Man verwondt met bijl en mes drie mensen in Ottignies

In Ottignies (provincie Waals-Brabant) heeft een man zondagavond drie mensen aangevallen met een bijl en een mes. De drie slachtoffers raakten gewond. Dat meldt het parket van Waals-Brabant maandag.

 

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift is grote winnaar MTV Video Music Awards, ‘Beste nieuwe artiest’ Chappell Roan maakt zich kwaad

De Amerikaanse popzangeres Taylor Swift mocht maar liefst 7 beeldjes in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards (VMA’s). Ook de belangrijkste prijs, die voor de ‘Video van het jaar’, ging naar het nummer ‘Fortnight’ van Swift en Post Malone. Verder vielen ook sterren als Chappell Roan, Sabrina Carpenter en Katy Perry in de prijzen.

Lees meer »

Diamanten Martin Storme en Marie-Rose Demeulemeester kennen elkaar al van kindsbeen af

Marie-Rose Demeulemeester en Martin Storme hebben onlangs hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd. Marie-Rose en Martin zijn beiden geboren en getogen Houtavenaars. “We kennen elkaar al van kindsbeen af. Martin was goed bevriend met mijn broers en we zijn ook allebei naar school geweest in Houtave. Ik naar de nonnenschool en Martin naar de jongensschool”, vertelt Marie-Rose.
The post Diamanten Martin

Lees meer »

Mondo Duplantis wil ook Memorial-publiek verwennen met een wereldrecord: “Sinds de Spelen is de hype echt ontploft”

Het is aftellen naar de Memorial Van Damme, dat voor het eerst gespreid is over twee dagen (vrijdag 13 en zaterdag 14 september) én tal van olympische medaillewinnaars naar Brussel brengt. Ook polsstokspringer Mondo Duplantis is op de afspraak, en wil het publiek opnieuw verwennen met een wereldrecord. “Ik probeer altijd voor het uiterste te gaan, en in mijn geval

Lees meer »

Vakbonden en werkgevers sturen samen brief naar onderhandelaars: “Nota’s van Bart De Wever bevatten nog niet het antwoord op de sociaal-economische uitdagingen van België”

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) heeft de drie partijen die onderhandelen over een Vlaamse regering (N-VA, Vooruit en CD&V) donderdag uitgenodigd voor een overleg in de centrale werkgroep, met de drie partijen samen dus. CD&V en Vooruit hebben telefonisch ook aangegeven dat ze daartoe bereid zijn. En de vakbonden en werkgeversorganisaties hebben donderdag samen een brief geschreven aan de vijf

Lees meer »

Belgen deden al miljoen keer zelf aan onderzoek via burgerwetenschap

Burgerwetenschap, met projecten als CurieuzeNeuzen, het Grote Vogeltelweekend en MaaiMeiNiet, zit in de lift. In ons land namen burgers naar schatting al een miljoen keer deel aan zulke projecten. Dat blijkt donderdag uit een rapport van het Vlaams Kenniscentrum Citizen Science (Scivil) dat voor de eerste keer burgerwetenschap in kaart brengt.

Lees meer »

Gemeente huldigt Heren 1 en Meisjes U16 van Basketbalclub Koksijde voor prestaties vorig seizoen

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde vond de huldiging plaats van Basketbalclub Koksijde. De ploegen Heren 1 en Meisjes U16 werden er gelauwerd voor hun titels van het voorbije basketbalseizoen. Bovendien werd als verrassing aan trainer Dirk Goens de titel van Sportief ambassadeur van Koksijde toegekend. Meisjes U16 slaagde erin om de kers
The post Gemeente huldigt

Lees meer »