Londense politie identificeert twee mannen van wie “menselijke resten in koffers” op brug gevonden werden

De Londense politie heeft de stoffelijke resten die vorige week werden aangetroffen in twee koffers op een bekende brug in Bristol kunnen linken aan twee personen. De verdachte die zaterdag is opgepakt, is maandagochtend beschuldigd van dubbele moord.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEVE PEILING. Geen godsdienst meer, leerplicht naar 3 jaar en geen gratis maaltijden: zo denken ouders over het onderwijs

Ouders zijn verrassend positief over de school, klas, leerkrachten en het onderwijsniveau van hun kind. Dat blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS bij 1.000 Vlaamse papa’s en mama’s met kinderen in het lager of secundair onderwijs. Ze spreken zich ook uit over thema’s die vandaag politiek in de weegschaal liggen. Gratis schoolmaaltijden? Amper drie op de

Lees meer »

Tweelingzussen Ingrid en Ria verloren hun mannen 38 jaar geleden op zee: “Het heeft onze band nog sterker gemaakt”

De tweelingzussen Ingrid en Ria Verbeke (67) uit Oostende verloren allebei op hetzelfde moment hun man nadat hun vissersschip 38 jaar geleden in de problemen kwam en zonk in Engelse wateren. Drie van de vier bemanningsleden én het schip werden nooit teruggevonden. “Soms hopen we dat ze toch gevonden werden, maar dat ze niet meer weten wie ze zijn. Dat

Lees meer »

Italiaanse duikers vinden 6 lichamen in gezonken zeiljacht onder wie Britse miljardair Mike Lynch en 18-jarige dochter

Duikers van de Italiaanse kustwacht hebben de lichamen van alle zes vermisten gevonden in het luxueuze zeiljacht Bayesian dat maandagochtend gezonken is voor de kust van Sicilië. Vier van hen zijn al geborgen. Het gaat onder meer om de Britse miljardair Mike Lynch (59) en zijn 18-jarige dochter Hannah. Dat hebben Siciliaanse autoriteiten bevestigd aan verschillende media.

Lees meer »

Kunstcollectief Vrijplaats bezorgt voormalige site Bomarbre 3 dagen een herbestemming

Zaterdagavond 17 augustus opende de tentoonstelling ‘Afbraakwerken Bomarbre’ op de voormalige site van Bomarbre aan de Beversestraat in Harelbeke. Deze tentoonstelling van Kunstcollectief Vrijplaats is te zien op 18, 24 en 25 augustus van 14 tot 18 uur.
The post Kunstcollectief Vrijplaats bezorgt voormalige site Bomarbre 3 dagen een herbestemming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De renovatieplicht lijkt wel een te renoveren huis. Steeds meer verborgen gebreken komen bovendrijven”

“De renovatieplicht op de schop? Hoewel veel partijen dat lieten uitschijnen in de kiescampagne, blijkt het o zo moeilijk om goedbedoeld beleid met slechte gevolgen te lossen. Voorlopig willen de onderhandelende Vlaamse partijen er enkel aan morrelen. Het gaat nochtans over iets bijzonder belangrijks: betaalbaar wonen. En niet enkel voor zij die een huis kunnen kopen”, schrijft politiek journaliste Isolde

Lees meer »

Fietsende brandweerman redt zwalpende fietser uit water kanaal: “Denk wel dat snelle reactie het verschil heeft gemaakt”

Langs het jaagpad in Ingelmunster heeft een alerte brandweerman op de fiets woensdagmiddag een zwalpende fietser uit het water van het kanaal Roeselare-Leie gered. Het slachtoffer kon op het droge worden gehesen en bij bewustzijn naar het ziekenhuis overgebracht worden. “Gelukkig zagen wij dat net gebeuren”, aldus de echtgenote van de held van de dag.
The post Fietsende brandweerman

Lees meer »

Alles mag weg: Ghelamco is wanhopig op zoek naar liquiditeiten

Zijn privévliegtuig verkocht hij al. Ook zijn voetbalploeg en tal van kantoorgebouwen staan te koop. Paul Gheysens heeft nog drie maanden om zijn Belgische obligatiehouders terug te betalen. Bij de banken staat het licht op rood. “De vraag is niet tegen welke rente hij kan lenen, maar of hij nog wel kredieten krijgt.”

Lees meer »