Liveblog aanslag Trump – President Biden spreekt natie toe: “Geweld is nooit de oplossing” en dader handelde volgens FBI alleen

Daags na de aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft president Joe Biden de natie toegesproken en opgeroepen tot eenheid. Trump werd geraakt in het oor, maar laat weten oké te zijn. De dader, een jongeman van 20, is doodgeschoten. Volgens de FBI handelde hij alleen. Volg alle ontwikkelingen in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Opendeurdag bij de Brugse brandweer

Op zaterdag 31 augustus van 13.30 tot 17.30 uur organiseert de vriendenkring van de brandweer een opendeurdag in de brandweerpost aan de Herdersbrug in de Pathoekeweg in Brugge.
The post Opendeurdag bij de Brugse brandweer appeared first on KW.be.

Lees meer »

London Zoo verwijdert gorilla-kunstwerk van Banksy

Het jongste kunstwerk van Banksy aan de London Zoo – een streetarttekening op een rolluik aan de ingang van de dierentuin – werd om veiligheidsredenen verwijderd. Om het werk veilig te stellen, maar ook om de toegangspoorten van de zoo tijdens de drukke zomerperiode volledig te kunnen gebruiken, luidt het bij de zoo. In de plaats werd een replica geplaatst.

Lees meer »

Hollywoodstaking doet winst Kinepolis wegsmelten

Meer beleving en meer omzet per bezoeker, dat is het doel van Kinepolis na een eerder tegenvallende eerste jaarhelft. De staking in Hollywood en bijgevolg het gebrek aan blockbusters woog zwaar op de halfjaarresultaten. Toch merkt het bedrijf dat de klant blijft openstaan voor ‘premiumisatie’: wat meer betalen voor een luxueuzere bioscoopervaring met speciale zitjes en een bijzondere kijkbeleving.

Lees meer »

‘Koningin van de ketamine’ ging na dood van Matthew Perry nog op luxevakantie, maar besefte dat er bloed aan haar handen kleefde

De vrouw die volgens het Amerikaanse gerecht medeverantwoordelijk is voor de dood van ‘Friends’-acteur Matthew Perry, leefde een jetsetleven dat betaald werd door haar inkomsten als drugdealer voor Hollywood-beroemdheden. Dat blijkt uit de aanklacht tegen Jasveen Sangha, door de Amerikaanse media inmiddels de ‘koningin van de ketamine’ gedoopt.

Lees meer »

“Hoop maakt een comeback”: de Obama’s spreken op Democratische Conventie uitdrukkelijke steun uit voor Kamala Harris

Voormalig Amerikaans president Barack Obama en gewezen First Lady Michelle Obama hebben op de Nationale Conventie in Chicago uitdrukkelijk hun steun uitgesproken voor Kamala Harris. "Hoop maakt een comeback", klinkt het. Tijdens de Conventie hebben de Democraten Harris ook officieel genomineerd als presidentskandidaat. Dat is niet meer dan een formaliteit, want het was al duidelijk dat ze voldoende steun geniet

Lees meer »

Kimmer Coppejans en Joris De Loore kennen hun tegenstanders in kwalificaties US Open

Bruggeling Joris De Loore (ATP 211) moet maandag in de eerste kwalificatieronde voor de US Open voorbij de Amerikaan Tristan Boyer (ATP 233). Kimmer Coppejans uit Oostende komt in de eerste voorronde uit tegen de Boliviaan Murkel Alejandro Dellien Velasco (ATP 177).
The post Kimmer Coppejans en Joris De Loore kennen hun tegenstanders in kwalificaties US Open appeared first

Lees meer »