenen op Zizou Bergs als Belgische publiekstrekker in de hoofdtabel. Het Antwerpse ATP-toernooi in oktober (13-20/10) bevestigt de deelname van het nummer 85 van de wereld. Eerder maakte de European Open al de komst van de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 11) als ‘top of the bill’ bekend.

Lees meer »

Doodrijder van jong gezin blijft maand langer aangehouden: “Zijn spijtbesef wordt met het moment groter”

De autobestuurder die afgelopen zaterdagnacht onder invloed van alcohol een jong gezin op de E403 in Ruddervoorde van de baan maaide, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer. Het verkeersongeval eiste een loodzware tol: Janick (29), Janice (30) en Maithé (8) overleden ter plaatse in het verhakkelde wrak. De 50-jarige Jurgen L. verblijft sindsdien zelf

Lees meer »

“Vergelijk me niet met Kopecky”: ex-profwielrenster Patsy Maegerman (52) behaalde 30 jaar geleden zilver op WK

Vandaag is het dag op dag 30 jaar geleden dat Patsy Maegerman (52) uit Ichtegem een zilveren medaille behaalde op het WK wielrennen op de weg. “Ik word daar nog geregeld aan herinnerd”, aldus de ingeweken Oost-Vlaamse, die getrouwd is met ex-profvoetballer Christophe Lauwers.
The post “Vergelijk me niet met Kopecky”: ex-profwielrenster Patsy Maegerman (52) behaalde 30 jaar geleden

Lees meer »

81 jaar geleden speelde de regio Koersk een beslissende rol in de oorlog: zijn er parallellen met vandaag?

De Oekraïense opmars in de Russische Koersk-regio gaat onverminderd door. Het is niet de eerste keer dat dit gebied een sleutelrol speelt in een Europese oorlog: 81 jaar geleden was Koersk al het decor van een beslissende veldslag. Peter Schrijvers, historicus en curator van het Wereldoorlog II-museum Liberation Garden, trekt parallellen tussen de Slag om Koersk uit 1943 en de

Lees meer »

Paris MontmARTre brengt kunst in het centrum van Roeselare

Op 7 en 8 september vindt de 29ste editie plaats van Paris MontmARTre. Zestig kunstenaars nodigen de bezoekers uit in het openluchtatelier dat de Roeselaarse Grote Markt dan zal zijn. Randanimatie zal dit weekend nog leuker maken.
The post Paris MontmARTre brengt kunst in het centrum van Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veroordeling van voormalige nazisecretaresse bekrachtigd

Het Bundesgerichtshof, de hoogste rechtbank in Duitsland, heeft dinsdag de veroordeling van een 99-jarige voormalige nazisecretaresse bekrachtigd. De vrouw, Irmgard Furchner, kreeg twee jaar voorwaardelijk wegens medeplichtigheid bij de moord van meer dan 10.500 mensen.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. VS: “Veelbelovend begin” vredesgesprekken – Dodentol in Gazastrook loopt op tot meer dan 40.000

De gesprekken over een staakt-het-vuren tussen Israël en terreurbeweging Hamas in Gaza zijn veelbelovend begonnen. Dat zegt de woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad donderdag. Sinds het begin van de oorlog tussen Hamas en Israël op 7 oktober zijn al 40.005 mensen gedood in de Gazastrook. Minstens 40 mensen kwamen om de afgelopen 24 uur. Nog eens 92.401 mensen zijn

Lees meer »

Fontein op historisch dorpsplein in Kaprijke werkt terug: einde heraanleg pein eindelijk in zicht

De fontein op het historisch dorpsplein in Kaprijke spuit opnieuw water. Tijdens de heraanleg werden de waterleidingen onderbroken om archeologisch onderzoek uit te kunnen voeren en er nadien te werken. De fontein werkte uiteindelijk 2 jaar niet. "Over enkele weken moet de heraanleg van het plein opgeleverd worden, nadat alles nog eens ingezaaid is", zegt burgemeester Pieter Claeys (Het Kartel).

Lees meer »