Luc Martinsen stelt tentoon in galerie De Grote Ruutten: “Hij is een kleurkletskous”

In kunstgalerie De grote Ruutten (Wagenstraat 27) in Oostende loopt een tentoonstelling met werk van Luc Martinsen. De Oostendse kunstenaar stelt er naast een selectie uit zijn vroegere oeuvre ook 20 recente schilderijen tentoon.

Kunstcriticus Leo Madelein omschrijft zijn werk als volgt: “Luc Martinsen heeft zich de wilde schilderkunst eigen gemaakt om zijn dagboekverhalen uit te beelden. Continu deelt hij mee aan wie kijken wil wat erin hem omgaat en hoe het gesteld is met de wereld, van buurt tot kosmos. Hij is een ware picturale babbelaar, een kleurkletskous.”

Nog tot 28 juli. Van vrijdag tot en met zondag van 17 tot 21 uur of op afspraak 0477 170516.

The post Luc Martinsen stelt tentoon in galerie De Grote Ruutten: “Hij is een kleurkletskous” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitse media klagen radicaal-rechtse AfD aan om bannen van journalisten op evenement

Verschillende grote Duitse nieuwsmerken hebben het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD) voor de rechter gedaagd omdat de partij journalisten uitsluit van de verkiezingsbijeenkomst op 1 september in de deelstaat Thüringen. Een beperking op de persvrijheid, zo redeneren onder meer het nieuwsmagazine Der Spiegel, de kranten Bild en Die Welt en het linkse dagblad Die Tageszeitung (taz).

Lees meer »

Helikopterverhaal Trump dreigt uit te lopen op juridisch conflict

Een verhaal waarin de Amerikaanse oud-president Donald Trump terugblikt op een helikoptervlucht met de voormalige burgemeester van San Francisco, dreigt tot een juridisch conflict te leiden. Oud-burgemeester Willie Brown zegt volgens Amerikaanse media dat hij naar de rechter stapt als Trump het blijft vertellen. Trump heeft op zijn beurt gedreigd The New York Times aan te klagen na kritische berichtgeving

Lees meer »

The Black Gasolines zijn back in the race met release van ‘Crucify Me’

Zonder enige twijfel kunnen we stellen dat de derde nieuwe single van The Black Gasolines tot nu toe wellicht hun meest directe en poppy klinkende nummer is. Dit nummer vult hun eerdere singles perfect aan in afwachting van de release van hun tweede conceptalbum, ‘White Residence’.
The post The Black Gasolines zijn back in the race met release van

Lees meer »

Hevige rookontwikkeling bij zware brand in loods in Oudenburg, miniem aantal asbestdeeltjes vrijgekomen: “Geen gevaar voor omwonenden”

In Oudenburg is donderdagmiddag brand uitgebroken in een schuur, vlak bij de historische Abdijhoeve. Er ontstond hevige rookontwikkeling en de rookpluim was kilometersver te zien. In het dak zat volgens burgemeester Romina Vanhooren (Open VLD) asbest, maar daar kwamen maar minieme deeltjes van vrij. “Er is op geen enkel moment gevaar geweest voor de omwonenden”, zegt de burgemeester.
The

Lees meer »