LIVE TITELFEEST. Spanjaarden tonen bij terugkeer trots trofee, vanavond groot volksfeest in Madrid

The day after. De nieuwe Europese kampioen Spanje is aangekomen in eigen land. Op de luchthaven werd trots de trofee getoond. Vanaf 20u is er een huldiging op de Plaza de Cibeles in Madrid. Op deze pagina zit u goed om alle festiviteiten te volgen. 

Meer krantenkoppen in België

Oosterweelwerken lopen drie jaar vertraging op, onder andere door PFAS

De werken aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen zullen pas einde 2033 klaar zijn, en niet in 2030 zoals eerder werd aangekondigd. De vertraging heeft onder meer te maken met de PFAS-vervuiling. “Door een langere doorlooptijd van vergunningen en bijkomende onderzoeken door PFAS zullen alle verbindingen van Oosterweel pas in 2033 klaar zijn”, zegt Annik Dirkx van Lantis.

Lees meer »

Dronken officieren, een plezierjacht en een generaal die Zelensky afviel: zo verliep de sabotage die gas ook voor u heel duur heeft gemaakt

Oekraïne was betrokken bij de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen, wat in 2022 leidde tot een aanzienlijke stijging van onze gasprijzen. President Zelensky was op de hoogte, zo blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse krant ‘The Wall Street Journal’ (WSJ). Het verhaal klinkt bijna als een grap. Wat krijg je als je legerofficieren, rijke zakenmannen en een flinke hoeveelheid

Lees meer »

De Spaanse macho is niet meer: één jaar na de kus van Luis Rubiales op de mond van Jenni Hermoso

Lang is geopperd dat het voetbal als eigenzinnige microkosmos buiten de samenleving stond. De ‘affaire-Rubiales’ heeft het tegendeel bewezen. Toen de ex-Spaanse bondsvoorzitter een spelersvrouw zonder toestemming een kus op de mond gaf, toonde een verontwaardigd Spanje dat de klassieke macho-cultuur in het land definitief verleden tijd is. Luis Rubiales (46): Back to the Future.

Lees meer »