Maar liefst 26 nieuwkomers bij FC Passendale: “Nood aan bijna volledig nieuwe spelerskern”

De voorbije twee seizoenen waren sportief rampzalig voor FC Passendale. Het vernieuwde bestuur wil daar nu snel komaf mee maken en haalde de grove borstel door de spelerskern. Onder impuls van nieuwe trainer Jean-Pierre Wyckaert werden 26 nieuwe spelers aangetrokken.

“Na twee triestige seizoenen was er nood aan een bijna volledige nieuwe spelerskern”, opent de 63-jarige Wyckaert. “Het klopt dat we vooral bij Staden en Houthem zijn gaan shoppen, maar dat had ook zijn redenen. Bij de grensploeg waren een groot deel van de spelers misnoegd omwille van de samensmelting met Jespo Komen-Waasten. In Staden wilden we aanvankelijk maar één speler halen, maar hij overtuigde zijn kennissenkring om ook naar Passendale te komen. Uiteindelijk zijn er nu 26 nieuwe gezichten bij de eerste ploeg en beloften. Wie waar zal spelen, zal pas blijken na de voorbereiding waarin iedereen zijn kans krijgt. Op bijna elke positie is er nu bijna een dubbele bezetting. Net die gezonde concurrentie moet tot betere uitslagen leiden. Zelf hoop ik met onze ploeg om eens een rustig seizoen te kunnen draaien, ook het bestuur wil hier een stabiele vierdeprovincialer uitbouwen.”

Mee met bende

Voor de titelstrijd in vierde provinciale C kijkt Wyckaert vooral naar SK Zillebeke en KFC Marke B. “Maar ongetwijfeld zullen er nog verrassingen zijn. Niemand kan immers nu al de waardes inschatten van die B-ploegen. Wij hopen te kunnen starten met zes op negen, zodat we meteen mee zijn met de grote bende.”

De nieuwkomers zijn Glenn Ysenbaert (Avelgem), Thomas Evrard (Westrozebeke), Morad Arffak en Corentin Lamoot (beiden Voormezele), Julien Mahieu (Ploegsteert), Seppe Casteleyn, Joren Casteleyn, Jonas Stubbe, Quinten Winne, Brian Derck, David Vanderstichele en Thomas Pattyn (allen Staden), Paco Camberlein, Gaspar Debosschere, Colin Demeulenaere, Robin Bondue, Amaury Coulleit en Dylan Maddelein (allen Houthem), Mathijs Eeckhout (Oostnieuwkerke), Mica Meeuw (Geluveld), Kenzie Braem (Westouter), Enrique Meeuw (Menen), Jorge Reis (Wervik), James Debaere, Diederich Vandenbroucke en Senne Dhondt (allen vrij). (SBR)

The post Maar liefst 26 nieuwkomers bij FC Passendale: “Nood aan bijna volledig nieuwe spelerskern” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Clasico de los Gigantes met Etienne De Wilde in Wervik

Komende zondag 25 augustus vindt in Wervik de tweede editie van de begeleide wielerrit Clasico de los Gigantes voor wielertoeristen plaats. Ex-prof Patrick Deneut is een van de trekkers van dit initiatief. Hij woont in Altea, nabij Alicante in Spanje. Patrick is er zaakvoerder van fietsbelevingszaak TopBikes. Zijn echtgenote Kathy had destijds een kapsalon in de Geluwesesteenweg.
The post

Lees meer »

Wijkcomité Europalaan in Deerlijk is een kwarteeuw jong

Het wijkcomité van de Europalaan bestaat 25 jaar. Dat zilveren jubileum wordt op zondag 25 augustus gevierd tijdens het jaarlijkse zomerfeest. Het gemeentebestuur komt langs om de initiatiefnemers in de bloemetjes te zetten en na het aperitief is er nog een barbecue.
The post Wijkcomité Europalaan in Deerlijk is een kwarteeuw jong appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Sprintersploegen controleren Spaans kopduo in gezapige rit, wie toont groene ambitie in eerste tussensprint?

De tweede etappe in de Vuelta brengt de renners van Cascais naar Ourém. Op papier een rit voor de sprinters, maar een knikje in de absolute slotfase zou wel eens roet in het eten van de snelle mannen kunnen gooien. Mits een overwinning kan Wout van Aert dankzij het spel der bonificaties de rode leiderstrui overnemen van Brandon McNulty. Slaagt

Lees meer »

Waarom de dienstencheque voor 100.000 klanten euro per uur duurder wordt

Zeven van de grootste dienstenchequebedrijven van het land zullen vanaf vandaag onder dezelfde merknaam poetsen en strijken. Onder meer ‘Dienstenaanhuis’ en ‘Plus Home Services’ heten voortaan ‘Daenens’. Het merk wordt met 100.000 gebruikers en meer dan 16.500 medewerkers meteen de grootste werkgever in de sector van de poetshulp en één van ‘s lands grootste werkgevers. Voor de klant verandert er

Lees meer »

Brand in afvalberg in Genk onder controle, maar nablussen duurt nog enige tijd

In het afvalverwerkend bedrijf Gielen Recycling in Genk brak woensdag rond 0.30 uur brand uit in een berg met bouwafval. Het vuur woedde in een loods aan de Eikelaarstraat. Omwonenden kregen snel het advies om ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. Woensdagmorgen maakte de stad Genk bekend dat de brandweer door de hitte nog een

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De grote vakantie duurt nog een goeie week. Voor sommigen is dat duidelijk niet te vroeg.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Purperen pracht op een bloeiende Kalmthoutse Heide

Het is midden augustus en natuurliefhebbers weten wat dat betekent: de heide staat weer volop in bloei. Ook de Kalmthoutse Heide kleurt deze dagen prachtig paars. Door het natte weer van de afgelopen maanden is het stuk natuurgebied vroeger dan normaal in bloei gekomen, maar geen nood: wandelaars kunnen er ook de komende weken nog volop genieten van de purperen

Lees meer »